How kan jag demontera den här gamla badrumsvattenkranen för att fixa en läcka, utan att skada den dekorativa kromdelen?

4

Uppdatering 4: När jag följde Mikaels förslag kunde jag ta bort patronen. Närmaste match var en Moen 1224, 131222. Inlopp och utlopp var väldigt olika, och rotationen av ventilen var mycket större på Moen. Men längd, diameter, oring plats var en match. Det föll i ganska sött. Jag monterade ventilen igen och det är fast. Ganska bra för en 15 till 25 årig kran. Jag har försökt att skicka bilder på den gamla patronen sedan igår kväll. Ingen lycka med Imgur för nu. Tack för hjälpen !!!!!!

VAT - Jag misstänker att den tunga krom trimdelen ska kunna hota lätt från ventilen och det svarta stycket som är fastat inuti det. Den svarta delen har de inre slitarna som faktiskt håller ventilen mot botten av sinken. Den svarta delen är förmodligen tänkt att stanna på ventilen med kromkanten avlägsnas. Det är allt tillbaka tillsammans nu, så jag kommer inte att oroa mig för det.

Uppdatera 3 och begära: Så Mikaels förslag fungerade som en mästare. Kvalitetsmässing / koppar montering enkelt utdragna. Sedan använde man den långa skruven i bilden nedan och gängade i patronen och ett tång kunde jag dra ut patronen från huset. Nu för att hitta en kassettutbyte. Kan fortfarande inte identifiera tillverkaren. Jag blötlägger delarna i ättika och bakpulver för att kanske avslöja ett varumärke. Kan någon känna igen tillverkaren av denna montering? Jag lägger upp ytterligare bilder så snart Imgur är tillbaka.

Uppdatering 2: Jag tog ut enheten ur diskbänken. Bör vara lättare att arbeta på. Jag kommer att försöka Michael Karas förslag till att slingra den ihop med slitsarna.

Vem som helst erkänner varumärke av den här sammansättningen? PROS SUGGESTED DET VAR TYSKLAND ELLER ITALIAN. Jag har kontrollerat noggrant för märkesmärke, men det är inte där.

[uppdatering - se bilder nedan - Jag återkopplade mässingsförlängningen till plastpatronen i mitten av ventilen. Jag klämde sedan tänger runt förlängningens nacke strax under splinesna som en pry-punkt. Jag använde en pry bar för att pry upp på tång, förlängning och ventil, använda sinken som reaktionspunkten. Jag har pratat ganska hårt. Någon har någon aning om patronen bara ska dra eller snubbla ut ur ventilen?]

Jag har en 15-25 år gammal bred inredd badrumsvattenkran. Det har en dropp. Jag har tagit bort kranhandtaget. Nu nedanför den sneda stubben för handtaget på toppen av ventilspindeln är ett tungt runt omslag, ca 2 "diameter döljer allt under splinesna för handtaget. Skyddet är rund och krom. och jag har försökt vrida den bort, det är inte knuffande. I båda fallen har jag använt ganska sofistikerade metoder och ganska kraftfullt. Jag har försökt hamra en mycket tunn, nästan knivskarp, pry bar / kil mellan locket och diskbänken Det finns ett mycket litet mellanrum mellan handfatet och locket eftersom antingen diskbänken inte är helt platt där, eller om locket är gängat lite av vinkelrätt mot diskbänken. Hur som helst, prying fungerar inte. Jag försökte vrida Eftersom locket är kromt och rundt är det väldigt svårt att greppa det utan att skada kromlocket. Jag har provat trasor, elektriskt tejp och kardborre innerrör för att skydda krom med böjda tänger och en rörnyckel Jag har också provat en skinnnyckel för läderrem men fortfarande nej t tillräckligt grepp. Jag har gjort vissa skador på den delen. Det fastnar ganska fast. Måste jag riva omslaget för att ta det av? Några andra idéer? Finns det ett specialverktyg för tätt gripande hala kromade runda bitar utan att skada? Om du önskar kan jag skicka bilder. Jag har för närvarande inte en webbadress där jag kan spara dem.
---nästa dag Jag spännde en slangklämma runt kromlocket för att skydda den från rörnyckeln. En billig slangklämma avlägsnades innan den skulle strama nog för att inte glida. 2: a slangklämma var högkvalitativ rostfritt och spänd upp tillräckligt för att inte glida. Sedan kunde jag vrida slangklämman / locket med rörnyckeln och gängade locket av. Spalten i slangklämman för slangklämskruven grävde fortfarande in i kromen, vilket gjorde någon skada. Nu måste jag räkna ut hur man får plastmassan (patron?) Ur kroppen. Det verkar inte tränga ut. Jag försöker dra ut det nu. Jag ska försöka lägga upp några bilder. Kan någon berätta för mig vilket märke av kran detta är och några idéer om att få magen ut ur ventilen? Tack.

    
uppsättning user10008 10.01.2013 03:59

1 svar

1

Nästa steg hemlighet för att få mer av den här kranen från varandra är de två spåren skurna över kupaddelen. Se pilarna i följande bild.

Det ser ut som att den kuppade delen är gängad inuti delen med större diameter som hänger upp från hålet i diskbänken. Det finns förmodligen ett specialverktyg som används för att ingripa med dessa slitsar för att dra ut delen. Det kan vara möjligt att lägga en bit av metallbalklager över dessa slitsar som ett verktyg. Om du gör det, se till att det har fina firkantiga hörn.

    
svaret ges 18.01.2013 06:42