Hur är det bästa att steka tofu?

12

Jag älskar stekt tofu, men jag vill inte ha en djupfrysare i mitt hem (jag använder det för mycket!).

Jag har provat några olika tekniker för att steka tofu, men det kommer alltid att vara otillfredsställande - för torrt, för tunt, för vått; Jag ska erkänna att jag inte är ett geni när det gäller tofu, men jag kan föreställa mig att det finns något sätt att förbereda det som kommer att ge mig anständiga resultat konsekvent.

Obs : Jag har en stor wok, men jag steker i allmänhet min tofu i en stekpanna. Jag har haft dåliga resultat i min wok.

    
uppsättning Rob 21.07.2010 19:06

7 svar

15

För stekpannor vill du förmodligen börja med en fast tofu. Det är en bra idé att trycka på tofuen för att avlägsna överskott av vatten: linda tofuen i en trasa och placera den mellan två skärbrädor, viktning av det övre skärbrädet med en tung bok eller liknande föremål. Vänta minst tjugo minuter (du kan förbereda resten av grönsakerna / lökarna för omrörningsstegen vid denna tidpunkt.

När tofu har pressats, skära den i de önskade bitarna. Det är en bra idé att steka den med medelhög värme i endast olja först, tillsätt sedan såser (sojasås, ättika, vad som helst) först efter att tofuen börjar brinna något.

Obs! Ovanstående kommer inte att simulera friterad tofu. För friterad tofu, kanske du vill använda en mjukare tofu, tryck fortfarande på den innan du använder, och belägg kubborna i majsstärkelse innan du steker. Självklart vet du säkert att du kan fritera hemma med bara en stor kruka med olja.

För en annan struktur kan du frysa tofuen innan du steker.

Även om det inte är stekt, skulle jag också rekommendera att du försöker bakad (marinaderad) tofu för att se om du gillar den texturen / smaken bättre. Du vill fortfarande trycka på tofuen och skära den ganska tunt. Du kan återanvända marinaden under bakning för mer smak.

    
svaret ges 21.07.2010 19:21
8

Jag har stekat om en zillion pounds of tofu i mitt liv, jag kan hjälpa dig här ute. Kevin är på rätt väg med att få ut vattnet, men det behöver inte hämtas ut ur hela tjockleken på bönormen, bara ytan, så att den blir brun och blir skarp. Så här gör jag det, fungerar varje gång:

(1) Klipp tofu i önskad form - kuber, plattor, rektanglar, trianglar ... den bästa tjockleken är ca 3/8 ". (2) Förhettas en stor gjutjärnspanna till brännande hett. (4) Strax innan du är redo att steka, klappa tofuen med pappershanddukar. (5) Häll en ganska generös mängd renad olja i stekpannan (en med en hög rökpunkt), säg 3-4 matskedar. (6) Lägg försiktigt tofu i ett enda lager. (7) Stek i några minuter tills brunnen är brunad på ena sidan, vänd sedan och koka den andra sidan.

Det fungerar bättre än att dumpa i ett dubbelskikt av tofu och omrörning, hoppas det blir brunt. Om du gör en stekpanna kan du behöva laga 2 eller flera satser tofu, reservera den åt sidan, sätt sedan in den igen efter att grönsakerna är kokta.

    
svaret ges 27.07.2010 06:22
1

En gjutjärnspotte och en bra termometer ska tjäna dig bra för att steka tofuen. Till skillnad från en dedikerad frityrkokare måste du övervaka oljens temperatur mer.

    
svaret ges 21.07.2010 19:22
1

Det finns två metoder för att förhindra att det antingen är för torrt eller för grumligt.

  • Använd en smet med en hel del olja (1 kvart tum eller djupare). Cornstarch kommer att skapa en fin smet och förhindra att tofuen har en "våt / fuktig konsistens". Det kommer fortfarande att vara vått på insidan, som nämnts dränera det bra.

eller

  • Använd mycket, mycket liten olja (bara droppar) och fokusera på att searing det. Detta ger utsidan en fin struktur. Det här är en saut, låg olja, hög värme och håller den i rörelse genom att bläddra i pannan (använd inte en redskap).

Strukturen är en viktig del av smaken och det är ganska viktigt att ha en fasthet på utsidan av tofu när man nommar. Ändå borde det vara grumligt på insidan.

Det som gör den här uppgiften så knepig är att medan du kokar tofu, blöder det hela tiden fukt (ångan tvingas ut och samlas på utsidan). Tyvärr är denna fuktindunstning ett mycket kraftfullt kylmedel och kan förhindra att en sårad konsistens utvecklas. Faktum är att det kommer att vara grumligt som om det aldrig kokades för en stund. När det förlorar tillräckligt med fukt, värmen är inte längre buffrad i fukten och / eller avdunstningen kyler inte längre tofuen . Vid denna tidpunkt börjar den mycket snabbt brinna och härdas helt och håller den oätlig.

    
svaret ges 09.09.2011 16:05
1

När jag gör Pad Thai sprider jag vanligtvis ett ägg i wok medan du steker tofuen, vilket ger en fin smaklig beläggning för tofu. Det interagerar snyggt med resten av maträtten, faktiskt gör vissa människor tycker att det är kyckling. Det är inte vegan, men det är bra ..

    
svaret ges 09.02.2012 08:40
1

Baconfett gör nästan allt som det är lagat i läcker smak, men de flesta äter inte det eftersom det är illa för hjärtat eller de äter inte kött. Jag rullar tofu i majsstärkelse, friterar den i olivolja med kryddat salt på tofu. Ibland använder jag Dash eftersom jag inte kan äta mycket salt och dash har en mängd olika kryddor att välja mellan.

    
svaret ges 10.03.2014 19:36
0

Jag har provat några av de metoder som nämns i andra svar - och kanske kommer det igen som det bara kan träna - men det enda sättet jag någonsin har fått tofu att komma ut är att verkligen steka det i en stor wok. Det är, sätt i lite olja (sesamolja, helst), vrid upp värmen till åtminstone medelhög och rör ditt hjärta ut. Gör det i 5-7 minuter med mycket handled och det ska bli bra - så länge du har extra fast, kvalitativ tofu som kan ta all den åtgärden!

    
svaret ges 07.02.2012 08:02