How mycket av denna trägjutning måste bytas ut helt?

2

Jag försöker få en känsla av hur mycket arbete som behövs för att åtgärda detta. Finns det ett sätt att fixa det bara kosmetiskt eller behöver jag bara ersätta de skadade bitarna? Om så är fallet, vart får man dessa och vilka andra material behövs för att göra jobbet? Om jag hyr någon, vilken typ av person borde det vara?

    
uppsättning amh 17.12.2012 11:11

2 svar

3

Beroende på vad ditt mål är: spara pengar, spara tid, lätt reparation för dig att göra, tillräckligt bra vs. historiskt korrekt, etc.

 • Trimmen är ganska kvadratisk, så ersättning blir låg arbetskraft, och därför billigare om du har någon annan gör det (inredning / trim snickare). Ta av det försiktigt, mäta nya brädor, klippa, några stift och lite lim, och du är redo för att klara av. I bottenbilden börjar trimmen ändå visa ett gap i miteren (i motsatt ände från skadorna) - så om du vill att den ska se perfekt ut, är det värt att dra av det hela. Du kan också gå med en annan trim utseende om du vill.

 • Du kan förmodligen komma undan med att fylla allt detta med träkitt eller (helst) epoxi och utjämna det. Det finns massor av guider om hur man gör det tillgängligt på YouTube / etc .; här är en på det här gamla huset. Det här är mer kvalificerat arbete (IMHO) än att helt enkelt dra ut brädan och klippa en ny för att matcha, men den är mindre invasiv.

 • Ett annat alternativ är att runda eller mästare trimmen i det området. Det här är tydligt en plats där slitage inträffar, så varför gör det perfekt bara för att få det att slå igen? Ta ett plan och match skadornas vinkel. Du måste fortfarande fylla skadorna på trimans yta. Självfallet kommer detta att förändra estetiken, men ibland finns det ett designelement från närliggande träverk som du kan emulera.

 • (Du gör något av dessa själv, men om du inte har skicklighet och erfarenhet kommer det sannolikt att se ut som om du gjorde det själv. Det kan vara bra, men om du vill ha ett perfekt hem, så är det inte ett bra ställe att börja lära sig eftersom det ser ut som det är en offentlig synlig plats.)

  Hur som helst du går, kommer det hårda steget att matcha det patina. Det kan vara ganska knepigt och äta upp mycket mer budget än själva snickeri - beroende på hur perfekt du vill ha den. Om du planerar att måla trimmen ändå, är det självklart redan en del av projektet - men underskatta inte ansträngningen att matcha det som ser ut som en gammal fläck.

      
  svaret ges 17.12.2012 14:52
  1

  Ta en mätning och se om din lokala maskinvaruhandel bär den storleken på trimmen. Det ser ut som en bit av 1x2 som borde vara lätt att hitta. Om du inte kan hitta en exakt ersättning, måste du rippa din egen, och det kräver en bordsåg. Hjulen är skuren med en mitsåg, eller du kan få en miterlåda och handsaw.

  Det är lättare att pryda och måla trim innan du installerar det, så allt du har är en liten touchup på nagelhuvudet istället för att försöka få alla hörnen utan att få färg på golvet. Om du inte redan har någon touchupfärg, ta ett färgchip till butiken från en bit du byter ut och de matchar färgen för dig.

  En nagelpistol för efterföljande naglar gör att du snabbt och enkelt kan montera bitarna. Du behöver en liten luftkompressor för det. Om det här är ditt enda projekt, kan du handspikna och använda en nagelsats för att motverka spikarna. Fyll på hål med spackel eller träspackel. Applicera lite färgfärg, och det ska se bra ut som nytt.

      
  svaret ges 17.12.2012 14:52