Finns det en klass för att vara en sköld av en gud i 5e?

10

Jag har en NPC som jag byggt det, ja, jag hade inte tänkt mig att få det här bundet i historien. Men hej, så är det ibland. Jag vill göra en hel karaktär för dem, men jag är inte säker på om det finns en standardklass för att försöka shoehorn dem in, eller om jag bara behöver hitta en mall och börja rulla min egen.

I grund och botten är de en "sken av en gudom". Genom någon mekaniker (som jag inte har någon definition för) lämnade någon betydande del av kärnan / personligheten / andan i Sune (D & D, Forgotten Realms) sitt plan och slog sig in i ett ofödat barn (ett tecken som heter Shaylynn) . Som ett resultat ser denna karaktär ut som Sune och har en hel del personligheten (och anständig mängd kraft) av den gudomen.

Men medan hon innehåller, och är en del av Sune, är hon ett helt självständigt varelse. Beviljas, Sune kan tycka om den delen av sig själv, men för närvarande tror jag inte att hon är i rush.

Finns det några klasser (eller till och med bara varelser) som passar denna typ av beskrivning? Jag kallade henne en avatar först (hon är som en guds avatar, men med sin egen medvetenhet och vilja) men jag tror inte det är hur avatarer tänker jobba i Forgotten Realms.

Hur som helst föredrar jag något kanon (om det är möjligt, håller det mitt liv enklare). Om det inte finns någon, kanske ett exempel från mytologi så att jag åtminstone kan ha lite lore att arbeta med?

Misslyckas allt detta, kanske lite vägledning på en mall att använda så jag kan börja göra klassen själv.

    
uppsättning Jay Carr 12.05.2018 23:32

3 svar

19

Närmast är den gudomliga själens trollkarl

I Xanathars Guide to Everything finns det en trollkärlek som bygger på en relation till gudomligheten.

Sometimes the spark of magic that fuels a sorcerer comes from a divine source that glimmers within the soul.

Eftersom den gudomliga Soul-trollkarlen har tillgång till både kloster- och trollkarlslistor, kan du säkert spegla Sunes krafter eftersom du har gott om stavningsalternativ.

Aasimar Race

För fler olika alternativ (om du vill ha en annan klass) eller bara ta gudomligheten ytterligare, kan du också överväga en ras som Aasimar (i Volos Guide to Monsters) som också har samband med gudomligheten.

Aasimars are humans with a significant amount of celestial or other good outsider blood in their ancestry.

Du kan alltid reflavour Aasimar att tillämpa närmare på din NPC, men det är en bra funktionslista att använda.

    
svaret ges 12.05.2018 23:49
5

Det finns inget specifikt för det fallet.

Som andra har sagt kan gudomlig själsförälskare spela den rollen, men du behöver inte skohorn själv in i det.

Mitt svar skulle vara: Välj den klass du tycker är mer besläktad med hur du tänker spela henne. Därefter refluff det så att hennes krafter kommer från att hon är en "shard".

Till exempel: Om hon är en Shard of Sune, skulle hennes krafter ha "skönhet" och "kärlek" teman. Jag tycker att en Bard kan vara bra för det: ha kul som Charm Person och koncentrera sig på sociala färdigheter, spela hennes "bardiska inspiration" som bara hennes skönhet inspirerande andra, och du kan helt och hållet undvika musik och instrument om du vill. Sedan säg bara att istället för år av träning i både arcane och musikaliska studier är hennes makt medfödd i henne.

Detta blir ditt chassi, och du bygger på detta. Om du kommer upp med en speciell kraft som du tycker att hon borde ha - till exempel, fritt gjutningar av "Sanctuary" på sig själv, för att hon är så vacker att ingen vill skada henne - bara klistra på den. Om något du tycker att hon inte borde kunna göra - som att ha på sig rustning eller vara kompetent med vapen, till exempel - ta bara bort den.

Det behöver inte följa de strikta regler som spelarna följer. Hon kan övermanas (faktiskt, om hon är gudomlig i någon åtgärd, borde hon), eller underpowered (det kan också vara, eftersom hon bara är ett fragment, kan hennes krafter vara opålitliga, till exempel). Hon kan ha mer makter och färdigheter, eller mindre. Och i slutändan spelar det ingen roll så länge som hon inte stjäl spotlighten från dina spelare.

Jag gjorde det med en Bard, men du kan också spela den med den gudomliga Soul Sorcerer @David Coffron som nämns, eller en enkel vanlig Sorcerer. En himmelsk Warlock; eller till och med en refluffed Fiend warlock // Röd / Gold Dragon Sorcerer // Evocation Wizard gör hennes fiender känna "värmen" av Passion.

Det kan vara lika enkelt som en Fighter, hennes kampsärdighet kommer från den kvasi-gudomliga potentialen i henne.

TL / DR är: Allt du vill att hon ska vara. Var noga med att fastställa att hennes kraftaggregat kommer från hennes gudomliga ursprung, och du är bra att gå!

    
svaret ges 14.05.2018 15:24
-2

NPC har inte klasser

Klasser är för datorer.

Ställ helt enkelt vad du tycker att en "skärd av en gudom" kan göra och antingen stjäla åtgärder / reaktioner / funktioner etc. från andra monster eller skapa egna så att hon kan göra dem.

    
svaret ges 13.05.2018 00:25