How att välja laminatgolv

0

Vad ska jag leta efter när jag väljer laminatgolv? Jag bygger ett litet hus, jag planerar att lägga i laminatgolv i den. Men jag hörde några skräckhistorier om hur lite laminatgolv började peeling efter ett par månaders användning.

Jag letar efter något hållbart för att det är en uthyrningsfastighet och de som bor i det kanske inte ser efter det, och förhoppningsvis fuktbeständigt eftersom jag definitivt inte vill peeling golv.

Så vad ska jag leta efter när jag väljer laminatgolv eller om det finns några slags prov som jag borde använda för att testa kvaliteten på golvpanelerna?

    
uppsättning TelKitty 15.12.2015 11:24

4 svar

2

Min arbetsplats installerade ett vinyl-klicklaminat förra året på entrévägen och ett stort mötesrum. Det här är ett blandteknik- och tillverkningsföretag i Stillahavsområdet, så golvet har tagit ett svårt slag från stövlar och tung utrustning sugs över den, liksom att få blötläggas från regn som spåras inuti. Det hölls väldigt bra.

I icke-våta områden, särskilt de som du kanske vill se mer exklusiva, bör du överväga konstruerade lövträ. De kostar lika mycket som gott laminat, och du får en riktig yta i stället för tryckt papper. Jag har nyligen installerat bambu ingenjörsgolv på mitt hemkontor för 2,39 USD / sq ft, och jag kan inte rekommendera det tillräckligt mycket.

Personligen skulle jag rekommendera ett bambuutseende om du är orolig för att du kliar. Bambos utseende döljer repor mycket bra.

När det gäller att jämföra produkter, gå till en butik (antingen hemförbättring eller engagerade golv) och försök och ta hand om vilken golv du tittar på. Godkvaliterade lövträd av hög kvalitet bör ha ett bottenskikt av plywoodtyp, och om de innehåller ett spånskivans mittskikt, se till att det är en tempererad / hög densitet (mörkgråbrun). Bra laminat bör vara relativt tungt, och om du vill att den ska stå upp till vatten, borde du ha en vinylbacking snarare än fiberboard.

    
svaret ges 15.12.2015 19:56
2

Jag skulle inte försöka prova dig själv. Det är troligt att det är dyrt och tidskrävande och du kanske inte lär dig mycket om verklighetens slitage egenskaper.

Det finns gott om mål assessments av laminatgolv som finns och produktrecensioner av faktiska husägare är nästan viktigare . Besök en ansedd webbplats och gör lite läsning.

Skräckhistorierna gäller billiga golvbeläggningar och felaktig installation. Pergo och andra högklassiga våningar håller i decennier när de inte missbrukas. Lägg mattor i extrema trafikområden och håll sanden renad och du blir väldigt glad.

    
svaret ges 15.12.2015 15:42
2

Här är Armstrongs webbplats . Jag var tvungen att slå upp det jag var osäker på var tillverkaren var men jag har installerat det här golvet i vissa hyresfastigheter som har samma situation som du gör. Det håller sig väldigt bra när det utsätts för fukt och jämnt vatten - det är konstruerat för det och tillverkaren säger att den är vattentät. Det är inte tillverkat av samma MDF-material som några av de andra laminatgolv.

Kolla in det och låt mig veta vad du tycker. Jag har haft mycket lycka till med denna produkt. Jag är inte säker på om någon annan tillverkar en liknande produkt.

    
svaret ges 15.12.2015 14:57
0

Saker att leta efter:

HDF vs MDF High vs Medium density. HDF är hårdare och är vanligtvis mer vattenbeständig.

Tätningskanter. Kanten i stället för bara fräsad är förseglad. Vissa använder en vaxaktig beläggning som med tiden förseglar till angränsande kant. Gör dem inte vattentäta, men ökar vattentätheten.

AC-värdering. 3 är typisk, 4 är tung användning, 5 är kommersiell.

Undvik högglansytor. De visar alla saker.

Undvik riktigt ljusa toner. De visar smuts. Undvik riktigt mörka toner. de visar skador. Leta efter en "röd ek" eller en medium ton som ligger nära substratets färg.

De flesta butikerna kommer att ge eller sälja billiga prover. Ta kandidater hem och sand genom det vackra lagret till underlagret. Du kommer att se vad du får.

Om du använder det genom hela huset, överväga att limma kanterna nära platser med hög vattenrisk: Allt i ett badrum, entréområde, speciellt om du är i snö / lerig klimat, nära sänkor.

Generellt skulle jag inte använda laminat i badrum eller i tvättstuga. Titta istället på lös lakan vinyl. Du kan flyta den, eller klistra ner den. Flytande kräver samma kantavståndssystem som laminat. På en våt yta caulk kanten så att vatten inte kan smyga sig runt kanten av golvet och försvåra din undergolv.

    
svaret ges 15.03.2018 22:30