Varför är inte Mulder rädd för super soldater?

14

Vid slutet av den ursprungliga X-Files tv-körningen är Mulder

a fugitive, having been convicted of the murder of Knowle Rohrer.

Både "offeret" och minst en medlem av tribunalen var "super soldater" - nästan odödliga replikanter som samlade större och större makt, blev de primära antagonisterna i serien vid slutet .

I filmen Jag vill tro , blir Mulder förlåtad av FBI och är ganska bekväm att komma ur gömningen. Han verkar inte tro att det kan vara ett knep av super soldaterna att få honom att släppa sin vakt. I de nya miniserierna verkar han inte vara försiktig med alla super soldater - de är inte ens ett samtalsperspektiv i mytharc-avsnittet "My Struggle".

Vid den andra och tredje episoden av miniserierna ligger han bekvämt i FBI: s huvudkontor igen - en plats som en gång infiltrerades av flera super soldater.

Varför är Mulder inte längre rädd för super soldater? Vad hände efter 2002 för att få honom att tro att de inte längre utgör ett hot mot honom?

    
uppsättning Praxis 03.02.2016 06:34

1 svar

2

När det gäller miniatyrserien i 2016 med 6 episoder var det en kort återupplivning utan att anmäla sig till att göra något utöver det. Det var inte tänkt som en serie "följa på" till den ursprungliga berättelsen men snarare ett försök att återvända till den ursprungliga "Twilight Zone" -typen av den första serien, som nu är inställd på vårt samtida tidsutrymme 2016. Varje episod är en historia i sig, om än kopplad av centrala tecken som vi känner igen och bryr oss om. En av episoderna är en "Monster" -flicka, till exempel "Mulder och Scully Meet The Were Monster", en rolig nöje i sig till Wallace och Gromit tar på sig fasa eventuellt.

Så, Mulder är inte oroad över super soldater i de senaste episoderna eftersom varje berättelse äger rum i sitt eget universum, ett universum där super soldater inte är den centrala tomten och kanske inte alls finns. Det finns en hel del bevis för denna slutsats. Här är en citat från Cris Carter;

"Vi ska berätta för X-Files som vi alltid har sagt dem. vi kommer givetvis att ange dem på den tid och plats de finns *. "

-Chris Carter, om arten av X-Files-återupplivningen.

* Samtida referenser som Alex Jones och tidigare astronauter Gordon Cooper och Ed Mitchells främmande uppenbarelser ingår i det första avsnittet.

    
svaret ges 13.09.2016 11:18