Pre-made kryddor för att lägga till ris i riskokare för att göra ris mer smakfullt? [stängd]

3

Jag har tittat över det här och inte hittat mycket.

Chipotle resturant lägger lime och koriander till riset, vissa sätter saffron. Jag trodde att "ge det måste vara andra".

Alla andra färdiga kryddor du kan köpa och lägga till ris medan du lagar mat (helst något du kan lägga i en riskokare eller i ris som du lagar i en kruka). Jag är glad att beställa den via post (speciellt om det är i USA)

Det här är en mer specifik version av: länk .

    
uppsättning Clay Nichols 06.06.2011 22:49

10 svar

8

Du kan kombinera det med praktiskt taget allt, så frågan är något bred. Så mitt svar är lika brett: rispar väl med frisk smak och surhet, eller med måttligt söta komponenter. Eller du kan bara understryka sina egna lite nötter. Nedan finns en lista med specifika exempel, men det är omöjligt att göra det uttömmande.

För fräsch smak, använd örter. Sommarvitorisk och spearmint är klassikerna, jag gör aldrig fyllda paprika utan dem. Men andra lättsmakande örter är också ett bra val - citronbalsam, oregano. Rosmarin är ibland bra, men något överväldigande, det är bättre för en maträtt där riset är lagat tillsammans med grönsaker (aubergine, korg).

Förutom örter kan du prova mer exotiska kryddor. Citronskal är bra, finelly hackade druvblad och skott är stora.

Korianderpulver ska ge dig en liknande smakprofil till koriander, men det är lättare att hålla till hands när en snabb middag utan mycket planering behövs.

Det söta alternativet är också intressant; Om du inte överdriver det, är det bra att servera det som en rätter för en god måltid. Det enklaste sättet att uppnå det är att laga riset tillsammans med hackad torr frukt. Svavlade rosiner är populära, maträtten blir något milar till pilaf. Men andra jobbar också, jag gillar särskilt torkade aprikoser eftersom de är lite tårta.

Andra metoder för sötning faller inte riktigt i kategorin "torr sjö", men är värda att nämna. Du kan lägga fruktjuice i matlagningsvattnet (äpple eller andra lite sura juicer är bäst, det här påverkar stärkelsen i riset, vilket gör att det lagar sig fastare än vanligt) eller du kan tillsätta en liten mängd sötningsmedel till det kokta riset ( föredra aromatiska sötningsmedel lik honung eller lönnsirap av C-klass). Eller om du föredrar det spicier, blanda den med en söt chutney, som mango.

Om du vill ha en subtilare smak, kombinera riset med muttrar (laga dem ihop). Använd alltid nötter med den bruna huden borttagen. Jag har hittat oroade, finhackade nötter för att fungera bättre på det här sättet. Hasselnötter och mandel är ett mycket bra val. Paranötter para också bra med ris, men är sällan availablr blanched + hackad. Detta fungerar särskilt bra om du använder stekningsmetoden för riset, stekning i oljan i den använda muttern. Men jag vet inte om du kan steka ris i en riskokare, jag gör alltid min på kaminen.

    
svaret ges 06.06.2011 23:59
4

En förberedd torr kryddor för ris som är populär i Japan är Furikake . Detta är ett tangbaserat smakämne som sprinklas överst eller blandas i ris efter det att det är färdigt att laga mat. Det finns många sorter men de enklaste är gjorda med bara tångflingor, salt och socker och ibland sesamfrön.

    
svaret ges 07.06.2011 00:37
4

Du kan göra en indisk stil pilau med gurkmeja, kumminfrön, markkorjander, kryddnejlika, kardemumma pods, ett laurblad, en halv kanelsticka, salt och ett lite kuberat smör för rikedom. Tillsätt russin 15 minuter innan du serverar sötma och spräng lite rostat skivad mandel på toppen när det är klart: läckert.

    
svaret ges 07.06.2011 12:35
2

Ett enkelt sätt att smaka ris är helt enkelt att lägga till bouillon. Min favorit är Knorr vegetabiliska bouillon, men du kan lägga till någon smak av bouillon du gillar. (Du kan också självklart helt enkelt byta ut vattnet med någon buljong du har till hands.)

    
svaret ges 07.06.2011 05:39
1

Min standby för basmati-ris är (per 2-3 koppar torrt ris): 1-2 hela kryddnejlika, en halv kanelsticka och eventuellt en tsk eller två paprika och chili-flingor.

En kopp eller två frysta ärtor är också bra och borde fungera bra i en riskokare, men det är inte torrt.

Alternativt gör jordnötter, vitlökspulver, brunt socker och chilis en fin thailändsk kombinationsruta, speciellt om du kryddar med lite ris vinäger och sojasås när du är kokt. Om du känner dig snygg kan du kasta in någon pulveriserad torr kokosmjölk och blanda bra med riskornen.

Bouillon, persilja, vitlökspulver, lökpulver, rosmarin och timjan gör en mer europeisk kombination.

    
svaret ges 07.06.2011 07:11
0

Jag brukar gå för enkla smaker på ris - någon av:

  • ett par bayleaves
  • ett par msk kakpinne
  • nypa saffran
  • några kryddnejlika
  • en liten marktorkad kalk

omvandlar en sida som hjälper ris utan att överväldiga huvudrättens smak. Poke genom ditt kryddskåp och experimentera! Lägga till en klump smör fungerar också under.

    
svaret ges 08.06.2011 01:20
0

Jag har använt en krydddispenser som min andra hälft köpte från fisken & chip shop, genom att lägga den i riset.

Det ska vara för att lägga på chips (pommes frites) och beskrivs som "American Chip Spice".

Det finns mycket salt där, E621, pulveriserad tomat och pulveriserad papryka (11%), vitlök och lök. Det förbättrar definitivt kokt ris, även om det fungerar bäst om du sprinklar det på när du dränerar riset.

Jag är säker på att du kan hitta något liknande.

    
svaret ges 08.06.2011 05:47
0

För asiatisk mat resulterar tillsats av kokosmjölk och gurkmeja pulver i smakfullt gult ris. Jag älskar det med indisk eller thailändsk mat.

    
svaret ges 22.01.2012 16:25
0

Jag tror att jag förstår vad du frågar. Jag personligen gillar att blanda mina kryddor, men ibland är det väldigt trevligt att dra ut någonting redan gjort. Problemen med förblandningar är de extra ingredienserna, dvs Salt, MSG, och alla andra som jag inte kan uttala. Det gör det saltt, kakigt, smakar lite konstigt och gör ibland bara en röra av den.

Min syster har 4 barn och hade inte tålamod för matlagning. För henne skulle jag gå till en Marshall. De köper från designers och andra återförsäljare, överflödiga dukar och mat. Jag hittar riktigt bra erbjudanden i matavdelningen som vanligtvis säljs i gourmetbutiker för en bråkdel av priset. Jag håller alltid ett öga på behållarna med flera sektioner av kryddor avsedda för bröddypning. Om du läser etiketten finns det i allmänhet inga tillsatser och det finns olika smakämnen i en behållare. Jag köper vanligtvis dem till henne runt julen, lägger in hennes strumpa med riktningar som, lägg till 2 tbls gräddfil för en snabb dukkert. Tillsätt 1-2 tbls till pasta sallad. Hon älskade det så mycket att hon nu väljer sina egna kryddor och förvandlar mig till nya. Får mig att skratta! Det här kan vara ett alternativ för dig.

    
svaret ges 28.04.2012 17:02
0

Bra ris behöver ingen smak enligt min mening! Men ibland om jag vill ha något aromatiskt kommer jag att lägga till några torkade jasminblommor strax innan jag slår på min riskokare! Dessa kan hittas för ungefär $ 5 i en söt glasburk som kan återanvändas till något bra i stort sett alla asiatiska livsmedelsbutiker.

    
svaret ges 01.12.2013 01:55