Vill en varm majsstärkelsuppslamning till en kall blandning fortfarande ha en förtjockningseffekt?

4

Jag försöker förtjocka en värmekänslig blandning. Jag skulle vilja använda majsstärkelse som ett förtjockningsmedel, men från min förståelse måste majsstärkelsen upphettas till närkokande (95 grader C) till gel i en blandning. Jag skulle vilja undvika att värma hela blandningen till kokning. Om jag gör en majsstärleuppslamning, värm den till kokning, och lägg den till en kall eller rumstemperaturblandning, kommer det fortfarande att ha en förtjockande effekt?

Jag föredrar att undvika andra förtjockningsalternativ som xantangummi eller arrowroot.

    
uppsättning Josh 06.04.2017 06:31

1 svar

5

Det skulle förmodligen fungera, men för den korrekta konsistensen av den färdiga produkten skulle din kokta majsstärksuppslamning vara mycket tjock. Detta skulle göra det svårt att blanda i en homogeniserad jämn blandning om du inte skulle använda en mixer för att blanda dem.

Varför inte använda tapiokapulver / mjöl i stället för majsstärkelse, xantangummi eller arrowrootmjöl? Den förtorkar snabbt och börjar ca 140 ° F (60 ° C) och ger en fin klar gel, speciellt bra för frukt desserter. Den har också sin gelande egendom och kommer inte att skilja som majsstärksbaserad desserterburk.

Jag köper min tapiokamjöl i en asiatisk mataffär, men jag har också sett den såld i den asiatiska matgången i många större stormarknader. Det är ganska billigt.

Du ersätter samma mängd tapiokamjöl som majsstärkelse i ett recept.

    
svaret ges 06.04.2017 08:09