Varför avslöjade Littlefinger inte Arias identitet till Tywin Lannister tillbaka i Harrenhal?

9

Jag pratar om scenen i säsong 2 avsnitt 6 när Patyr Baelish besöker Tywin för att prata om Renlys död och en möjlig allians mellan kronan och Tyrellerna.

Under denna tid är Arya Tywins skålbärare och är den enda personen som får vara i rummet, som tjänare.

Det finns en stor aning om att Petyr faktiskt kände igen Arya. Det är vid tiden då Arya släcker vin vid sidan av Littlefinger.

'Pardon, my lord'

'It's only wine' Petyr replied and gave her this look:

Det verkar mycket troligt att han kände igen henne för tillfället, för att han automatiskt förlorade tråden i sin konversation med Tywin.

Det tog honom mer än en sekund att svara på Tywins nästa fråga. Det är nästan som en sekund där han beräkna huruvida det skulle vara lönsamt för honom att berätta för Tywin om hans cupbearer.

Han beslutar uppenbarligen att inte, och det är därför jag har denna fråga. Varför bestämde han sig för att inte avslöja Arias identitet? Hur kan han dra nytta av det beslutet?

    
uppsättning Martin 11.08.2017 21:19

2 svar

11

Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att Littlefinger har inget att vinna genom att stärka Tywins hand på denna punkt. Hans mål är att främja kaos i riket, och genom att hålla Aryas identitet hemlig gör han det genom att möjligen låta henne fly och återkomma till Starks.

"Chaos is a ladder."

—Littlefinger

Även han hoppas kanske hemligt att han kan få henne ut ur Harrenhal och ta den på med Catelyn Stark efter att ha räddat sin dotter ... (͡ ° ͜ʖ ͡ °)

    
svaret ges 11.08.2017 21:42
0

Littlefinger letar alltid efter någon att skylda honom en tjänst och hålla sina alternativ öppna.

Därför letade han ut sig till Harwinhal genom att förmedla en allians mellan Lannisters och Tyrellerna. Före det såg han för att vinna fördel med Catelyn Stark genom att underlätta återkomsten av Ned's ben.

Han vet också att Lannisters kan försöka handla Stark-tjejerna för Jaime, men vet att de inte kan göra det utan att ha båda. Cersei hade uppdraget Littlefinger att hitta Arya innan hon kunde undkomma King's Landing, vilket han uppenbarligen misslyckades med. Så han är ganska förvånad över att hitta Arya på Harrenhal och särskilt förvånad över att hon är med Tywin.

Littlefinger kan snabbt dra nytta av att Tywin inte vet vem han har som koppbärare, annars skulle Arya vara låst upp säkert i en cell och bevakad för att underlätta sin transport till King's Landing som gisslan. Men han är inte tillräckligt snabb för att utforma ett system för att ta Arya med honom i ett försök att öka sina egna vinster.

Han berättar inte för Tywin eftersom det inte finns någon direkt fördel för honom.

    
svaret ges 12.01.2018 21:52