Vad är skillnaden mellan en framkantsklaff och en slat?

6

Jag trodde alltid att definitionen av slat var:

"Lyft modifierande och justerbart vingeelement på framkanten av huvudfjädern."

och definitionen av flik var:

"Lyftmodulerande och vridbart vingeelement på baksidan av huvudfläkten."

Det finns emellertid också ledande flikar, även kända som Krueger-flikar, och de ligger på framkanten.

Vad ger dessa element namnet på "flap"? Vad är den viktigaste skillnaden med slats?

    
uppsättning yippy_yay 07.03.2016 23:08

3 svar

4

Slats är avancerade enheter på flygplan som möjliggör högre angreppsvinklar. Flaps är enheter på ledande (Krueger) och bakkant som ökar camber och djupet på vingen. Slatsar skapar en "slat" mellan slatkroppen och vingens framkant så att luften kan passera från botten till ytan för att hålla ut en stall till en högre AoA, flikar bara förlänger den fram och bak och styr flödet nedåt för mer hiss. Båda används huvudsakligen i låghastighetssituationer för start och landning.

    
svaret ges 07.03.2016 23:32
1

För det första skapar lameller en slits (något släta) något bakom framkanten för att tillåta höghastighetsluft från under vingen att passera genom och upprätthålla laminärt flöde till en något högre angreppsvinkel. De är en låghastighetsenhet.

Det finns också mid-wing-lameller som både producerar drag och minskar hissen och används för att sakta ner och gå ner och orsaka rullning på en vinge åt gången. De kan användas vid höga hastigheter.

Både bakklaffflikar och LED-lampor (framkantenheter, det vill säga de främre Kreuger-flikarna eller -plattorna) ökar camber för att låta vingen producera samma mängd hiss vid lägre luftfart (start och landning). De ökar inte hissen; om de gjorde flyget skulle gå upp (och sakta ner snabbt) vilket inte är meningen.

    
svaret ges 21.09.2017 09:00
1

Inte alla framkantsflikar är Kreuger-flikar, som roterar ut från den nedre framåtvingen. Det finns också enkla gångjärnsflikar. Det exempel som jag är mest bekant med är Chance-Vought F-8 Crusader. Hela framkanten drar samtidigt med bakkanten flikförlängning - den inre vingen 25 grader, den yttre sektionen 27 grader på alla amerikanska modeller utom F-8J. Lägre stallhastighet och bärhastighet är belöningen. ref: F-8H NAVPS Manual.

    
svaret ges 17.02.2018 08:54
Senaste kommentarerna

En framkantklaff låter dataplanet ta upp ett osymmetriskt ytmönster så att överskottsvärme begränsas till vad det tillåter. En lamelllayout minskar området som ska placeras i förpackningsmaterialet. Har en typ av tyg minskat vikten? Varje kläddel kan bidra till vår totala vikt, så om någon är avsedd att minska sin klädvikt med 50 kilo, försöker hitta alla-NBD-kläder skulle sannolikt uppgå till nästan universell användning. Skulle jag köpa Big Tex Clothing®-kläder och markera stycket med en stock?... Läs mer