Can Jag dubblar överflödigt värmeband på en pipa?

3

Jag renoverar 2: a våningen badrum och börjar med duschkabinen. Totalt badrum är 8 ft vid ca 5ft. Jag bor i lägre New York-staten så vintrar här kan vara ganska kalla.

Jag har installerat lite pex / sharkbite VVS i min vind och vill fästa en värmekabel. Det är ett rör som går från min duschhandtag i ena änden av min duschkabin upp i mitt vind och slutar vid mitt duschhuvud i andra änden av duschkabin. Duschhuvudet är på ytterväggen.

Jag köpte en 6 "lång värmekabel men det är bara lite för lång. Denna värmeband / kabel är avsedd att tappas till pexröret längs basen. Med 1 fot överskott kan jag bara fördubblas tillbaka på toppen? Röret är också fastsatt på vinden golv med metallklämmor, är det ok från säkerhetssynpunkt att sätta värmeband på röret som är fäst vid träet ?? Vilken hjälp som helst skulle uppskattas.

    
uppsättning T.C. 07.11.2016 02:48

1 svar

3

Jag skulle inte dubbla tillbaka. Jag skulle konsultera dina värmeband / kabelriktningar. Om du inte längre har anvisningarna skulle jag google märket / modellen på ditt värmeband / kabel för att se vad tillverkaren rekommenderar när det är för långt för vad du behöver.

I allmänhet, om det har en plastbit i slutet (som den jag använde gjorde) skulle jag inte klippa den. Om du inte kan klippa det, lägg det bara lite längre och använd en liten elkabelklämma för att fästa den på stången bortom röret.

Det borde vara helt säkert att placera bandet / kabeln bredvid trä, de flesta av dessa värmeband / kabel är konstruerade för att hålla temperaturen precis över frysning och är självreglerande för att förhindra att de blir för heta (så länge som du inte skär dem när de inte ska klippas :-). Jag skulle definitivt göra lite forskning för att få tillverkarens rekommendationer.

    
svaret ges 09.11.2016 23:01