Port borttagning från Irland och ILR-ansökan i Storbritannien [stängt]

2

Jag är irländsk medborgare - min flickvän och jag bor i London. Förra julen försökte vi åka till Irland på båten, men min flickvän hade inte sitt pass med henne (hon är inte EU-medborgare). Invandringslaget i hamnen stoppade henne och skickade tillbaka henne på båten, eftersom hon inte hade rätt dokument. De gav henne ett dokument på 2 sidor: 1 sida var till skeppsföretaget - en transportörs borttagningsriktning enligt invandringslagen 2003 § 5 (10 b) och den andra sidan: Adresserad till henne enligt utlänningslagen ) "att den icke-nationella inte har ett giltigt pass eller annat likvärdigt dokument utfärdat av eller på uppdrag av en myndighet som regeringen erkänner, som fastställer sin identitet och nationalitet." Hon har haft turistvisas till Irland två gånger tidigare och invandringsgubben sa att det inte var en stor sak. Men hon försöker ansöka om ett turistvisum igen och en av frågorna frågar om borttagning från en hamn i Irland.

Vet någon om vi kan kontrollera om detta borttagning har spelats in i systemet? Finns det något telefonnummer att ringa eller plats för att kontrollera?

Om det är i systemet, vet någon om det här eventuellt kommer att resultera i ett avslag på turistvisumet?

Kan någon ge något gott tack - vi är oroliga att ansöka som avslag kan påverka hennes brittiska och andra resesvisor.

Om det är ett avslag betyder det att hon inte kommer att tillåtas till Irland igen?

Också viktigast kommer hon att ansöka om obestämd visum i Storbritannien i februari. Någon ide om denna situation påverkar hennes ILR visumansökan?

    
uppsättning Nhr 30.10.2016 22:35

0 svar