Varför blev Tyrion inte sålt för en förmögenhet som ursprungligen planerat?

17

I spelet av troner S05E06 är Jorah och Tyrion fångade av slavhandlare. Tyrion är bara sparad för att hans kuk har uppenbarligen magiska krafter och kan säljas för en förmögenhet.

I S05E07 köps Tyrion på ett infall, bara för att köparen tycker att Tyrion är roligt. Köparen betalade för Tyrion med de få mynt han lekte med i handen medan han betalade en liten säck mynt till Jorah.

De få mynt som betalats för Tyrion är knappast den förmögenhet som nämns i föregående avsnitt. Varför skulle Tyrions fångare sälja honom för så lite, istället för att hitta en popphandlare som ursprungligen planerat?

    
uppsättning sorbet 08.06.2015 02:18

2 svar

10

“Feel free. We will have it tanned and stuffed and sell it for a fortune. A dwarf’s cock has magical powers.”

A Dance With Dragons

Jag tror inte att alla trodde att dvärgens kuk har magiska krafter. Särskilt i Westeros var föräldrarna inte som dvärgbarn eftersom om alla trodde att dvärgens kuk har magiska krafter skulle de ha jagat ner alla dvärgar.

Jag har inte sett episoden än, men i böckerna såldes Tyrion som dvärg som kunde roa folk.

Lot ninety-seven.” The auctioneer snapped his whip. “A pair of dwarfs, well trained for your amusement.”

The auction block had been thrown up where the broad brown Skahazadhan flowed into Slaver’s Bay. Tyrion Lannister could smell the salt in the air, mingled with the stink from the latrine ditches behind the slave pens. He did not mind the heat so much as he did the damp. The very air seemed to weigh him down, like a warm wet blanket across his head and shoulders.

“Dog and pig included in lot,” the auctioneer announced. “The dwarfs ride them. Delight the guests at your next feast or use them for a folly.”

A Dance With Dragons

Eftersom det känns som att människor inte var intresserade av att köpa en dvärg. Jag säger det här eftersom Tryion såldes som en clown snarare än en person som har en magisk krage.

    
svaret ges 08.06.2015 08:50
8

Jag tror att mycket av det har att göra med mänskliga tendenser för att gynna mer omedelbara vinster över högre, mer långsiktiga vinster. Om slavhandlaren skulle hålla ut, skulle han inte ha fått guldet omedelbart, och han skulle ha tappat en köpman att sälja av Tyrions medlem. I stället har han guld direkt framför honom utan att behöva gå igenom extra krångel.

    
svaret ges 08.06.2015 04:09