UK tåg, biljettpris för en enda resa är samma pris som en returbiljett?

5

Jag planerar att besöka Storbritannien i november och på grund av logistik kan det vara lättare att lämna från en annan flygplats än jag anländer till.

Jag kollade tågpriser online, och att få en enda resa från Manchester flygplats till Loughborough är upptagen som £ 43.80, samma resa med en returbiljett 10 dagar senare anges som £ 44.10; det är i princip samma pris

De borde vara "off-peak" -biljetter, och priserna är desamma på nationalrail.co.uk och thetrainline.com ... Jag fortsatte faktiskt bokningen till den punkt där jag var tvungen att betala för att se till detta pris var korrekt (och inte £ 44,10 × 2).

Missade jag något? Är det ett knep för att få anständiga priser för enstaka resor? Jag tycker det är svårt att tro att en retur är samma pris som en enda biljett, som inte alls ger mig mening, i Nederländerna är en returresa bara två gånger priset på en enda resa ...

Här är bokningsinformationen: enkel resa , ( skärmdump ) returresa (screenshot )

    
uppsättning Martin Tournoij 05.10.2014 16:28

2 svar

7

Nej, du saknar saker, det här är standard biljettpolitik i Storbritannien. Singelbiljetter kostar ofta nästan lika mycket som returbiljetter.

Artikel i Telegrafen diskuterar tågpriser

    
svaret ges 05.10.2014 17:22
5

Eftersom denna resa innebär att byta tåg på Sheffield används två olika tågbolag. Detta innebär ofta att billigare biljetttyper inte är tillgängliga. Du kan kringgå detta genom att köpa separata biljetter för varje ben på resan.

Till exempel, genom att använda webbplatsen East Midlands Trains , 11 november hittade jag Loughborough till Sheffield Advance en gång till £ 13 och Sheffield till Manchester Airport Advance singel för £ 8.

Nackdelen med denna övning är att om du saknar en anslutning kanske du måste köpa en ny biljett för den andra delen av din resa.

    
svaret ges 06.10.2014 17:44