Vill en diagnos av psykos förbjuda mig från att få min rekreationspilots licens eller min privata pilots licens?

8

Jag vill få min kategori 3 eller 4 medicinsk så jag kan antingen få min privata pilots licens eller min rekreationspilots licens. Jag har diagnostiserats med psykos och är för närvarande på Invega Sustenna (anti-psykotisk) för att bekämpa tillståndet.

Min fråga är: kommer jag någonsin att kunna få min katt 3 eller 4? Jag bor i Kanada.

    
uppsättning kiefer gallant 18.10.2018 10:14

2 svar

7

Tja, enligt CAA :

Class 1

(a) Psychotic disorder

A history of, or the occurrence of, a functional psychotic disorder is disqualifying unless a cause can be unequivocally identified as one which is transient, has ceased and will not recur.

Class 2

Psychotic disorder

A history of, or the occurrence of, a functional psychotic disorder is disqualifying unless in certain rare cases a cause can be unequivocally identified as one which is transient, has ceased and will not recur.

Diskussion på ett annat forum föreslår att de i allmänhet vill att piloten ska vara av alla psykotrop medicinering under en tidsperiod (1-2 år) utan några återkommande men de kommer i allmänhet att tillåta en pilot att vara på medicinering för depression.

Jag rekommenderar att du arbetar med en lämplig psykisk hälsoexpert för att lösa ditt tillstånd, så att du kan vara säker på att framtida episoder inte kommer att återkomma. Du kan sedan förhoppningsvis försäkra dig själv och din läkare om att din episod var övergående, så att du kan fortsätta din strävan efter din PPL.

Kom ihåg i värsta fall (ditt tillstånd passerar inte), även om du inte kan få en medicinsk, kan du fortfarande flyga ett plan. Du kan bara inte ensam. Du kan flyga med en flyginstruktör eller en certifierad pilot. Och du kan flyga ett enda säte ultralätt utan certifiering. Så du kommer fortfarande att flyga, oroa dig inte.

Lycka till, jag är säker på att du kan göra det.

    
svaret ges 18.10.2018 11:13
0

Att föra denna fråga till det offentliga forumet visar mycket styrka i karaktär. Det är absolut nödvändigt för alla piloter att utvärdera sitt mentala tillstånd innan de flyger, eftersom man bara inte kan "dra över och parkera den" lika enkelt som att köra bil.

Förlust av en älskad, sluta ett förhållande, ekonomiska problem, sjukdom, arbetsbelastning kan alla väga tungt i vår sinnesstämning och påverka prestanda.

Det är väldigt viktigt att veta våra gränser och undvika "triggers" att vara instabila. Det börjar verkligen med en självbedömning. Fundera på det. I ett flygplan kan man gå från vingsnivå till oåterkallelig på några sekunder.

Beroende på tillståndet av tillståndet kan det finnas vissa begränsningar, men det kan inte nödvändigtvis utesluta en från att delta i luftfart.

Som redan nämnts, få en (eller flera) professionella utvärderingar. Vi behöver alla vara i det säkra kuvertet.

    
svaret ges 20.10.2018 17:05