Skillnaden mellan "Sweet", "Yellow", "White" och "Chives"

4

Så jag jobbar på detta recept här. Jag har tidigare använt denna måltidservice, men jag älskade det så mycket jag gör det igen. Men jag vill inte betala för alla ingredienserna igen.

Jag har en liten gård och har odlat min egen citrongräs bara för detta ändamål. Men jag har också odlat mina egna "söta lökar" också.

De liknar detta, men blir inte färdiga. De har dock en större glödlampa (och på bilden av fröpåsen visade den en mycket större glödlampa).

Så kan jag använda mina lökar eller är de olika? Toppen av mina lökar är ihåliga (inte säker om det betyder någonting). Jag hörde att gul och söt är samma, men jag trodde att de inte var det. Jag bor i Texas, och jag tror att det kan vara ett slag som odlas i området? Eller inte. jag vet inte.

Också, vad exakt är ett gräslök. Jag är inte säker. Alla dessa lök saker förvirrar mig.

    
uppsättning Sarah 11.07.2017 18:25

2 svar

13

Det finns en bra guide till lök som täcker de flesta av dessa och mer över på seriösa ät (alla citat nedan är från den här artikeln). Men i relation till din fråga:

Vita lök är standardlöken du kommer att se. De är vita.

Allvarligaäterbeskriverdemsom:

The white versions are somewhat sweeter and cleaner in flavor, but don't store quite as well as yellow onions do. [. . .] Milder in flavor than yellow onions, white onions can be eaten raw.

GulalökäruppenbarligendenmestpopuläratypenavlökiUSA.Deärgulamenannarsganskalikaiutseendesomvitalök.

Yellow onions are undoubtedly Americans' favorite: nearly 90 percent of onions grown in the US are yellow. Their deep but not-too-strong flavor makes them endlessly versatile in cooking. Larger, slightly sweeter yellow onions labeled Spanish onions are often found right next to plain old yellow onions; they're a milder choice that works well for raw applications.

Sötlökärspeciallök...detfinnsenmassasorter.ITexasärduförmodligenbekantmed"Texas 1015". Liknande sorter är Vidalia of Georgia och Walla Walla of Washington.

Dessalökarärgulasomengullökmendeärmerskålformadeänrunda.Deärväldigtsötaochkanätasråaganskabekvämt.

Super-sweet and crisp, ideal for eating raw.

Din"söta lök" är förmodligen vad som beskrivs som "unga lök" som de passar din beskrivning - visuellt liknar gröna lökar / scallions (de är samma sak) men med en mer bulbous bas.

Though spring onions resemble scallions in appearance and flavor, they're actually just very young storage onions—yellow, red and white—that are pulled out of the ground at an earlier date, when they're still thin-skinned and mild in flavor.

Närdetgällerdinfrågaomgräslök,liknardesmåscallions.Desäljsibuntermenärinteriktigtskiktigapåsättsomenscallionär.

Desäljsvanligtvisiklaserochharintevitaglödlamporalls.Deanvändsiallmänhetbarasomentoppning,sompåbakadepotatisar.Deharenganskamildlöksmak.

HärärenroliginfografiskfrånBuzzfeedomolikatyperavlök:

    
svaret ges 11.07.2017 18:58
0

När jag hade en stor grönsaksodling och växte alla våra egna grönsaker till sommaren och mycket för vinterförvaring och betning, skulle jag odla lite lök för vintern, men främst de unga scallions för att äta färskt. På våren skulle jag plantera de lilla lök uppsättningar som såldes av hundratals i påsar så att jag kunde få färska skalser snabbt. Men jag planterade också massor av frön av en söt lökvariant. När lökuppsättningarna blev större och inte så trevliga provsmakningar skulle jag låta de övriga växa stora för vinterlagringslök. Lökfröna blev stora nog att äta när jag slutade skörda skalladerna från lökuppsättningarna. Jag hade färska skalser tills tidigt på våren för att tidigt falla på det här sättet. Söta lökfrön Jag hade börjat tidigt (medan det fortfarande var sen vinter) transplanterades för att växa söta lökar för vintern (även om de inte behöll så länge). Det var inte mycket av en glödlampa till dem. Jag upptäckte varför år senare.

Söta lök återfinns i allmänhet ju närmare man kommer till ekvatorn. Söta lökar är vad som kallas kort dag lök. På sommaren är dagsljuset mindre än dagen är längre norrut. lång dag -lök är hetare - de gula löken är mest kända. Bredden på Texas övre gräns är 36,5 ° N och om du är några grader söder om det, är du troligen mer bekant med söta lök.

South of 35 degrees latitude, with its shorter summer day lengths, gardeners need to grow short day onions, ones that form bulbs when the days are 10 to 12 hours long. Short day onions are planted in the fall in the south and grown through the winter for spring harvest or sown in very early spring. Some of the well-known sweet onions are short day varieties. Because of their higher water content, most short day onions do not store well and are best for fresh eating.

från Lång och kort på lök

Glöm inte vitlökspinnar (även kinesiska gräslök)! De är sköna men inte så att många människor i Nordamerika, utanför det asiatiska samhället, känner till dem. De har plana (ej ihåliga) löv och är väldigt milda. De har ingen vitlök smak som jag märker men det kan bero på att jag använder tillräckligt mycket vitlök ofta nog att jag inte skulle märka. I en konstig twist fann jag de dekorativa blommorna luktade som mild jasmin.

Eftersom du är i Texas, bör du försöka röda Torpedo-lök . De är formade som en långsträckt fotboll och är en söt mild lök med ursprung i Italien. De är igång på senhöst och bildar sina glödlampor på våren.

    
svaret ges 13.07.2017 14:08