Varför regererade inte doktorn strax innan han startade om universum?

12

I säsong 4 finalen, när doktorn var på väg att träffa Rose (som kom från parallell universum), sköt han av en Dalek, som utlöste sin regenereringsprocess.

I säsong 5 finalen, när verkligheten kollapsade och doktorn pratade om Big Bang 2.0, blev han sköt av en Dalek igen, men det ledde inte till hans regenereringsprocess. Varför?

    
uppsättning S S 24.08.2014 18:11

3 svar

19

Förklaringen här fungerar för mig:

When the Doctor shuts the roof hatch he says the Dalek will need four and half minutes to charge to lethal capacity. The conversation then runs seamlessly until the Doctor is shot roughly a minute and half later. Hence the Dalek was not at lethal capacity.

    
svaret ges 24.08.2014 18:58
4

Eftersom det inte dödade honom. (Kom ihåg att, även om han sköt av en Daleks utrotningsstråle, var det uppenbarligen vid kraftigt minskad kraft. För en sak kunde han fortfarande prata efteråt.)

Läkaren regenererar efter han har lidit en dödlig skada och dog. Dödsskador som inte i slutändan dödar doktorn utlöser inte själva en regenerering.

När det gäller varför det är troligt att någon kunde ha blivit chockad genom att se doktorns uppenbara lik, kom ihåg att (1) av de tre som såg liket, hade inte Amy eller Rory någonsin sett en förnyelse och doktorn själv var medveten om att han var på sin sista regenerering och (2) inte heller doktorn eller floden trodde på "han dödades".

    
svaret ges 24.08.2014 18:23
1

Han kunde inte. Som underförstått i doktorns dag, och bekräftad i doktorns tid, är detta hans 13: e slutliga inkarnation vid denna tidpunkt.

    
svaret ges 05.01.2015 20:27