Ut ur avgrunden, fortsätt drow festen i Darklake?

6

Efter att ha flyttat från Velkynvelve bestämde festen att resa till Sloobludop via Darklake. Jag vet att du ska

keep track of the Drow Pursuit level while on land, as instructed in Chapter 2 but for the whole land journey, there were no encounters. In fact, the party managed to decreased it to 3 because they befriended Dwarf Scouts who covered up their tracks for them.

Nu när de har nått Darklake hittar jag ingenting i kapitlet som säger att Drow fortsätter sin strävan efter vatten, förutom att

the Pursuit Level decreases by 1 when the Party enters Sloobludop, but the party could have entered the Kuo-toa city by foot if they choose to forgo the Darklake.

Med risken att fråga en uppenbar fråga, är Drow Pursuit-instruktionerna i kapitel 2 fortfarande tillämpliga i kapitel 3?

    
uppsättning daze413 11.08.2016 06:53

2 svar

5

MINOR / MEDIUM SPOILERS AHEAD!

Först och främst är reglerna och orsakerna till Drow Pursuit mycket tunna. Skulle de verkligen jaga några slagna slavar genom Underdarken, när demonerna är rasande och deras egen stad ligger i ruiner? Å andra sidan är Drow Pursuit ett stort tema för kampanjens "första hälft" och ett bra verktyg för DM att hålla sina spelare på väg mot ytan.

Jag startade min kampanj väldigt för boken och har hållit koll på jaktenivå sedan dess (min grupp har varit i Gracklstugh, Sloobludop och nu är de på väg till Neverlight Grove och Blingdenstone). Efter att ha lämnat Sloobludop stod jag inför samma fråga om drowen - varför är de fortfarande efter datorerna och i så fall hur följer de dem?

Jag erbjuder mina lösningar för detta dilemma:

  • Drow har kraftfulla präster och trollkarlar i deras användning, så alla slags mystiska meddelanden och dividerande magi gör det möjligt för drow att hålla andra drow lojala mot deras hus eller orsaka uppdatering över Underdark.
  • När drow förlorar spår av datorerna, till exempel på Darklake, anta bara att drow börjar kasta spells och fråga deras DM, eh, jag menar Lollth för vägledning och information. Det tar ett tag, men när en högprästess använder några stavar och resurser kommer hon att hitta datorerna så småningom.
  • För varför drow jagar efter datorerna efter Velkynvelve, var jag tvungen att komma med några nya idéer, för efter Velkynvelve undrade jag varför drow vill jaga den här gruppen. Det finns inget korrekta svar på den här och jag föreslår att du kommer upp med något själv som knyter efter jakten på karaktärerna. Är en av karaktärerna eller NPC: erna en drow ädel på språng? Är drow bara arg och fixerad på dessa slagna slavar? En stor del av min grupps flykt var en förräderi bland drowen (samma boken erbjöds) så jag använde en kombination av galenskap, Lollths planer och drow house politics. Högprästenessan förrådes av sig själv, demoner attackerades, Menzoberranzan är lite rubbad och nu försvårar några PCer Lollths plan. Så leder Lollth sig själv till Högprästessen för att hitta de räddade datorerna som hon / det märkte vad de gör (försöker stoppa demonen invasionen, vilket var typiskt för Lollth).

Så det finns ett långvarigt svar som förhoppningsvis ger några idéer från en kollega DM. Kanske kan allt detta sammanfattas som " Använd Drow Pursuit för att jaga spelare runt Underdark för första halvåret och suga upp sin backstory lite, eftersom boken inte ger en enkel eller förnuftig anledning ".

    
svaret ges 11.08.2016 09:45
2

Den allra första sidan i kapitel 3 (s.38) anger

"...water travel makes it difficult for their drow pursuers to track them"

och sedan senare (på s.44) läser vi

"Travel along the waterways of the Darklarke is and excellent way to throw off their drow pursuers (see chapter 2 for details)"

... så jag tror att det är allt bevis vi behöver för att drow DO, faktiskt, fortsätter att spåra dem och att du ska använda reglerna från kapitel 2.

Så blir frågan då, hur påverkar varelsen på Darklake basreglerna från kapitel 2 s.24? Jag skulle säga att de inte förändras alls. Du

"decrease the pursuit level by 1 for each time the characters cross or traverse some feature that obscures their trail, such as a subterranean river."

... så det kommer att vara varje dag de är på Darklake, och det är därför det är ett utmärkt sätt att kasta bort förföljare. Allt annat lika, minskar du din efterföljningsnivå med minst 1 varje dag.

Ingen av de slumpmässiga terrängmötet från kapitel 3 ger den typ av efterföljande modifiering du hittar i deras motparter i kapitel 2, men det beror på att de alla innebär att man övergår vatten på ett eller annat sätt, så att du bara tillämpar 1-punktsreduktionen enligt ovan .

Naturligtvis är de andra faktorerna som höjer eller sänker sysselsättningsnivå fortfarande i spel, till exempel

"increase the pursuit level by 1 each time the party has a random encounter with one or more creatures, unless the encounter is bypassed or avoided completely."

Att resa i en snabb eller långsam takt kommer att vara relativt på Darklake. Vi vet att drow saknar en svetshastighet så att de fastnar paddling precis som datorerna.

Jag skulle sänka jaktenivån med en för de dagar som festen gör tvingad marsch roning (mer än 8 timmar) och jag skulle höja det med en varje dag att festen bara driver tillsammans med den nuvarande som i en provisorisk flotta.

Jag skulle inte tillåta några partimedlemmar att göra kontrollerna "täcker spår", eftersom det inte kommer att finnas några spår i vattnet.

    
svaret ges 17.08.2016 00:04