US Visanamn som inte matchar med passnamnet

2

Jag är en singaporeansk (indisk ursprung). Mitt Singapore-pass och IC visar mitt namn som ** FirstName S / O LastName **. Det finns inget separat för- och efternamn i pass eller IC, det skrivs ut som:

391.133

Jag har nyligen fått min amerikanska invandringsvisum. På den amerikanska viseringssidan är mitt namn listat som:

391.133

Jag reste till USA som turist tidigare (förra året) under amerikanska viseringsbefrielse program (hade ESTA). Min I-94-post för det visar mitt namn korrekt enligt följande:

391.133

Kommer den här namngivningen i USA: s viseringsstämplingssida att orsaka problem när jag kommer in i USA? eller kommer det att orsaka problem när jag ansöker om SSC och körkort.

Mina flygningar är inom 2 veckor. Vad är mitt bästa handlingssätt för att lösa detta, om det här är ett problem? Om USA: s ambassad ber om bevis på mitt förnamn och efternamn för att utföra denna ändring, vad ska jag visa eftersom namnet som nämns i mitt pass och IC nämner inte för- och efternamn separat.

    
uppsättning ratbaby 16.07.2018 20:06

3 svar

2

Du nämnde socialförsäkring och körkort. Dina resultat beror inte bara på ditt pass och visum utan också på andra faktorer. Vilken typ av visum är det, vilka andra officiella migrationsdokument har du (som I-20 för F-1, DS-2019 för J-1 osv.) Och vilket tillstånd söker du för Förarens licens i?

I allmänhet förväntar sig både socialförsäkrings- och förarlicensbyrån att ditt namn är identiskt på alla officiella handlingar, inklusive pass, nuvarande visum, nuvarande I-94 och andra nuvarande officiella migrationsdokument. Detta kan vara ett problem för pass som inte skiljer efternamn från förnamn. Men problemet är mindre troligt om dokumenten ligger nära matchningen. Det skulle egentligen vara idealiskt att få ett pass som skiljer efternamn från förnamn innan du ansöker om visum. Men åtminstone bör du försöka få viseringen för att visa samma namn som passet.

(FNU står för förnamn okänt. Det används ibland visum, speciellt om personen bara har ett namn. Det är inte nödvändigtvis ett problem. Men det kopieras ibland i I-94, Social Security and Driver License , vilket kan vara ett problem.)

    
svaret ges 17.07.2018 03:10
2

Här är svaret från den amerikanska ambassaden.

Please be informed that for names that appear with ‘s/o’and ‘d/o’, their names before ‘s/o’and ‘d/o’ is written as Surname and their Given name is FNU-First name Unknown. Visas cannot be issued with ‘s/o’and ‘d/o’, according to our naming policy. There is no error in the visa issued and there is no amendments needed.

De tilldelar denna namngivningskonvention dagligen till många personer från indianskt ursprung i Singapore. Det kommer att bli bra och det kommer inte att bli några ändringar av det.

Jag fick ett e-postmeddelande från den amerikanska ambassaden som förklarar detsamma.

    
svaret ges 17.07.2018 14:45
1

Jag misstänker att namnet visas i din I-94-post precis som du angav det på din ESTA-ansökan. Detta skiljer sig också från hur det kodas i ditt pass.

I ICAO-standarden anges att namnet i maskinläsningszonen delas upp i två delar, där det är möjligt. Den första delen är den "primära identifieraren" som motsvarar USAs efternamn, medan den andra delen är den "sekundära identifieraren", som motsvarar de amerikanska första och mellannamn. (Efternamnet är också känt som ett efternamn eller efternamn, och de första och mellannamn är också kända tillsammans som förnamn.)

Alla mellanslag eller tecken annat än bokstäver utesluts eller anges med det angivna fyllnadsbeteckningen, vilket är mindre än tecknet ( < ). De primära och sekundära identifierarna separeras av två fyllnadsfigurer.

I en kommentar ger du detta till din MRZ:

391.133

Namnet som skulle matcha din ESTA-post är dock

391.133

Så du kan se att du redan har skrivit in USA med ett felaktigt namn.

Det finns mycket förvirring i USA med asiatiska namngivningskonventioner. Det finns även förvirring med några europeiska namngivningskonventioner. Att ha olika delar av ditt namn fördelat annorlunda i ditt pass och visum är osannolikt att utgöra ett problem. De måste se saker som detta på en daglig basis.

Om jag var du skulle jag inte försöka få dem att sätta ditt för- och efternamn på viseringen "korrekt", men jag vill påpeka att de inte har kopierat hela ditt namn från ditt pass. Det verkar rimligt att förvänta sig att ditt visum ska återspegla passet genom att inkludera hela namnet i passet som ditt "efternamn":

391.133

Men om de inte verkar nöjda med den förfrågan skulle jag lämna den. Eftersom viseringsnamnet är vad amerikanska tjänstemän kom upp när de fick ditt pass, borde en annan amerikansk tjänsteman acceptera viseringsbeteckningen när han gav ditt pass.

    
svaret ges 16.07.2018 20:36