Vilken featväg skulle göra mer skada med nivå 10?

1

Så försöker jag ta reda på vilken av dessa byggnader som skulle vara mer av ett stridshandling på nivå 10. Naturligtvis skulle kamp inte vara huvudfokus, men min karaktär bör åtminstone vara respektabel.

Karaktären är en halv elva Sandman Bard (vilket innebär att de får skicklighetsfokus gratis).

En väg skulle hålla sig till anpassningsbarhet som sin rasfokus och den andra skulle byta ut det för förfädernas armar för att få kompetens i stjärnkniv på nivå 1.

Och statistiken skulle se ut så här

Str: 10
Dex: 14
Con: 14
Int: 18 (började vid 14, plus racerbonus och huvudband av mental förmåga)
Wis: 10
Cha: 20 (poängvinster från 4 och 8, började kl 16, plus huvudband av mental förmåga)

Nu skulle featbanorna gå så här:

Feat Path 1: Primärvapen "Starknife"
Racial Feat: Martial Weapon Training (Starknife)
1: Divine Fighting Technique (Way of Shooting Star)
3: Färdighetsfokus (Kunskap, dölja eller utföra) Jag har inte bestämt om jag vill ha Arcane, Maestro eller Rakshasa för ....
5: Eldritch Heritage
7: Färdiggjord sneak Attacker
9: Dilettante

eller

Feat Path 2 Primär Vapen "Shortbow"
Racial Feat: Färdighetsfokus (kunskap, dölja eller utföra)
1. Point Blank Shot
3. Eldritch Heritage
5. Snabb Attack

7. Dilettante
9. Arcane Strike

Så mellan de två featbanorna med magiska objekt som motsvarar den genomsnittliga WBL, vilken av dessa skulle göra mer skada?

    
uppsättning Masakan 14.06.2017 04:33

2 svar

1

Det korta och inte mycket hjälpsamma svaret är att båda dessa byggnader har alltför liten skada för 10: e nivåspel om ditt mål är att skada. Jag skulle inte överväga någon av dem "respektabla" bidragsgivare i skadedepartementet, men starknife bygger tydligt kanter som bågar bygger ut i beräkningar.

I båda mina exempel beräkningar nedan antar jag ett +2 förbättringsbonusvapen och bardgjutningsheroismen på sig själv (en långvarig buff som jag tycker är rimlig att anta. Andra buffrar kan också gälla).

Starknife-variant

Din attackrulle är: + 16 / + 11 (+7 BAB, + 5 CHA, +2 ENHANCE, + 2 HEROISM)

Din skaderulle är: 1d4 + 7 + 3d6 (+5 CHA, +2 ENHANCE, 3d6 smyga vid tillämpning)

Mot en genomsnittlig CR10 fiende (AC 24), motsvarar detta en full attack DPR (skada per runda) på 10.97 när inte smyga attackerande och en DPR på 22,00 när alltid smygar attackerar.

Shortbow variant

Din attackrulle är: + 14 / + 9 (+7 BAB, + 2 DEX, +1 POINTBLANK, +2 ENHANCE, + 2 HEROISM)

Din skaderulle är: 1d6 + 6 + 3d6 (+1 POINTBLANK, +2 ENHANCE, +3 ARCANESTRIKE, 3d6 smyga vid tillämpning)

Mot en genomsnittlig CR10 fiende (AC 24) är detta lika med en full attack DPR (skada per runda) på 8,88 när inte smyga attackerande och en DPR på 17,81 när alltid smygar attackerar.

Eftersom snarkattacker är lättare att dra av i melee än varierade, kommer Starknives flexibilitet att dra det vidare också.

Observera att en CR10-fiende har cirka 130 hk, så att ingen av dessa två byggnader tar mindre än 6 fulla rundor under perfekt optimala förhållanden (alltid full attackera, smyga alltid attack) till vad som ska vara en lika matchad fiende.

CR10 fiendsstatistiken här är hämtad från Monster Statistics by CR tabellen tillhandahållen av Paizo.

    
svaret ges 14.06.2017 16:56
3

Båda featbanorna är dåliga för att orsaka skador, särskilt för att vissa av dessa prestationer inte förbättrar din skada alls (som Dilettante ), och andra är subpar val för att vara cirkunstantial (som Uppnådd smygattacker ). Föremål som Rapid Shot skulle förbättra din skada-per- runda möjligheter.

Men med tanke på att du verkar vara medveten om detta (åtminstone delvis ), låt oss analysera dem.

Feat Path 1: Primärvapen "Starknife"

Detta resulterar i en +5 för att skada och en cincunstancial + 1d6 från snik attack. Men smygangrepp här är mycket lättare att komma som starknife kan användas som en melee eller ett vildvapen.

Feat Path 2 Primär Vapen "Shortbow"

Detta resulterar i en +4 för att skada , men + 1d6 från smyg attack är mycket svårare att komma med, eftersom du inte normalt kan smyga angrepp med sträckta vapen om du inte angriper ett mål som nekats av hans dex bonus (stealth, total dölja, osynlighet, agera först i strid, etc.).

Eldritch Heritage

Dina tre alternativ av eldritch arv bloodlines ( Arcane , Maestro och Rakshasa ) ger inga skador bonusar. Men var och en har egen användning i strid.

Arcane ger en extra stavningsplats en gång per dag som kan användas för att ställa ut någon stavning du vet, detta kan vara en ytterligare fireball eller större osynlighet .

Maestro ger dig en kraftfull version av Daze Monster (tänk att det står dumma ), 8 gånger per dag, att i stället för att vara begränsad till 6 HD kräver att målet förstår ditt språk. Att vara oförmögen att agera kommer snabbt att förstöra alla varelser som uppstod av din grupp. Men språkberoende begränsar verkligen dina möjliga mål.

Och Rakshasa ger dig en svagare version av Glibness som kan aktiveras som snabb åtgärd upp till 8 gånger per dag, som kan användas för Feinting i strid och öppna ditt mål för smygattacker.

    
svaret ges 14.06.2017 14:49