Hur mycket kostar det att lära sig att flyga i Storbritannien, och vilka restriktioner finns det?

7

Flyga har varit en dröm för mig sedan jag var liten pojke. Min absoluta drömkarriär var att vara en stridsflygare i RAF. Det är uppenbarligen en väldigt svår karriär att komma in i, men jag föll även innan den första hindret när jag fick reda på att jag är färgblind.

Ta reda på att jag var färgblind stängde faktiskt många potentiellt roliga karriärer. Polis, väpnade styrkor, elektriska alla avvisar färgblinda människor.

Jag skulle gärna kunna flyga, fritt i ett ljust flygplan - något som en glider eller mygghelikopter, men jag kan bara inte ta reda på var jag behöver börja. Jag är också inte säker på om det är ekonomiskt genomförbart.

Kan någon ge mig en fördelning av kostnader och åtaganden som behövs?

Jag antar också att färgblind betyder inte automatiskt att jag inte kan flyga?

Jag är också i Storbritannien

    
uppsättning Steviewevie 27.10.2014 17:56

3 svar

7

Min rekommendation är: Gå med i en gliderklubb. Detta begränsar utgiften och sätter dig i kontakt med många likasinnade personer. Se till att klubban har flera glidinstruktörer, så du har tillräckligt med chans att träna lektioner.

Har du hittat sökaren för UK-glidsklubb ännu?

Jag föredrar glidflygplan över drevna flygplan eftersom de utsätter dig för väder och lagar av aerodynamik mycket mer direkt. Utgifterna per timme är också mycket lägre. På de flesta klubbar kan du förvänta dig att betala ca 20 kr per timme för att hyra en glidflygplan, cirka 30 kr för en aerotowunch och ca 8 kr för en vinschstart.

    
svaret ges 27.10.2014 19:49
4

Det finns ett antal sätt att "komma i luften". Peters omnämnande av glidning är en bra. Krav på att få en gliderkort är väsentligt lägre än någon av rutterna till en driven licens. Det har dock uppenbara restriktioner för väder, avståndspassagerare osv. Tiden som spenderar en glidflygplan räknas inte med dina krav på drivkraften om du bestämmer dig för att få en (men självklart är många av färdigheterna överförbara). Glidflygning är också billigare än andra former av luftfart.

Det näst enklaste sättet att komma in i luften är genom ett mikrovågstillstånd. Det är lite mer reglerat än en glider, med något högre krav, men har också begränsningar av hastighet, passageraravstånd, väder, komfort mm.

Rutten med de högsta kraven för att bli kvalificerad, och även den högsta kostnaden, är den privata pilotslicensen. Men det får du möjlighet att flyga ett flygplan med en mycket högre komfort, förmåga och prestanda. Det öppnar också vägen till fler certifieringar - tvillingmotorer, instrumentflygning, kommersiell flygning och till och med flygbolag (tekniskt kan du vara en kommersiell glid- eller mikroljuspilot, men det är mycket sällsynt).

Bara du kan bestämma vilken rutt du föredrar, med hänsyn till alla faktorer.

Det bästa sättet att ta reda på hur du kan uppnå varje är att besöka en klubb eller en skola där de gör var och en . Det finns flygande klubbar eller skolor på praktiskt taget alla arbetsplatser, och internet kommer att ge dig en lista över glider eller microlight-klubbar.

    
svaret ges 28.10.2014 18:59
2

Från min läsning av detta ( länken ) färgblindhet betyder att du inte kan få en klass 1 (kommersiell) medicinsk, men kan få en klass 2 (privat) med en begränsning som tar dig från nattflygning.

Jag är varken läkare eller färgblind men jag rekommenderar definitivt att du kommer i kontakt med en AME (auktoriserad läkarundersökare, som du måste se ändå innan du går ensam) för att kontrollera innan du betalar för mycket träning!

Kostnader för en fullständig PPL ... beror mycket på område, skola, flygplats etc men du kanske tittar på något som närmar sig £ 10k. Det är £ 150 / hr för ett billigt flygplan, £ 30 / hr för en instruktör, och låt oss kalla det 50 timmar (45 min + provet + lite utrymme) för att få 9k. Sedan 9 grundutlämningar @ £ 25 = 225, och nya studieguider som är cirka £ 120 (jag fick min andra hand från eBay för ca £ 40 men kursplanen har ändrats, jag har ingen aning om hur mycket). Inledande läkarundersökning är cirka 200 kronor, färdighetstest ca 170 pund, CAA admin annan £ 180. Åh, och din flygskola kanske vill ha en medlemsavgift, låt oss säga 100 kr / år. Det är vad, £ 9975? Jag har tagit några genvägar (till exempel kanske du inte behöver 50 timmar och jag har ignorerat billiga grejer som en loggbok, knäbänk, linjal markerad i nm) men £ 10k verkar rimligt för mig som en grov uppskattning.

Jag har också ignorerat landningsavgifter. Mina lokala avgifter ingår men du behöver några land-aways (minst 4?) På £ 10-20 vardera. Akta dig för "lokala avgifter" sak ... Jag har pratat med människor som hittade mycket billigare lektioner på andra håll, men de inkluderade inte några landningsavgifter. Jag tror att jag bokat minst 100 landningar / touch & gos under min PPL, vilket skulle ha gjort den "billiga" hastigheten mycket mindre tilltalande.

    
svaret ges 25.10.2015 00:31