Vad temperatur (er) ska sweetbreads tillagas till?

3

Det är väldigt lätt att hitta snabba referenser för olika dödstemperaturer (sällsynt, med sällsynt etc.) av olika djurkött, men inte så lätt när det gäller slaktbiprodukter. Sweetbreads, så långt som jag vet, är vanligtvis beredda av poaching eller blanchering först, då en viloperiod, och sedan en sista förberedelse som stekpanna innan de serveras.

Så vid vilken temperatur är sweetbreads "gjort" (temperaturen som de bör kokas till under poaching / blanching)? Eller finns det en räckvidd (sällsynt att gå bra)? Jag har aldrig serverats sweetbreads på en restaurang och hade dem beskriven som vid en viss doneness, så jag antar att det finns ett litet temperaturområde där de inte är farliga och inte överkokta. De flesta recept jag hittade gav bara en tidsperiod för vilken de skulle lagas, vilket varierade kraftigt. De få referenser jag hittade på nätet, som nämner temperatur alls, nämnde bara temperaturen på vattenbadet för att laga dem sous-vide (vanligtvis mellan 150-160 F). Det verkar som en anständig riktlinje för doneness, eftersom kokt sous-vide, köttet hamnar i samma temperatur som vattnet. Men aldrig har kokat dem, jag kan inte säga säkert ...

    
uppsättning Dan C 03.04.2014 19:31

1 svar

1

Medan kanske inte ett definitivt svar, enligt Allvarliga äter :

Besides its amazing flavor and texture, sweetbread is nearly impossible to overcook. [...] you can sear the exterior of sweetbread to your heart's content, without worrying about the interior turning chewy and tough. Your cooking timeframe, in other words, is extremely forgiving and long—minutes long, rather than tens of seconds.

Detta innebär att sous-vide kanske inte är så bra för sweetbreads som det kan vara för andra livsmedel som är mer temperaturkänsliga.

Det enda receptet jag kunde hitta som nämnde en temperatur var en sous -vide-baserat recept som föreslog 60 C (140 F) i en timme. Observera att detta är en kombination av tid och temperatur som i huvudsak dödar alla patogener som kan vara närvarande.

På grund av dessa fakta slår jag ut att du vill att de är lagade (vilket den traditionella blancheringsmetoden kommer att säkerställa) och varm för service, men en specifik temperatur som används för nötkött är inte viktigt.

    
svaret ges 04.04.2014 03:42