Bagage rensade inte tullen - hur får jag det?

6

Jag reser från Indien till Saskatoon, Saskatchewan, Kanada via Montreal genom att ansluta flyg.

Mitt flygbolags (Qatar) agent berättade för mig i Indien att du ska få ditt bagage på slutdestinationen (Saskatoon), så jag hämtade inte mitt bagage på Montreal flygplats.

Jag fick dock inte mitt bagage på Saskatoon Airport, så varför lämnade alla relevanta bagagefordringar och anpassade blanketter.

Efter två dagar kvar väntar jag fortfarande på mitt bagage eftersom jag har väldigt viktiga dokument i en av mina väskor. Så snälla hjälp mig vad jag ska göra nu och vad är proceduren för att hävda bagaget?

    
uppsättning user9595 20.12.2013 05:24

2 svar

17

På flygningar till Kanada meddelar de upprepade gånger att alla passagerare måste hävda sina påsar och rensa tullen vid den första ankomsten, oavsett destinationen i Kanada eller någon annanstans. Upprepat. Också tullen i Montreal frågar vanligtvis om du har kontrollerat påsar. Det är verkligen olyckligt att du fick fel information av Qatar Airlines. Du gjorde steg 1 och 2, sedan steg 4 i flygplatsens gränsprocess , hoppar över steg 3.

Din väska är inte vilse, tullen i Montreal har den. Ditt flygbolag kan hjälpa dig att hämta det, men du måste arbeta med tullen. Om du är i Kanada nu, ring dem på 1-800-461-9999 och under öppettider ska du kunna prata med en person. Dessutom fortsätter arbetet med flygbolaget eftersom de sannolikt kommer att bli de som faktiskt skickar väskan till dig.

    
svaret ges 20.12.2013 15:09
7

För det första, lektionen för nästa gång - om du har något viktigt, speciellt om det är litet som dokument, så bär det alltid på planet med dig istället för att lägga det i ditt bagagerade bagage. Det finns alltid risk för att påsar går förlorade, och det är alltid det säkrare alternativet att ta med dig i din fortsättning.

När det gäller att få din väska tillbaka finns det bara ett alternativ, och det ska fungera via flygbolaget - speciellt flygbolaget som flög din senaste flygning. De är de enda som kan hjälpa dig på det här steget och antar att väskan faktiskt kontrollerades till din slutdestination, då är de helt ansvariga för att returnera din väska till dig - inklusive att leverera den till ditt hotell eller hemma om det är vad du vill att hända.

Om din väska förblir förlorad, beror du på kompensation, men det beräknas i allmänhet på en viktbaserad grund än på grundval av värdet på dina varor. Om du har reseförsäkring (det är en särskild reseförsäkring, via ett kreditkort eller eventuellt till och med ditt heminnehållspolicy) ska du också överväga att göra ett krav där.

Undantaget från ovanstående är om väskan endast kontrollerades till Montreal, i vilket fall det skulle ha varit ditt ansvar att samla in det där, och medan flygbolaget kan hjälpa dig att få din väska tillbaka, har de ingen skyldighet att göra det. Du kan kontrollera varpå väskan kontrollerades genom att titta på bagagecheckkvittot som du skulle ha fått vid incheckningen, som kommer att lista de flygplatser (och sannolikt de flygningar) som du väckte på grund av att resa till / från. Om det inte listar Saskatoon (YXE) så var det INTE kontrollerat hela vägen.

(Ironiskt nog är det internationella avtalet som täcker ersättning för förlorat bagage, "Konventionen för förening av vissa regler för internationell lufttrafik", eller som det är mer vanligt med, Montrealkonventionen!)

    
svaret ges 20.12.2013 08:06