De bästa frisyrerna vid 20, 30, 40 år och äldre

Undrar du vilka frisyrer som ser bäst ut vid 20, 30, 40, 50 och senare? Bara för att du är 65, behöver du inte få en hjälmfrisyr med din socialförsäkringskontroll. Faktum är att ett yngre utseende och ljusare färg kan ta flera år från ditt ansikte. Och bara för att du är 21 behöver du inte ha långt hår. Du kan göra nästan vad som helst (tur!).

Nyckeln till en fantastisk frisyr i alla åldrar är tvåfaldig. Först måste du hitta en frisyr som smickrar din ansiktsform, sedan måste du överväga din hårstruktur. Grovt hår måste vanligtvis bäras längre och fint hår bör bäras kortare och lager om du vill ha någon form av kropp.

I den här artikeln och relaterade gallerier visar jag dig vilka frisyrer du kan komma undan med vid 20, 30, 40, 50, 60, 70 år och ännu äldre.

Dina 20-tal

Det här är den bästa tiden i ditt liv att prova alla typer av frisyrer och stilar. Korta frisyrer, gjort rätt, kan hjälpa dig att se mer mogen ut (eller som ett barn), medan långa utseende kan vara sexiga och romantiska.

Här är några saker att tänka på i en frisyr:

 • Tänk på dina karriärmål. På 20-talet vill du etablera dig i en karriär. Om du är i ett mer konstnärligt yrke kan du komma undan med ett skraj utseende, men om du är i ett mer konservativt yrke kan du välja ett mer professionellt utseende. Du kan överväga att hugga av det långa håret för en kortare klippning. Kolla in det här fotogalleriet med bob-frisyrer.
 • Experimentera med längd och färg. Nu är det dags att se hur du ser ut med superlångt hår, sedan klippa av det och se om du tar till kort hår. Vid din ålder kommer ditt hår att växa snabbare och tjockare än någonsin i ditt liv. Så njut av det medan du har det. Hårfärg är nyckeln till återuppfinning. Om du hade blont hår som barn ser du bra ut nu. Välsignad med svart hår? Prova en ljusare brun eller röd.
 • Akta dig för fel genväg. Vad du inte vill se ut är en "mamma" karaktär. Välj en kort look som passar din ålder och de senaste trenderna.

Dina 30-tal

Det här är de år du kanske startar en familj eller driver framåt i din karriär (eller båda). Medan du kan komma undan med alla möjliga stilar i den här åldern, vill du välja en stil som passar din livsstil. Singel i staden? Gå för långa, sexiga vågor. Hemma med ett småbarn eller två? Hoppa över allt-längd långt hår och prova en axel-längd klipp som kan gå i en hästsvans under dagen men med en locktång eller platt-järn, kan se bra ut medan du är ute med din man.

 • Bara för att du är mamma betyder inte att du inte kan vara sexig. Om du vill ha långa lås, gå till det. Se bara till att du har tid att fortsätta din stil.
 • Var inte rädd för att gå kort. Jag höll mitt hår länge i flera år och tänkte någon gång att jag skulle behöva gå kort. Men sedan bestämde jag mig för att se bättre ut i kort hår, så jag klippte det. Jag har massor av komplimanger. När allt kommer omkring kan du alltid växa ut håret om du inte älskar, älskar, älskar det kort.
 • Har du grått hår som dyker upp? De flesta kvinnor ser några hårstrån i mitten till slutet av 30-talet. Afroamerikanska kvinnor brukar bli gråa senare i 40-talet. Om du bara har några strängar, be din stylist att måla trådarna i stället för att applicera ett helt färghuvud. Men om mer än en tredjedel av ditt hår är grått, gå med fullfärg och kamouflera grått hår mellan färgläggning med hårmaskara.

Dina 40-tal

Tro det eller inte, du behöver inte gå kort på 40-talet. Fyrtio är verkligen den nya 30 (tänk på Jennifer Aniston). Under dessa år kan din personlighet köra din frisyr. Om du sipprar ut sexualitet, gå till sexiga vågor som träffar strax under kragebenet. Skraj och atletisk? Välj ett kort, snyggt utseende som passar en 20-åring som du.

 • Ta hand om ditt hår. När vi åldras blir vårt hår sprött. Behandla dina lås med en hetoljebehandling en gång i veckan och få ditt hår trimmat var sjätte vecka.
 • Skiktat hår är mycket smickrande, platt hår är det inte. Ge din fina hårkropp med lager, oavsett hårlängd. Om du har grovt hår, väga ner det med längd och överväga att tunna ut det med rakkniv eller lager.
 • Gå efter färg. Om du är blond, prova höjdpunkter. Om du har mörkt hår, gå till karamellhöjdpunkter eller gå en nyans eller två ljusare överallt. Få scoop på att hitta den perfekta hårfärgen för dig.

Dina 50-tal

Vid 50 år är du inte dömd till en kort frisyr. Så länge håret är friskt kan du växa håret långt och se fantastiskt ut. Ett super smickrande snitt på alla kvinnor är axel-längd. Eller överväga en bob.

Om du letar efter ett jobb eller hoppas kunna röra dig uppför stegen i den här åldern kan du tävla med yngre kvinnor. Raka år av ditt utseende genom att färga håret och få en elegant frisyr som smickrar din ansiktsform.

 • Prova lager. Piece-y-lager runt ansiktet är smickrande. Eller gå en längd med underlager. Detta ger håret kropp och ser bra ut torkat under.
 • Hår som är för stylat kan få dig att se daterad ut. Även om håret är kort, gå inte efter ett taggigt utseende, be istället om längre lager. Klipp ut bilder och ta med dem till stylisten.
 • En ljusare färg kan ta flera år från ditt ansikte. Fråga din stylist vilken färg som fungerar bäst för din hudton.

Dina 60-tal

Korta frisyrer, oavsett om du väljer söta eller taggiga, är ett bra val för dig. De ramar in ditt ansikte, visar upp och framhäver dina bästa funktioner. Du blir glad att veta att de också har lite underhåll. Som sagt, du behöver inte gå kort i din ålder. Följ dessa stilregler:

 • Silverhår kan vara väldigt sexigt. Men inte alla kvinnor omfamnar sin naturliga hårfärg. Många kvinnor blir blondiner när de blir äldre, ett naturligt drag med tanke på grå är en mjukare, ljusare färg än en naturlig brun. Men blont hår kompletterar inte alla hudtoner. En bättre satsning för naturligt mörkhåriga kvinnor är att färga ditt hår en mörk bas och få ljusare höjdpunkter.
 • Hoppa över fruens salonger där de klipper håret kort och ger dig lockar tätt mot hårbotten, sprutar det i en hjälm och skickar dig iväg till nästa vecka. Gå till din dotters salong och be om ett nytt utseende. Ännu bättre, ta din dotter med och fråga henne råd.
 • Ja, du kan ha längre hår. Låt bara håret inte växa under dina axlar om det inte är väldigt tjockt och hälsosamt som Maria Shrivers. Dra tillbaka håret i en sofistikerad chignon och visa upp dina vackra funktioner.

Dina 70-tal

Släng ut de gammaldags skönhetsreglerna för kvinnor över 70 år. Du kan bära håret längre och blomma om du vill, eller låta det gå grått om det är ditt val. I fotogalleriet med fantastiska kvinnor över 60 år ser du hur bra du kan se ut med en klassisk bob, en lång bob, axellångt hår och till och med taggiga snitt.