10 äktenskapsproblem som kan orsaka skilsmässa

Alla äktenskap påverkas av problem. Äktenskapliga problem gör att par söker skilsmässa dagligen. Huruvida ett äktenskap överlever eller inte beror på problemet och hur ett par bestämmer sig för att hantera det problemet

Par som kan arbeta tillsammans för att lösa konflikter är mer benägna att kunna rädda sitt äktenskap. Par som saknar rätt konfliktlösningskompetens kan komma till skilsmissdomstol för problem som lätt skulle kunna lösas.

Nedan följer en lista med tio äktenskapliga problem som kan orsaka skilsmässa

Tänk på hur du för närvarande hanterar dessa frågor och hur du bättre kan hantera dessa frågor för ditt äktenskap.

1. Pengar problem.

De flesta par argumenterar om räkningar, skulder, utgifter och andra ekonomiska frågor. Hur du bestämmer dig för att hantera pengar i ditt äktenskap kommer att avgöra om dessa problem har en negativ eller positiv effekt på ditt äktenskap.

Om Jane älskar Gucci-skor och Dick har ett jobb med blå krage, kommer Jane och Dick att möta att de måste lösa problemet med Janes dyra smak och Dicks låga inkomst. Jag skulle inte lägga pengar på att Dick skulle vinna det argumentet och mer än troligt att Jane har dåliga färdigheter för konfliktlösning. Jag är säker på att Jane kommer att bli besviken när hon får reda på att underhållsbidrag är svårt att få i dessa dagar och även om hon gjorde det skulle det inte täcka kostnaden för ett nytt par Gucci-sandaler.

2. Barn.

Disciplin, kost och andra föräldrafrågor kan vara källor till oenighet mellan par. Ett barn är den främsta stressfaktorn i ett äktenskap och kan framhäva skillnader i övertygelser i frågor som att disciplinera, vem som ansvarar för större delen av barnomsorgen eller vilka utbildningsalternativ som ska väljas.

Och det är frågan om förlorad sömn, som måste byta smutsiga blöjor, springa efter dem när de börjar gå och den orimliga kostnaden för daghem. Det är lätt att se vem barn kan påverka även det bästa äktenskapet.

3. Sex.

Frekvens, kvantitet, kvalitet och otrohet är alla vanliga källor till stress och disharmoni i ett äktenskap. Att hålla tillbaka sex för att straffa en make, bryter äktenskapliga bandet. Att fuska mot en make förstör förtroendet. Sex kan vara en ENORM fråga när det gäller att ångra de löften du tog.

Sex är underbart tills det inte längre är det!

4. Tid från varandra.

Tiden ifrån varandra och bristen på kvalitetstid tillsammans gör att par blir synkroniserade med varandra. Att ha gemensamma intressen och aktiviteter som du deltar i regelbundet hjälper par att hålla kontakten.

Militära par blir offer för detta problem i sina äktenskap. Att uthärda långa utplaceringar och ständiga tillfälliga uppdrag hemifrån måste ha ett speciellt band för att ett äktenskap ska hålla.

5. Hushållens ansvar.

Många par diskuterar om rättvis fördelning av hushållsarbete och hur man gör det. Istället för att sitta ner och dela hushållssysslorna rättvist käver de om vem som gjorde eller inte gjorde vad. Vet inte eller dela upp sysslor, du är vuxen, om du ser något som måste göras, gör det. Eller besluta tillsammans att dela hushållssysslor utifrån de ni alla tycker om eller tål bäst.

6. Vänner.

Inte alla vänner är till hjälp för relationer, några av dem är giftiga. Var noga med att du känner till skillnaden mellan en vän som kommer att förbättra ditt förhållande och en som kommer att bryta ner det.

7. Irriterande vanor.

Många är gifta med någon som har en eller flera vanor som de tycker är oönskade. Mitt ex blev aldrig arg på mig. Jag frågar honom en gång varför och sa till honom att det måste finnas saker jag gjorde som irriterade honom. Han svarade och sa till mig att han "älskade allt om mig." Detta var strax innan han bestämde sig för att han inte längre älskade mig! Så var inte rädd för att påpeka vanor som irriterar dig, var bara säker på att du gör det på ett icke-defensivt sätt.

8. Familj.

Svärföräldrar, syskon, barn och styvbarn kan alla skapa stress i ett äktenskap. När du hanterar negativa problem på grund av familjesteg försiktigt. Vår make bör komma först, men det finns tillfällen att du måste vara villig att ta en baksätet och bita dig på tungan.

9. Förväntningar.

Vi går alla in i äktenskap med vissa förväntningar. För det mesta är äktenskapet motsatsen till vad vi förväntade oss. Vi romantiserar äktenskapet och blir desillusionerade när de romantiska förväntningarna inte uppfylls. Ouppfyllda förväntningar är en viktig källa till konflikt i äktenskap.

10. Personlighetskonflikter.

Förstör din personlighet ditt äktenskap? Det finns personlighetsdrag som kan döma ett äktenskap till misslyckande. Är du en konfliktundvikare? Gillar du att “ena upp din make? Böjer du dig bakåt för att behaga din make och försummar dina behov under processen? Om du svarade ja på något av dessa ändrar ditt behov av att arbeta med dessa negativa personlighetsdrag.

Var och en av ovanstående är ett mycket vanligt problem som behandlas i ett äktenskap. Även om de är problem kan de också vara möjligheter för tillväxt, lärande och överensstämmelse. Huruvida dessa frågor förblir problem som orsakar stress i ditt äktenskap eller blir en möjlighet för tillväxt är upp till dig.