Mutants och Masterminds, Linked power confusions

1
  • Kniv Guy har en länkad kraft relaterad till sin förgiftade kniv. Den har en Skada och försvagning (Stamina motsat Fortitude.) Effekt.

Är effekterna bestämda av den ordning de listas på arket eller är effekterna endast applicerade efter båda? I det första fallet är det väldigt bättre att notera det svaga först, eftersom det gör det mycket svårare att motstå skadan, men om de båda appliceras efter svängen gör det ingen skillnad.

  • Rainbow har en kraft Rainbow Blast som är skriven Skador (1, Red Laser) Linked Damage (1, Orange Laser) ... Skadad Skada (1, Violett Laser)

Låter skadorna medför att jag gör så många attacker som jag kan motivera inom beskrivarna? Självklart är de sju kittljusstrålarna ovan inte allt som hotar, men om jag ger var och en av dem Multi-Attack mot ett enda mål och förbättrad Crit, så gör omständiga modifierare dem farligare.

Förresten. Tack för 3: e taggen.

    
uppsättning J.Blake 09.05.2017 15:13

1 svar

1

Länkade effekter lösa i den ordning som överenskommits av spelaren och GM, men i allmänhet löser de i vilken ordning som helst är mest gynnsam. Jag rekommenderar att du alltid löser dem i samma ordning för att undvika att en spelare försöker argumentera för att ändra ordern där det kan ge dem en fördel.

När det gäller kedjande av flera effekter av samma typ, från texten i Linked :

Generally, the same effect cannot be Linked to itself to “multiply” the results of a failed resistance check (such as two Linked Damage effects causing “double damage” on a failed check).

Detta överensstämmer med hur Homing och Secondary Attack specifikt noterar att samma attack inte stackar.

Jag ska peka runt för att se om det finns en citat för 3E, men i 2E var det specifikt påpekat att en given attack bara kan tvinga en spara för en viss spara typ. Så om du råkar ha, säger Skada 10 (Alternativ Spara), som är kopplad till Affliction 10 (kommer att spara), så gör målet ett. Will spara och jämföra det mot alla effekter för den spara. Detta är i grund och botten eftersom d20 har en hel del swing och ju fler gånger du kan få någon att rulla en räddning desto större risk att en av dem kommer att misslyckas. Också många GM är skeptiska till att ha för många Linked effekter med olika sparar av samma anledning. Paragon har en bra diskussion om begränsningarna i PL-systemet, och specifikt Linked, här .

    
svaret ges 09.05.2017 16:45