Transfer från turkiska till Air India i Riyadh (King Khalid) Airport

1

Hej Riyadh resenärer,

Jag är en indisk passhållare med en giltig amerikanska visum. Jag flyger J och har en överföring från TK146 till AI922 i Riyadh flygplats. Överlåtelsetiden är 3,5 timmar. Båda flyg från T1 terminal.

 • Har jag tillåtelse att transitera utan visum för denna uppsägning?

 • Kommer min bagageöverföring att skötas av flygbolagen (båda Star Alliance) på Riyadh flygplats? Jag ringde Air India och de var uppenbarligen inte särskilt hjälpsamma. De var som du borde fråga vid incheckningsdisken om de ska överföra bagaget.

 • uppsättning TechCrunch 12.11.2017 05:04

  2 svar

  1

  Enligt Timatic (visumsystemet som används av de flesta flygbolag) behöver en indisk medborgare som reser genom Riyad inte visa:

  TWOV (Transit Without Visa): Visa required, except for Holders of onward tickets for a max transit time of 12 hours through Dammam (DMM), Jeddah (JED) or Riyadh (RUH).

  Only one transit stop-over in Saudi Arabia is permitted.

  Vad gäller bagagefrågan är det här en fråga du behöver fråga Turkish Airlines, inte Air India, eftersom det är deras beslut om de kommer att göra det eller inte.

  Om båda bokningarna är på samma biljett, är Turkish Airlines policy att de kommer att kontrollera bagaget till din slutdestination. Det finns inget behov av att göra något med ditt bagage i Riyadh.

  Om de två bokningarna finns på en separat biljett, har du ett problem. Officiellt kommer Turkish Airlines inte att "interline" påsar till ett annat flygbolag när bokningen är på en annan biljett. Det är möjligt (men osannolikt) att du skulle kunna prata dem om att göra detta vid checkin, men deras policy är att de inte kommer att göra det.

  Detta innebär i grund och botten att om du har båda flygningarna på separata biljetter, kommer du troligtvis att nekas ombordstigning vid ditt ursprung. Eftersom du inte har visum för Saudiarabien skulle du inte kunna samla in och ompröva dina väskor, och det skulle därför vägras ombordstigning.

  Och nej, du kan inte få transitvisum - Saudiarabien utfärdar inte antingen transit- eller turistvisum, och alla andra visum är dyra och svåra att få (min nuvarande kostar över $ 1000!)

      
  svaret ges 12.11.2017 08:01
  0

  Uppdatering:

  Innan du går ombord på turkiskt flyg till Riyadh:

  • Incheckningsagenter taggade mina väskor till BOM, eftersom Air India-systemet inte tillåter dem att göra hela vägen till Hyderabad.
  • Incheckningsagenter kunde inte ge min RUH till BOM till HYD boardingkort och bad mig att kontakta ankomster skrivbordet i RUH.
  • Kundtjänst från Air India på telefon berättade för mig att hitta saker om boardingkort själv när jag anländer till RUH. Efter att jag sagt, jag är i Business class, satte han mig på väntan och gav några dokumenterad information om Air India-räknaren (som rumsnummer 16xx - WTF?) I RUH men gav inte några detaljer om hur jag kan möta dem. Mycket värdelös kundservice. Det suger. Det är anledningen till att resenärer inte vill flyga Air India. I grund och botten är de som att hitta dig själv när du är på flygplatsen.
  • Gate agent bad om Visa och gjorde ett litet tag ett tag tills han kollade systemet.

  Efter landning i Riyadh:

  Det fanns inga tecken på överföringar i Riyadh KKIA Airport. Lyckligtvis hittade jag en bra agent med SGS (Saudi Ground Services) tag ID-kort. Han kollade på mina dokument, bad mig vänta och fick en passagerartransit. Fyllde några detaljer i det och bad mig skriva under. Låt mig gå igenom snabb säkerhetssökning i terminalen. Igen bad mig att vänta - tog mitt pass, biljett. Kom tillbaka efter 35 minuter med mitt Air India boardingkort. Han bytte också mina bagage taggar från turkiska till Air India kontrolleras hela vägen till Hyderabad. Sedan jag var i business class, fick jag veta att använda Plaza Premium lounge (som är tråkigt förresten. Jag använde Wellcome lounge med min PriorityPass).

  Medan processen gick utan hicka, var det inte trevligt, eftersom jag var nervös hela tiden i RUH-flygplatsen på grund av inga tecken på transporskort.

      
  svaret ges 23.11.2017 07:26