Mycket snabb anslutning på IST-flygplatsen

1

Jag läser en liknande Q & A, men jag hoppas att få ett uppdaterat svar, om något ändras. Jag reser med min fru från OTP till JFK med 65 minuter layover i IST, en biljett med Turkish Airlines, på en fredag i slutet av februari, landar i IST klockan 7:10, ekonomikort. För några dagar sedan tittade jag på TK: s recensioner och nu är jag rädd för att jag saknar anslutningen, eftersom jag läser de skyller på dig om du saknar det på grund av långa säkerhetsköer och det enda alternativet de ger dig är att köpa en annan biljett, annars Avboka ditt returflyg. Att vara på en budget skulle det vara slutet på vägen för oss. Min fråga är, är det erfarna resenärer som kan rådgöra med mig om hur man minimerar tiden för överföring i IST? Förmodligen kommer jag att få både ombordstigningskort i OTP och vårt bagage kommer att överföras direkt till JFK (hoppas att de kommer att ha tid) men jag tror att det finns en säkerhetskontroll för passagerare som överför i USA och jag är rädd för långa säkerhetsköer. Jag läste på TK: s hemsida att internationella portar stänger 25 minuter innan de avgår. För bästa calculatemy odds försökte jag också se om OTP-IST-flygningen stannar vid grind eller på asfalt, men jag tror att det finns dagar och dagar. IST-JFK-flygningen avgår vanligtvis från gate 219, men jag har också sett grind 209. Jag tror att det enda sättet att öka våra chanser skulle vara att springa - vi kan göra det, eller åtminstone gå fortare än andra om det är mycket trångt. Men vad sägs om säkerhet? Att ha en ekonomibiljett måste vi hålla oss i linje och jag tvivlar på att folk skulle låta oss gå om vi säger att vi saknar anslutningen - förmodligen finns det några andra personer i linje med snäva anslutningar. Eventuella råd kommer att uppskattas mycket.

    
uppsättning Andrei Mihu 08.01.2019 09:00

1 svar

1

Obs! Detta svar gäller Ataturk Airport, inte den nya Istanbul flygplatsen, som är planerad att börja betjäna detta flyg före eller med den 3 mars 2019.

Låt ditt flygbesättning på ditt ursprungsflyg veta att du har en kort anslutning. De kan öppna en dörr från jetvägen för dig som går direkt till avgångsområdet och kommer att hoppa över de långa linjerna.

Se även relaterade Q & A, Behöver vägledning om hur du navigerar till Istanbul Atatürk Airport (IST) , inklusive Aleks G: s beskrivning av denna överföringsdörr.

    
svaret ges 08.01.2019 20:11