Vad är en bra statistik att använda när en spelare angriper utan ett vapen (med hjälp av nävar)?

5
Självklart skulle bara vapen vara bättre än nävar för en karaktär som inte är utbildad i obevakad kamp, men jag är nyfiken på vilken statistik jag borde ge datorn när de tvingades kämpa oskyddad (kanske var deras vapen stulna eller de var fången). Jag letar efter lite mer än bara siffror men för att lägga till lite mer smak, som några bonusar mot små varelser som också kan låta dem trycka eller dra dem.

Jag har aldrig skapat min egen statistik förut, men här är min grova uppskattning:

391.133

Verkar det här uppfylla kraven på hur oskyddad melee ska fungera? Vilken statistik har du framgångsrikt använt för obevakad kamp?

    
uppsättning Gordon Gustafson 10.06.2011 18:37

3 svar

5

Bara för att sammanställa saker här:

391.133

Det här är statistiken som tillhandahålls av spelarens handbok. Men om du vill gå av skript titta på Brawler fighter och munken för oärmade / improviserade vapen idéer. Jag skulle visa dessa krafter och ge dem till spelarna för att simulera uppfinningsrikedom. Jag skulle också uppmuntra spelare att använda sina miljöer tungt och ge några saker som lätt skulle kunna vapenföras (långa braziers, smedjor etc.).

Innan du sätter dina karaktärer i en sådan situation, kom ihåg att 4e är ett system som är starkt beroende av saker som kompetens och magiska vapenbonus. Om du lägger högre tecken i en sådan situation och möter dem med en utmaning på deras nivå kommer det att gå illa.

    
svaret ges 10.06.2011 20:16
10

Oskyddad attack anges som en improviserad melee-våning på sidan 219 i spelarens handbok. Det gör d4 + styrka modifierare och har ingen kompetensbonus.

    
svaret ges 10.06.2011 19:24
4

I 4e är en obevakad attack en melee-basiss attack (Str v. AC) och obevekad har sin skada döens specificerad någonstans i PHB (jag tror att det är en d4 men jag har inte boken med mig så kan inte vara säker). Om du använder karaktärsbyggaren (antingen den nya online eller den gamla offline-enheten) kan du enkelt lägga till en rad i karaktärsarket för en obevakad melee basic, förutom den vanliga melee-basalen med vad som helst ditt utrustade vapen är .

En melee-basalattack ger direkt skada och har inga ytterligare effekter.

Men om du vill skapa nya attackbefogenheter för obeväpnade attacker, går det helt klart för det. Jag svarar bara här med vad reglerna säger. Jag tycker att det skulle vara ganska sött att ha några alternativ för oärmade attacker, och ditt exempel här är en bra start för en, men för en push / pull-attack skulle jag använda Dex v. Reflex, och jag skulle slita den speciella versionen för en liten varelse (4e har ganska gott gjort bort med storlek modifierare, och medan du säkert kan hacka dem tillbaka i det är en historia för en annan dag ...).

    
svaret ges 10.06.2011 18:53