Eventuella råd för att spela tecken som är äldre (mycket äldre) än spelaren?

13

Flera av karaktärerna i vår grupp är av långlivade raser och har åldrar i de trefaldiga siffrorna som ett resultat. Förmodligen är de spelmekaniska effekterna av deras åldrar redan inblandade i reglerna för att spela loppet; några råd om hur man rollspelar dem, men? Hur går man om rollspel en nivå 3-karaktär som är mer än hundra år äldre hos resten av laget men på samma nivå i spel?

    
uppsättning blueberryfields 31.01.2011 04:04

6 svar

8

Långlivade karaktärer skulle också ha haft mycket tid att få saker gjort, så det kan ta mycket längre tid att överväga deras svar på utmaningar än de kortlivade raserna. En sådan karaktär skulle antingen känna sig arg / irriterad när den var "rusad" eller skulle bara inte begå sig att fatta beslut tills de hade en "rimlig" tid att överväga frågan till hands. I strid kan de vara snabba och dödliga, men när man planerar hur man stormar kan citadelen ta sig tid att titta på den från alla håll.

    
svaret ges 31.01.2011 08:03
6

I dessa situationer ser jag till fiktion - speciellt film. Berättelser om tecken som har levt ovanligt länge - Något som är modernt med vampyrer eller den äldre Highlander ( Sean Connery! ) berättelser , till exempel. Det finns både mycket visdom och stor tragedi i andra levande utlevande - mer specifikt och de människor du älskar och hatar.

Leta efter de utmärkta beteenden och attityder som uppvisas av dessa långlivade karaktärer: Är de ovanligt tysta och kontemplativa. Blir de lätt avskämda med samma gamla "barnsliga" beteende som de har sett över?

Jag påminns om en linje av Merlin (som bor länge och bakåt inte mindre) på 1970-talet film Excalibur under Siege of Camelyarde : När den unga sidan Arthur" pojkongen "händer Excalibur till sin fiende så att han kanske kan göra det, gör Arthur en riddare, när Merlin säger:" Jag har aldrig sett det här! " med stor glädje. Man, jag skulle så använda den skinka-fisted Merlin karakteriseringen den första chansen jag fick ...: -)

    
svaret ges 31.01.2011 08:12
4

Med många långlivade tävlingar spenderas dessa extraår i isolering, antingen i ett idylliskt feland där små förändringar (som med alver) eller i torpidslumring som åren passerar (som med vampyrer). Du kan skildra detta genom att vara lite spacey eller out-of-touch med resten av världen.

    
svaret ges 31.01.2011 04:30
3

Mycket långlivade tecken gör beslut snabbt. De har redan varit i de flesta tänkbara omständigheter och har gjort sina ungdomsfel för länge sedan ... men de kan sålunda, i sin tröghet, devaluta andras åsikter ("Har du gjort det, jag har rätt du har fel ").

Se noga på Heinleins klassiska Tillsammans för kärlek , speciellt de två mellanslagarna med sina citat. (Varning: Woodie / Lazarus är knäppt och det tar lite skicklighet för läsaren att skilja personligheten från ålderseffekterna.) Liksom Woodie borde en karaktär hålla ett vakande öga på den bredare utsikten, förutse situationer och ha planer utarbetat för många händelser.

Regel One är att hålla sig levande. Alla andra saker - berömmelse & lycka, loot & utrustning, jämn vänskap (särskilt med kortlivad) - är sekundära.

    
svaret ges 01.02.2011 21:34
1
Ett sätt att återspegla ett långt liv som uppenbarligen spenderas gör ingenting förskräckligt självförbättrande är idiosynkratisk livsfilosofi; många år för kontemplation kan ha lett till en karaktär för att placera ett ovanligt högt värde på vissa beteenden eller att motstå ovanligt ansträngande för andra.

    
svaret ges 31.01.2011 07:34
0

Det finns en allmän presumtion att mycket långlivade typer måste vara konservativa. Resan till väst: Monkey King ger en trevlig motgift till detta, där aben kungen, Nanduka, får odödlighet genom trickery och gluttony, och vänder himlen upp och ner med sin dumma stolthet och ont. Han blir tyvärr en reformerad karaktär. Om du är efter inbäddningssidan, är det svårt att slå Gloranthan Brithini .

Det finns ingen skyldighet att överensstämma med stereotyper, bara för att spela tecken som fungerar för dig och spelarna du spelar med. Prata över dina idéer med dem tills du har en idé som du är glad om.

    
svaret ges 31.01.2011 16:27