Vad skulle orsaka en smaklös lukt från min bärbara A / C-enhet?

0

Även om kompressorn inte körs i kylläge och bara fläkten snurrar producerar den en smaklös lukt. Var kunde lukten komma ifrån och hur kan jag städa det? Denna enhet har ingen tank, den distribuerar vattnet i kylningsläge.

    
uppsättning Kol12 30.11.2018 08:32

2 svar

2

Det som jag har hittat är avloppet har blivit inkopplat i den bakre delen, damm uppbyggs och pluggar hålet, det andra jag har hittat som orsakar bärbarhet att lukta smaklös är när de är installerade på nivån. Det är tänkt att vara en lutning mot ryggen, så kondensatet kommer att rinna till baksidan och tömma utåt. Det finns särskilda rengöringsmedel för AC-system, se till att använda icke-syrabaserade rengöringsmedel och spola med rent vatten. Syrabaserade rengöringsmedel är mycket svåra på kylflänsar och kan börja korrosion som kommer att förkorta enheternas livslängd. Jag skulle vilja spola min enhet om den är smaklös och se till att den dränerar helt eller lukten kommer tillbaka efter rengöring.

    
svaret ges 30.11.2018 14:08
1

Mögel kan växa på de komponenter som är vedhållande våt från kondenserad vattenånga. Google din specifika modell och se om du kan få ett förfarande eller till och med en Youtube-video som visar städning.

Jag skulle inte använda ättika eftersom det skulle korrodera metall och lukten kan bestå. Den vanliga aktiva beståndsdelen i de flesta mögelrengöringsmedel är någon form av klorblekmedel.

För rengöring av kylskåpsspolen har jag alltid velat prova väteperoxid 3%, eller till och med 4% eller 7,5%. Jag skulle aldrig använda någon högre koncentration än 7,5%. Väteperoxid är luktfri och lämnar inte en återstod. Faktablad om väteperoxid .

TX678G 7,5% Väteperoxid Det kan finnas regleringsbegränsningar för inköp av väteperoxid i större kvantiteter och högre koncentrationer på grund av den senaste historien om mycket allvarlig allvarlig användning (tillverkning av improviserade explosiva anordningar med användning av acetonperoxid ).

Väteperoxid är kommersiellt tillgänglig i 37%, men oxidationseffekten av högre koncentrationer är mycket, mycket högre och 37% väteperoxid är en mycket farlig substans. Till och med 3% borde inte komma i eller runt ögonen. Använd ögonskydd även med 3% när det används för rengöring och kan stänkas.

EDIT

Jag hade trott att de bärbara a / c-enheterna som inte samlar kondensat i en behållare eller dränerar det med en slang till utsidan skulle spruta kondensatet på kondensorns spolar så att det skulle hjälpa till att kyla kondensorn och då skulle bli inkorporerad i den heta avgasluften där det skulle utvisas till utsidan. Så du kan behöva rengöra båda spolarna - förångare och kondensor.

    
svaret ges 30.11.2018 11:50