Ar det några förmågor för en Spellcaster att attackera med varierade stavar i melee-avstånd, utan att påverka nackdelen?

10

Jag vet att det finns Crossbow Expert. Men jag letar efter något mer fördelaktigt för spellcasters än de andra fördelarna med Crossbow Expert.

Crossbow Expert

  • Being within 5 feet of a hostile creature doesn’t impose disadvantage on your ranged attack rolls.

Bortsett från den här prestationen, och inte heller pekskärmspell, finns det några andra alternativ för Spellcasters att attackera med varierande stavar i närliggande närhet?

För att förtydliga menar jag alla passiva medel, såsom en inneboende förmåga, prestation, etc. för att replikera ovan nämnda särdrag i Crossbow Expert-prestationen. Jag skulle vilja undvika stava, eftersom jag letar efter något specifikt i linje med en passiv förmåga.

Ett magiskt objekt kan fungera så länge det är lätt att skaffa eller köpa, men jag föredrar en förmåga eller något.

    
uppsättning Arcemius 05.07.2017 07:48

2 svar

12

Medan det här är från Unearthed Arcana gör Stängskyttsslagsmålen detta.

Close Quarters Shooter

You are trained in making ranged attacks at close quarters. When making a ranged attack while you are within 5 feet of a hostile creature , you do not have disadvantage on the attack roll . Your ranged attacks ignore half cover and three‑quarters cover against targets within 30 feet of you. Finally, you have a +1 bonus to attack rolls on ranged attacks.

Observera att för de flesta spellcasters behöver du en nivå av Fighter för att få en kampstil. Om du gör det är det värt att ta det först för extra kompetens och kunskaper i konstitutionens sparande kastar.

Var osynlig. Ja, det är ännu ett sätt att vara osynlig är fantastisk.

Aiming a ranged attack is more difficult when a foe is next to you. When you make a ranged attack with a weapon, a spell, or some other means, you have disadvantage on the attack roll if you are within 5 feet of a hostile creature who can see you and who isn’t incapacitated.

Om du använder vanligt Osynlighet , slutar det så fort du spelar en stavning, så du kommer bara att få bristen på nackdel på den enkla staven. Större osynlighet låter dig övervinna detta och fortsätta göra vad du vill.

Som @ J.A. Streich påpekar att något annat sätt att vara osynligt kommer att fungera lika bra. För Warlocks med Devil Sight är Darkness särskilt trevligt.

    
svaret ges 05.07.2017 07:55
3

Staver som inte behöver attackrullar.

Are there any abilities for a Spellcaster to attack with ranged spells in melee distance, without imposing disadvantage?

Ja, det finns sådana förmågor; och varje spellcaster har redan dem. Alla spellcasters har stavar som kan användas offensivt i intervallet men som inte kräver en avstämd stavningsangreppsrulle och som sådan inte lockar någon straff när de används medan caster är inom 5 'av ett fientligt varelse.

Ett antal få stavar involverar inte några rullar alls; magisk missil är det vanligaste exemplet, men power word kill eller stun faller också i den här kategorin.

Vanligare är stavaformer som kräver att du sparar kasta från målet eller målen, istället för att göra en stavningsattack. På de flesta nivåer, för de flesta spellcasting klasser, finns det spar-baserade attacker som är jämförbara med de attack-roll baserade stavarna av samma nivåer. Ofta angriper den spelfokusbaserade stavningen flera mål i ett (litet) område, medan den attackbaserade stavningen endast påverkar ett mål (men det finns undantag för båda).

Så en spellcaster som förväntar sig att vara inom 5'en av fientliga varelser, kanske en del av tiden kanske vill investera i icke-attackspel - syrstänk eller giftspray istället för firebolt ; splittra i stället för strålande strålar och så vidare.

Faktum är att de flesta spellcasters bara har ett litet antal stavaformar som kräver en varierad attackrulle - enligt SRD (sök via D & D Beyond ):

Bard: ingen!

Cleric: styrbult .

Druid: producerar flamma .

Sorcerer: chill touch, firebolt, froststråle, brännande stråle .

Warlock: chill touch, eldritch blast, ray of enfeeblement .

Trollkarl: chill touch, firebolt, froststråle, syra pil, stråle av enfeeblement, scorching ray .

Om du använder SRD, är det bara bara de nio stavarna (av mer än 300) som straffas när de kastas inom 5 'av ett fientligt varelse. PHB och andra källor lägger till mer, naturligtvis, men de lägger också till många ytterligare stavar som inte kräver attackrullar.

    
svaret ges 05.07.2017 14:12