Creme brulee matlagningstemperatur

8

Jag avser att försöka göra Crème brûlée .

Men istället för att baka det på en bain-marie tänker jag laga det i min Kenwood Cooking Chef , som använder induktionsvärme för att laga ingredienserna direkt i blandningskålen. Jag kan ställa in temperaturen med 2 graders precision och har inte för avsikt att faktiskt smälta socker ovanpå cremen eller häll det i rameskinn. Det är därför jag skulle dra nytta av att känna till den exakta temperaturen som cremen faktiskt "bakar" i, eller med andra ord vilken temperatur jag ska laga den på för att den ska kunna ställa in efter att ha satt den i kylskåpet (om det skulle behövs?) och vara ätliga.

    
uppsättning User9123 30.03.2017 10:33

2 svar

8

Jag har aldrig använt en uppvärmd blandningsskål, men jag gör så mycket, som jag tror fungerar på samma princip som vad du försöker (det vill säga att du inte kan koka upp det eftersom matlagningstemperaturen är där du vill det slutliga interna tempot för maten att vara).

Anova har en ganska populär recept för creme brulee som anger 176ºF (80ºC) som rätt temp. De har också ett äldre mindre populärt recept som anger 180ºF (82ºC). Detta recept för traditionell bakad creme brulee säger att baka tills det interna tempret är 170F-175F, men med restvärme skulle jag förvänta att den fortsätter att laga mat till någonstans mellan 176-180F en gång ur ugnen och vattenbadet.

Om jag var du skulle jag ställa in blandningsskålstemperaturen till 176ºF (80ºC) och se hur det sätter upp. Om den slutliga konsekvensen inte är rätt där du gillar det kan du prova lite högre nästa gång.

    
svaret ges 30.03.2017 14:59
4

Jag kunde äntligen komma tillbaka till detta och göra några ändringar.

Mina resultat:

Mitt första antagande var att äggulor skulle bete sig som majsstärkelse och det var fel.
Majsstärkelse, när den har nått sin "koagulering" / "inställning" / vilken temperatur som helst (förutsatt enhetlig temperaturfördelning och ingen avdunstning) kommer att ställa upp och ytterligare värma den eller öka temperaturen gör det inte "sätta" något hårdare.

äggulor är olika i det avseendet. Äggulor (och ägg i allmänhet) kommer att börja sätta / koagulera från en viss temperatur och sätta / koagulera / härda i olika utsträckning vid olika temperaturer.

Vidare uppträder creme brulee i mina observationer annorlunda än majsstärkelsebaserade recept (till exempel chokladpudding, till exempel).
När det gäller majsstärkelschokladpudding, när det når den önskade temperaturen för majsstärkelsen att sätta (ca 95 grader Celsius) majsstärkelsen och blandningen blir synligt mycket tjockare (kom ihåg att du alltid rör pudding), vilket är en klar giveaway tecken det är klart eller nästan redo att tas ur spisen (eller ur blandningsskålen i mitt fall). Vidare förändras kylningen inte kraftigt i majsstärkelspuddingens tjocklek.
Men creme brulee kommer att förbli ganska rinnande även efter att äggulorna har börjat sätta (åtminstone medan det fortfarande rör sig om att inte brinna) eller har nått maximal "setness" eller "koagulation" för en given temperatur. Mine såg faktiskt ut som en kopp smält smör tills jag lade den i kylskåpet. Vilket leder mig till nästa punkt - kylning förändrar drastiskt creme brulee tjocklek.
(Ovanstående är inte sant (det är därför jag slog det igenom), creme brulee kommer synligt att tjockna och sätta ännu mer än majsstärkepudding före kylning.)

Vad jag försökte:

Jag försökte utföra ett experiment där jag långsamt och gradvis skulle värma äggulor till vissa temperaturer och observera vad som händer med dem både när de rördes och när inte men jag kunde inte använda min utrustning.

För det första värmer äggulor utan omrörning dem att de utvecklar en "kräm" - ett slags ytmembran som är lite hårdare och fäller värme inuti, som mjölk gör när du värmer upp det utan omröring. Det och de blir uppvärmda ojämnt på grund av de delar som är i kontakt med kokplattan koagulerar först förstörde den här metoden.

Den enda observation jag kunde göra hittills var när jag också rörde dem men det misslyckades också på grund av att min utrustning gjordes med större portioner i åtanke och temperaturkontrollen är inte så bra för ett par äggulor .

Orsaken till löjligheten och mitt generella misslyckande med att tänka på Creme Brulee var att jag alltid rörde den, aldrig lämna den för att sätta ordentligt och dessutom är min uppvärmda blandningsskål inte gjord med det i åtanke och lämnar den att ställa gick inte heller bra heller.
(Du kan göra creme brulee bara bra under omrörning, mitt problem härrör från någon annanstans.)

Resultat baseras på detta recept:

  • 6 äggulor
  • 500 ml kräm
  • 300 ml socker

Slutsats:

Problemet i mitt fall var att jag omrörde blandningen non-stop, vilket förhindrade det från att ställa in vid önskade temperaturer, istället låta den sätta på ett mycket otrevligt sätt endast vid höga temperaturer. Tyvärr tillåter min utrustning inte att göra creme brulee, som jag hade hoppats, och kan därför inte kommentera den korrekta temperaturen. ~ 85 grader Celsius ser bra ut, men.
Hittills är jag fortfarande på den men jag antar att problemet ligger i min kokplatta, inte omrörningen (till exempel när man gör creme brulee på kaminen behöver du för att röra det väldigt mycket snabbt) .

    
svaret ges 02.05.2017 17:36