Varför dumbledore inte Gryffindors svärd med honom till havsgrottan (Locket Horcrux)?

36

Dumbledore tog Harry tillsammans med honom till havet grottan där locket Horcrux var dolt för att han kände att Harry hade förtjänat rätten att följa med honom. Men varför försummade Dumbledore inte att ta med Gryffindors svärd med honom för att förstöra Horcrux?

Först var Dumbledore säker på att han hade hittat där locket Horcrux var dolt - i havsgrottan. Han visste inte hur det var skyddat eller vilken typ av förtrollningar den hade lagt på den. För det andra visste Dumbledore säkert vid denna tidpunkt att Gryffindors svärd kunde förstöra Horcruxes, för att han själv använde den för att förstöra Marvolo Gaunt's ring och att han hade ordnat att lämna svärdet till Harry i sin vilja vid den här tiden i syfte att Harry använder den för att förstöra Horcruxes. För det tredje hade Dumbledore ingen möjlighet att veta att Horcrux i havsgrottan var en falsk och att han inte skulle behöva förstöra den. Slutligen lägger Dumbledore Harrys liv i stor fara genom att ta med honom till havsgrottan till att börja med - varför inte ta med svärdet för extra magiskt skydd? När allt hade Dumbledore ingen aning om hur denna Horcrux skulle reagera, oavsett om den var förbannad, giftig, etc.

För att få tillgång till ett sällsynt magiskt objekt som helt och hållet kan förstöra Horcruxes, och att inte ta det på ett Horcrux-jaktuppdrag, är det oförklarligt.

Varför gjorde Dumbledore detta? Varför lämnade han Gryffindors svärd bakom på natten gick han och Harry till havsgrottan för att återställa locket Horcrux?

Vänligen inga svar som hämtas uteslutande från HP Wiki / Wikia - svar baserade på kanon eller spekulativa svar baserade på kanonens anda är välkomna.

    
uppsättning Slytherincess 26.06.2012 03:04

10 svar

24

Jag tror inte att Dumbledore ville riskera att förlora svärdet. Dumbledore visste att hans död var nära; han beordrade Snape att döda honom istället för Malfoy. Medan han kanske inte har vetat det var den dagen, var Dumbledore förberedd för att den skulle vara den dagen. Dumbledore använde svärdet sommaren 1996 för att förstöra Ring Horcrux. Vad hände efter det?

Vi vet att Snape behandlade förbannelsens omedelbara effekter. Vi vet att Dumbledore förväntade Voldemort att beställa Malfoy för att döda honom. När han upptäckte att hans död var till hands, befallde Dumbledore Snape att döda honom innan Malfoy kunde lyckas. Jag tror på den tiden, Dumbledore ansåg varje dag som hans sista. Han hade en specifik plan för svärdet . Jag tror att antingen Dumbledore själv placerat det verkliga svärdet i ett hål i väggen bakom var porträttet skulle vara, eller han gav det till Snape då och fick honom att göra det efter hans död. Hur som helst tror jag inte att Dumbledore var villig att använda den vid den tiden. Det var för riskabelt att äventyra sin plan för svärdet för att förstöra locket den dagen. Han visste att Harry kunde göra det när han fick svärdet, med mycket mindre risk för svärdet. Dumbledore ville inte ta bort svärdet från antingen sin gömställe eller Snape, och riskerar att förlora svärdet på grund av hans förestående död.

    
svaret ges 26.06.2012 05:10
27

Har inte ett kanonsvar, men det finns flera möjligheter (inte ens ömsesidigt exklusiva) som har viss mening inom kanon:

 • Om en nödsituation uppstod där ett svärd behövdes, hade Dumbledore, som en värdig Gryffindor, säkert möjlighet att dra ut svansen från en hatt.

  / li>
 • Han hade inte för avsikt att förstöra Horcrux rätt då och då, eftersom det skulle kunna äventyra Harry (antingen via biverkningar av förstörelse eller genom att försegla grottan).

 • Han hade inte för avsikt att förstöra Horcrux rätt då och då, eftersom det skulle göra det omöjligt att studera det i detalj senare (vilket han inte hade möjlighet att med de första 2 Horcruxesna, en av som förstördes utanför hans sfär av kontroll av Harry och en av honom i en dire super-nödsituation (han dödades snabbt).

 • Han föredrog att INTE låta Harry in i hela hemligheten och (med tanke på att han inte ville att han skulle få svärdet till mycket senare) vid den specifika tiden hade det varit för tidigt

 • Ett annat möjligt alternativ:

 • Dumbledore hade sverdet på honom, dolt i hatten eller på annat sätt. Men han var också oförmögen i grottan för att använda den på Horcrux (eller, enligt punkt 4, oroade sig för att tippa Harry för tidigt); och för upptagen att dö på Astronomitornet. Den här är iffy, hur i helvete fick svärdet från hans kropp tillbaka till sitt kontor?
 • svaret ges 26.06.2012 03:34
  3

  Förutom vad DVK sa är det inte bara praktiskt att bära ett svärd. Det är tungt och obehagligt, kan komma i vägen eller gå vilse. Det var fortfarande 4 stycken Voldemorts själ att gå, så vad var chansen att behöva så desperat och snabbt för att förstöra horcruxen att det inte kunde vänta 10 minuter tills de kom tillbaka? Dessutom, om det blev så desperat, var det säkert att Dumbledore kunde ha använt Fiendfyre eller någon annan magi, han var den mest kraftfulla av trollkarlarna.

      
  svaret ges 26.06.2012 03:53
  3
  Personligen tror jag att det är fullt möjligt att han inte tog med svärdet eftersom han inte behövde det. Min åsikt i frågan är att Dumbledore hade en alternativ metod för att förstöra Horcruxes förutom svärdet. Den enda anledningen till att svärdet förstörde dem i första hand är att det absorberade det basiliska giftet. Varför kunde inte Dumbledore ha haft en basilisk fang med honom? Voldemort kunde också förstöra den dolda Horcruxen (Harry) utan svärdet eller en fångst. Dumbledore insisterar på att Voldemort måste vara den som dödar Harry föreslår att en Horcrux skapare kan förstöra det enkelt utan hjälp. Så jag undrar, vilka andra metoder finns det som inte ens nämns i böckerna. Vilken som helst Dumbledore kan ha haft tillgång till i grottan men var för sjuk / död att använda.

      
  svaret ges 14.05.2013 04:16
  2

  Kyralessa påpekade ett problem med Gabe Willards svar, vilket ledde mig till detta, redan (delvis) täckt av DVK.

  Ett alternativ är att Dumbledore inte ville förlora svärdet, men på grund av sorteringshatten kunde han helt enkelt inte.

  Så vad betyder det? Det finns DVK: s alternativ att han skulle kunna få det i rätt ögonblick med hatten ändå, att han inte ville äventyra Harry, han ville studera Horcruxes och att han inte ville rusa Harry med hela hemligheten.

  Den sista kan läggas ut.

  Dumbledore visste han skulle dö och han ville inte riskera Harry kommer i kontakt med svärdet eftersom han visste att Harry ska gå igenom en väldigt lång sökväg med bara en väldigt mycket direkt hjälp möjlig . Den näst mest informerade mannen efter Dumbledore, Snape, kan inte hjälpa honom mycket eller för många gånger, eftersom det bara skulle ta upp Voldemorts uppmärksamhet. Han kunde inte bara berätta för honom för att han måste ge Harry sina egna val, annars skulle han inte vara bättre än en diktator, vad Harry äntligen skulle få reda på och skulle vända sig mot orsaken - och han också älskade Harry väldigt mycket. Så nyckeln i hans plan och Dumbledores enda val var att få Harrys sinnen i rätt form och sätta informationen längs sin (sedan projicerade) väg, som finns runt rätt när han behöver det, och bara genom att honom . För detta , måste han göra Harry att tänka på varför Dumbledore gjorde vad han gjorde med honom, för då kommer deras tänkande att matcha och Harry kommer att hitta ut vägen där Voldemort kunde besegras, vägen Dumbledore förberedde sig för honom men vägen bara Harry kan gå. Han gjorde det hela tiden i Half-Blood Prince, och påpekade att det är av yttersta vikt att Harry känner Voldemort in och ut: på så sätt kommer Harry till slut att kunna se själva planen medan han fortfarande har en val hela tiden (även om han / hon i det stora hela tiden bara kan hitta sökvägen utan att se den). Dumbledore hade ingen tid att göra något annat. Och hade också lite val eftersom förmodligen den enda som kan gå denna väg är faktiskt Harry.

  Och det finns mer, eftersom Harrys sinne helt enkelt inte är mycket väl skyddad. Dumbledore kunde inte riskera att Harry visste någonting utan att förstå den yttersta betydelsen av varje detalj vid rätt tidpunkt, eftersom först då kan han medvetet gömma och skydda den informationen från Voldemort och Death Eaters , med den enda andra möjliga möjligheten Harry inte känner till något än.

  En del av allt detta döljer svärdet från Harry, så han får bara det under de omständigheter som får honom att tänka och bara när han behöver det , och förmodligen gör det så personligt att om Harry förlorar objektet utan någon aning kommer han att försöka hitta den eftersom han anser att det är viktigt .

      
  svaret ges 14.05.2013 19:47
  0

  Jag tycker att anledningen är ganska enkel: de skulle inte vinna mycket, men de kunde lätt förlora svärdet.

  Ingen visste exakt vad de skulle hitta i den grottan. Dumbledore visste säkert att grottan kommer bli väldigt farlig, men han visste inte om han och Harry kommer att kunna få horcruxen. Så om de hade bära svärdet med dem skulle de ha tagit stor risk. Ja, du kan bära den runt i påsen. Men vad händer om påsen går vilse? Vad händer om personen som bär den dör och svärdet är borta med honom? Nackdelarna är tydliga.

  Nu, vilken fördel skulle de ha fått om Dumbledore hade tagit svärdet med dem? Omedelbar förstörelse av horcruxen förändras inte något eftersom det finns andra horcruxer. Extra skydd är också osannolikt, eftersom det inte är de horcruxer som utgör en verklig fara, det är förbanningarna som upprättats av Riddle. Kom ihåg att av alla horcruxerna hade endast locket någon form av internt skydd, och det blev lätt övervinnat. Dagboken räknas inte eftersom det bara var möjligt att materialisera sig i ung gåta på grund av Jinny, och förstörelsen av dagboken själv var snabb och enkel. Det verkliga problemet var förbannelserna för att skydda horcruxerna och andra Riddles säkerhetsåtgärder, och svärdet hjälper inte mot dem.

  Så det finns inga reella fördelar, men nackdelarna är ganska tydliga. Det är därför som det är vettigt varför Dumbledore lämnade svärdet i slottet. Det kan finnas andra skäl, men det verkar som det enklaste för mig.

  Förresten gillar jag Kevins svar, men jag ville utarbeta lite, så jag lämnar detta som mitt eget svar snarare än en kommentar.

      
  svaret ges 18.10.2012 07:01
  0

  Gryffindors svärd behövde förtjänas, inte givet, eller hur? Tja, en stor del av Dumbledores plan var att få Harry att upptäcka det här för sig själv, så att det enda praktiska vapnet som kunde förstöra Horcruxes skulle förbli i Harrys besittning när han dumt hade fått det (försvinn inte in i sorteringshatten eftersom det helt enkelt var överlämnas till honom). Så Dumbledore måste se till att Harry hölls i mörkret om svärdet till rätt tid; Att föra svärdet med dem till Horcruxgrottan skulle ha gett allt bort och kanske gjort Gryffindorns svärd värdelös på lång sikt.

      
  svaret ges 01.01.2014 05:53
  -1

  Jag tror att han inte hade tillgång till det riktiga svärdet. Så mycket av boken handlar om när svärdet är den riktiga, och när den falska. D använde svärdet för att fixa ringen men det var ganska lång tid före denna havsgrottepisode. Det verkliga svärdet kunde ha varit med James - han behövde verkligen skyddet - och kunde ha varit nästa avsedda horcrux. Jag har undrat på sin väg efter det.

      
  svaret ges 05.03.2015 13:09
  -1

  Eftersom Harry skulle ha stått bättre chans och faktiskt lära sig något om han hade svärdet för att förstöra de återstående styckena av Voldermort Dumbledores hela mål var att se till att Harry var blyg och ödmjuk så att great Albus skulle alltid vara där för att rädda Harry från dumma beslut eftersom det står inför det finns en hel del WTF Harry-ögonblicken.

  Att ha ett vapen i Harrys händer skulle också börja ge honom Idéer om att vara oberoende som inte flyter bra med Dumbledores större bra teori som har hål Texass storlek i det.

  Han ville sannolikt dö från ringen i händerna så att det skulle skapa den panik som krävdes för att starta det slutliga kriget med Voldermort eller annars skulle det ha varit alltför lätt att dumma i Dumbledore att hålla alla säkra.

  Dumbedore är en mycket farlig rektor och sätter människors liv i fara för sina egna dumma teorier och bör dela Sirius Blacks gamla fängelsecell.  Hej det är en idé för en fanfic! :)

  Det här är precis som när en Liberal gör något oregelbundet som slutar i misslyckande är någon som Hermione alltid där för att städa upp röra andra gör och hon får skulden. Dålig moderundervisning. Ledsen Hermione men oavsett hur mycket du känner synd för Harry och Ron måste de lära sig att ta hand om sig själva istället för helikoptrering över dem.

  Det finns en anledning skolor i Asien har inte vaktmästare och barnen renar saker upp. Här kan Hogwarts använda självutbildningsutbildning på eleverna för att ta hand om sig själv och sin miljö in och ut ur klassrummet.

  Att ringa till husälvar borde bara vara för extrema nödsituationer istället för att vara miniatyrskolor, men det är ett annat ämne.

  Hogwarts är en väldigt farlig skola och du är en dåre för att du inte tar extra försiktighetsåtgärder i förväg, både muggle och magical. Det är bokstavligen ingen regel som förbjuder att bära en dold skjutvapen i grunderna eller i slottet.

      
  svaret ges 19.11.2016 11:51
  -1

  Min insats är han planerad att förstöra horcruxen på en mer skyddad plats där de inte skulle bli attackerade från vattendjur och en förtrollad grotta.

      
  svaret ges 13.01.2019 05:39