Detail of Gallifrey's Transduction Barrier

3

Jag minns ett referensarbete som diskuterar arbetet av Gallifrey's Transduction Barrier som nämns i Invasion of Time. Som jag minns det är det långt mer än ett kraftfält; Det tar i själva verket Gallifrey ur fas med universum med flera sekunder, vilket gör tillvägagångssätt och landning på planeten nästan omöjligt utan en tidsmaskin, mer exakt en TARDIS med informationen om hur man passerar barriären.

Det nämns / används i flera ljudupplevelser och romaner under The Hiatus, men jag har aldrig kunnat hitta en original (canon) citat för detta, och jag börjar misstänka att det bara var en mycket trovärdig fanteori som fick stöd av författarna.

Ringer en klocka till någon?

    
uppsättning VBartilucci 16.02.2017 17:41

1 svar

3

Precis som Time Time Tech, förklaras Transduction Barrier (s) inte riktigt i kanon. Dr Vem är inte en mycket technobabbly show; förlorad av tech "fungerar bara" eller han kommer att "förklara det senare."

I tv-servern nämns en transduktionsbarriär i Invasion of Time och ... det är verkligen det.

Om du expanderar för att acceptera webbsändningarna som kanon, nämns Shada transduktionsbarriärer och några av deras effekter och verkar dra från ljuddrama som en "kanon acceptabel" källa.

Ljuddrama ger mycket mer bakgrund på transduktionsbarriärerna, inklusive konceptet att Gallifrey hölls "lite out of phase" med barriärerna, men i Dr Who's wibbly-wobbly "canon" -universum, är det upp till dig att bestämma vilka bitar som är kanon eller inte.

Jag skulle vilja säga att "Transduktionsbarriären" i TV-serien bara är en kraftfull planetsköld. Tidens Herrens benägenhet att namnge saker med grandiöst språk skulle hindra dem från att kalla det en "planetsköld "eller" gränsstängsel. "

Ordet "Transduktion" används i många sammanhang för att helt enkelt innebära omvandling av en sak till en annan. I medicin betyder det att omvandling av en typ av kemisk eller elektrisk signal i en cell till annan. I datavetenskap betyder det att konvertera en uppsättning data direkt till en annan via maskininlärning. Jag skulle därför vidare anse att transduktionsbarriären helt enkelt är ett fint sätt att säga "elektromagnetiskt kraftfält;" det omvandlar en typ av energi (elektricitet) till en (serie?) av kraftfält som avstänga angripare, antingen som en pseudo-fysisk barriär eller helt enkelt en teknologisk barriär (varvtäthet och du kan inte nå omlopp eller land. Sätt upp tillräckligt statiskt, du vill inte bero på dina transmatiska strålar.)

Slutligen skulle jag vilja nämna att New Who ersättar "transduktionsbarriärer" med "skythroughs". Återigen, som ovan, är det inte förklarat hur en skygrav fungerar eller hur den kan till och med vara avlägset trenchliknande, men dessa verkar också vara en typ av kraftfält; tills Den sista dagen , hade ingenting någonsin trängt in i två lager av skygraver. Jag skulle vilja säga att "skygraven", till skillnad från "transduktionsbarriärerna", också kan försvara sig mot tidskunder. I Television Classic Who finns det väldigt få arter med Time Travel, med en stor aning om att Tidherrar var de enda riktiga människorna som skulle göra det perfekt, så de behövde inte särskilt skydd mot tidsresor. I Last Great War, hade Daleks åtminstone perfektiserat tidsresor för sig själva, i vilket fall transduktionsbarriärer skulle vara "gammal tech" som skulle ersättas med "skygraven".

>

Att lägga Gallifrey i en tidsbubbla och flytta den ur fas med universum som ett skydd, låter tyst, eller hur? Kinda som stasisbitar ...

    
svaret ges 16.02.2017 19:53

Läs andra frågor om taggar