what är skillnaden mellan tjocka och likvida muffinskål?

6

Jag har sett cupcake smörgåsar som är tjocka och scoopable med en glass scoop och jag har sett cupcake smeten som är mycket liquidy i naturen. Vad är skillnaden mellan dem i allmänhet, vilka ingredienser som gör endera, och vad är skillnaderna i det slutliga resultatet?

    
uppsättning bonnie hunt 10.10.2015 09:16

1 svar

3

Det här är en ganska generell fråga, och det finns många olika metoder och ingredienser som kan påverka tjocklekens tårta och tätheten av kakor eller muffins.

De flesta muffinsfett är egentligen bara vanlig kaksmel kokad i mindre mängder. Även om det ibland finns olika instruktioner för hur man gör snygga tricks som fyllda muffins, är själva smeten själv vanligtvis samma smet som används för de olika andra kakorna som vanlig gul svampkaka, morotkaka, chokladkaka , etc. Det finns många olika kakformar och med mycket få justeringar kan de flesta göras till cupcakes.

Vanligtvis kommer tjockare smeten att bilda en tätare kaka (och därmed en tätare muffin). Det kan ha mer ägg och / eller smör istället för olja och kan ha tyngre extra ingredienser som frukt (äpplen, bananer, pumpa, strimlad morötter) eller mycket choklad och / eller nötter blandat. Om du gjorde detta Som en tårta istället för en muffin, skulle du troligen vara mer benägna att göra en snabb brödbröd eller kanske en bundtkaka eller en arkkaka - det är mindre troligt att det är en lagkaka.

En tunnare smet kommer generellt att bilda en lättare, fluffigare tårta (eller muffin), vilken typ av recept som skulle fungera bra som en lagkaka (eller en tårta). Det kan använda olja istället för smör, och det kan ha steg som att skilja äggulan från vit och piska äggvita. Det har förmodligen inte mycket tunga ingredienser som tenderar att sjunka till botten genom den lätta smeten.

    
svaret ges 13.10.2015 04:15