USA, Storbritannien och europeiskt storlekstabell för babyskor

Din lilla är upprätt och tar sina första preliminära steg. Du kunde inte vara mer upphetsad - du får äntligen köpa det söta paret av miniatyr Baby Jordans. Men behöver din baby verkligen dem? Tja, ja och nej. När en bebis först börjar leka - vanligtvis mellan 8 och 18 månader - finns det inget behov av att han eller hon bär skor inne i huset. Men utanför behöver dessa ömma fötter skydd.

Hitta rätt passform

Tricket för att hitta rätt sko är att se till att den passar. Även om det är nödvändigt med lite extra utrymme i tån, försök inte köpa skor längre genom att köpa skor i några storlekar för stora. En nybörjare har tillräckligt med problem utan att glida ur skorna.

Titta på ditt barns svar när ditt barn prövar skor. Ta bort dem om ett par verkar göra ont eller om de har problem med att gå. Undvik trendiga stilar, särskilt de med spetsiga tår, som kan klämma små tår och begränsa tillväxten. Undvik också träskor som ser söta ut men lätt faller av.

Vad händer om ett barn inte kan prova skor?

Det bästa sättet att se till att du får rätt skor för ditt barn är att prova dem, men det finns tillfällen då det inte är möjligt. Du kanske köper babyskor som en gåva och du hittade det perfekta paret men det är ett brittiskt .eller europeiskt varumärke. Eller kanske hittade du en affär online du bara inte kan släppa. Oavsett din anledning behöver du ett diagram som hjälper dig att avgöra vilken skostorlek du ska köpa för det speciella barnet i ditt liv.

Tips att tänka på om detta diagram

  • Medelåldern är ett genomsnitt. Om barnet du köper för är stort för hans / hennes ålder kan klädstorlek kolumnen vara en bättre indikator på vilken sko storlek du ska köpa.
  • Europeiska och brittiska märken för babyskor tenderar att bli större i genomsnitt än amerikanska märken för babyskor. en storlek 18 EU, till exempel, är mer som en 3.5 US
  • De flesta märken har specifika storlekstabeller för sina skor; se om du hittar en på deras webbplats för att hjälpa dig att göra det bästa valet.
  • Att mäta barnets fot kan vara en utmaning! Här är en video som visar hur du får en korrekt fotmätning av din vackla lilla.

Storlek på babysko

US UK europeisk Barnens genomsnittliga ålder Säljs under etikett för spädbarn eller småbarn?
1 0.5 16 nyfödd till 6 månader spädbarn / baby
2 1 17 nyfödd till 6 månader spädbarn / baby
3 2 18 6 till 12 månader spädbarn / baby
4 3 19 6 till 12 månader spädbarn / baby
5 4 20 12 till 18 månader baby / småbarn
6 5 22 12 till 18 månader baby / småbarn
7 6 23 18 till 24 månader baby / småbarn
8 7 24 18 till 24 månader baby / småbarn
9 8 25 24 månader plus barn / litet barn
10 9 27 24 månader plus barn / litet barn
11 10 28 24 månader plus stora barn
12 11 30 24 månader plus stora barn

Andra tips om skor

Gör tummen testet: Ett barns längsta tå bör vara en tumbredd (ungefär en halv tum) från skospetsen. Skonns baksida ska vara tät men bekväm. Om ett barns häl glider lätt ut är skon för stor; om skon klämmer i hälen är den för liten. Låt en säljare mäta båda dina barns fötter.

Vad ger ?: Skodon bör vara porösa och flexibla. Skor helt och hållet av gummi eller plast tenderar att vara styva och orsaka kraftig svettning. Välj tyg, duk eller läder som sträcker sig och låter en sko böjas.

Go Boxy: Skons mått ska ungefär forma på ett barns fot, så välj fyrkantiga eller ovala former.

Feel The Heel: Baksidan av skon ska vara tät men bekväm. Om ett barns häl glider lätt ut är skon för stor; om skon klämmer i hälen är den för liten.

Det tar två: Låt en säljare mäta båda barnens fötter. De flesta barn har så mycket som en halvstorleksskillnad mellan fötterna. Köp alltid skor för att passa den större foten.

Go High Style: För spädbarn i åldrarna 9 till 18 månader kommer höga sneakers och mjuka läderstövlar att hålla sig bättre än låga snittstilar.

Håll koll: Småbarn växer snabbt upp sina skor. Ett nytt par kan vara för litet efter bara tre till fyra månader. För att säkerställa en korrekt passform gör du tummen med några månaders mellanrum.

Kom in i spåret: Måttligt räfflade gummisulor går långt för att förhindra att ett vacklande barn glider. Försök att grova upp sulorna på släta skor med sandpapper för bättre grepp.