Skulle jag använda en centrifugal eller axialfläkt för serverrumsventilation?

2

Först och främst vet jag att det här är en konstig.

Vi har ett serverrum som är litet och några servrar där inne. Vi har en AIR CON där men vi har också en ventilationskanal som följer:

9 meter längd x 600mm x 200mm

Jag skulle vilja veta vilken fläkt som skulle vara bäst för kanalisering. Jag har fått höra att en centrifugalblåsare skulle vara bra men jag är inte säker.

Observera att det här är ett DIY-jobb. Tanken är bara att bli av med den heta luften från servrarna till utsidan.

    
uppsättning Arthor 12.11.2012 21:11

1 svar

1

Är detta ett datacentrum (upplyft golv, korrekt precisionskonditionering, brandbekämpning etc.) eller ett serverrum (litet utrymme med värmeproducerande maskiner som händer att ha sin egen AC-enhet eller kanalben)?

Om du pratar om ett litet serverrum är allt du vill ha en fläkt som flyttar luftvolymen du behöver flytta genom kanalens längd, du behöver gå igenom, och föredrar det tyst nog att inte irritera någon.

I allmänhet kan direktavgasutsläpp (eller korta rörledningar) användas av någon typ av fläkt, men för längre kanaler, krökta / böjda kanaler eller något annat som ökar motståndet mot luftflödet du vill ha extra kraftcentrifugalfläktar generera.

Även om vissa personer nämns i kommentarerna, se till att du drar ut hett luft och inte rysar upp ditt luftflöde - cool luft ska blåsa in på framsidan av servrarna, och avgassystemet borde dra varm luft bakom dem.
En utkastdetektor (eller en cigarett om du är så benägen) kan vara användbar för att se till att luften går där du vill att den ska testas med din AC på och av).

Om du pratar om ett riktigt datacenter med höjda golv och precisionskonditionering ber jag dig att inte göra detta (eller åtminstone inte göra det) - Korrekt datacenter är vanligtvis förseglade miljöer och lägger till avgassystem till blåsa av hetluft har många brandbekämpning och klimatkontroll konsekvenser.

Koder varierar, men de flesta datacentrar använder översvämning av rengöringsmedel för brandbekämpning, så att avgassystem måste integreras med brandlarmen (vanligtvis elektromekaniska eller magnetiska droppdämpare). Den integrationen är ett jobb för en licensierad och försäkrade VVS-entreprenör, för om något går fel kommer ditt försäkringsbolag att vilja stämma någon och du vill inte att den ska vara du :)

    
svaret ges 12.11.2012 23:09