Hjälp spelare kommer ihåg NPCs med ovanliga namn

25

I mitt spel i The Dark Eye spelar vi i södra Aventuria, och så spelar spelarna på många NPCs med namn som inte är så vanliga (särskilt jämfört med vanliga tyska namn) och mina spelare kämpar med att komma ihåg namnen. Vi spelar mestadels i stan, så det finns många NPC på en gång i vissa scener och många viktiga namn och roller kommer upp.

När vi använder Roll20 för våra spel, gav jag redan spelarna en handout där de kan hålla anteckningar på tecken och jag försäkrar mig om att uttryckligen kopiera namn till chatten (vi spelar över VOIP). Handouten underhålls och delas av alla spelare.

Example Entry (which also showcases how many of the names look like and maybe why they are so hard to remember)

Rastafi ibn Halum

 • believes in Kor
 • bald, strong human
 • scar in his face
 • captain of the guard in Town

Men jag känner fortfarande att de kämpar för att komma ihåg NPC: erna och därmed känner en känsla av en levande stad med intressanta tecken misslyckas. Vad kan jag göra för att öka chansen för mina spelare att memorera NPC: erna (och särskilt deras namn) bättre?

Varför känner jag mig att namnen är vad de stör mest med?

Nästan varje gång spelarna pratar med eller om en NPC, det jag hör är "Jag vill prata med sätt in den här vaktkillenas namn här " eller "Det ange vårt namn quest giver har inte givit oss tillräckligt med pengar .... "De kommer ihåg funktionen och vad NPCen gjorde eller inte gjorde, men inte namnet.

    
uppsättning Patta 24.11.2015 17:46

7 svar

45

Ge NPC: erna en titel eller ett smeknamn.

Ditt exempel har redan en inbyggd, snarare än att hänvisa till honom med sitt fulla namn, introducera honom som kapten Rastafi ibn Halum, men har andra NPCs hänvisat till honom som kaptenen eller kaptenhalvan. Du ger dina spelare något de kan greppa enkelt och det finns en bättre chans att de kommer ihåg titeln och deras första eller efternamn i stället för deras fulla namn.

För andra tecken som saknar en officiell titel eller position, bör ett smeknamn som läggs till sitt namn hjälpa till att göra dem minnesvärda. Låt oss till exempel säga att ditt exemplarperspektiv inte hade titelens kapten, men var bara ett vakt spelarna hade interagerat med och skulle interagera med igen. Namngivna honom Rastafi ibn Halum "The Bull" (kanske han har en stor imponerande kroppsbyggnad) kan också hjälpa spelare att komma ihåg karaktären.

    
svaret ges 24.11.2015 18:32
14

Är det nödvändigtvis ett problem? Om alla är bra med det och du inte har så många tecken så det finns ingen förvirring att folk säger "Jag vill prata med vaktkommandören" då är det ok . Folk glömmer namn i det verkliga livet.

Om det är ett problem beror det troligen på att du antingen har många personer med liknande, eventuellt överlappande roller och / eller många namn att komma ihåg. Om folk säger "Jag vill prata med vaktkommandören" och du undrar om de betyder kaptenen Rastafi ibn Halum eller Sergeant Ruadhiri O'Hanlon , då Jag föreslår:

 • Förbättra förhållandet mellan signal och brus . Ju längre namn, desto mindre sannolika spelare ska försöka försöka. Om du kan, ge och använd endast för- eller efternamn, beroende på inställning och förhållande. Om spelarna har konversationer som "Varför skulle vi prata med ibn Halum när vi kunde fråga Rastafi ?" då ska de ge upp namn och fokusera på att definiera egenskaper.
 • Förstärka namnet . Hänvisa till tecken efter namn oftare än vad du annars skulle, och undvik helt eller delvis när det finns mer än en NPC i scenen. Små saker som introduktioner i karaktär, vilket kräver att spelarna använder namnet "Vem letar du efter?", "Vem skickade dig?", Med att NPC använder varandras namn.
 • Håll namn skilda . Olika startbrev, olika vokal ljud i slutet, och variera antalet stavelser.
 • Bygg upp föreningar för valda tecken. Ge spelarna en anledning att komma ihåg namnet, t.ex. en NPC förklarar att de är stolta över sitt efternamn eller tycker om datorerna, så det är en stor sak att be dem använda ett minskat namn eller smeknamn. Ordspel kan fungera: kanske möts partiet först ibn Halum på sitt kontor som ser ut på ett mejeri och så lukter han alltid svagt av sur mjölk när de möter honom. Men gör så sparsamt och kom ihåg att det är riskabelt, särskilt om du är i ett spel där det är nedsänkning för partiet att ringa din stora, tuffa NPC "Captain Cheesy".
 • Differentiera dina NPCs . Om du har t.ex. en kapten och en sergeant, se till att de inte är utbytbara genom att ha dem att interagera i samma scen, eller om det inte är möjligt, hänvisa dom till varandra (kanske antagonistiskt?). Känn skillnaden, gör det väldigt viktigt och förstärka den skillnaden från början. Detta är en möjlighet att få dina NPC-namn att släppa varandra och påminna spelarna.
 • Välj dina strider . Dina spelare kommer verkligen inte komma ihåg alla namn. Fokusera din energi där det är viktigt - NPC: er som inte har en enkel in-karaktärsätt att hänvisa till dem (som Captain), NPC: er vars namn anger prestige (adelsmän, handelsfamiljer) eller annan viktig kvalitet, och NPC: er som du specifikt vill att datorerna bryr sig om.
svaret ges 24.11.2015 22:04
9

Det finns några tips om vad du kan använda.

 • Upprepa namnet många gånger när dina spelare mäter NPC är en bra tatisk "Hej, jag heter Alabelardo, Alabelardo Billocalal, men du kan bara ringa mig Alabelardo.
 • Han kunde också ge ett smeknamn för att underlätta minnesprocessen. "Jag heter Alabellardo, men du kan kalla mig Lard".
 • En titel, som Alabelardo the Bold, hjälper också.
 • En NPC kan också korrigera datorn som sa namnet felaktigt för att hjälpa dem att komma ihåg "Det är inte Abelard, Alabelardo, som min mammas far ALABELARDO".
 • Och du kan alltid ändra namnen till en mer tysk. "Mitt namn är Albelard

Men i slutändan kan ingen komma ihåg alla namn som någon ger dem på kort tid (är som att försöka återkalla alla NPCs från WoW. Du kommer bara ihåg de stora (genom berömmelse, rolig eller lätt).

    
svaret ges 24.11.2015 18:44
4

Vissa människor kommer ihåg vad de hör, andra kommer ihåg vad de ser. Jag är visuell, namnen går i ett öra och ut den andra. Jag brukar inte komma ihåg ett namn berättade om jag inte upprepar det för mig själv för att hålla det på kort sikt, och om jag gör det lyssnar jag inte på den som pratar.

Försök skriva namnet (läsligt, i stort svart tryck!) på ett indexkort och håll det upp när du först uttalar. Det kommer inte bara att hjälpa spelare som tar anteckningar för att stava det korrekt, det kommer att hjälpa spelare att "se" uttalet. För de visuella spelarna kommer det att hålla sig mycket bättre i sitt sinne. Till exempel brukar jag komma ihåg "form" av ett ord på sidan.

Som en bonus, kasta den på bordet när du håller kortet upp. De kommer att använda den för att påminna sig de första gången de säger namnet. Det kommer att cementera det i sina sinnen. Det kommer inte att hjälpa om de misstar det flera gånger eller missförstår det. de måste säga det, och de måste säga det korrekt. Notattagarna måste registrera det korrekt eller de kommer att glömma vid nästa session.

Den minnesvärda titeln eller smeknamnet är det bästa mnemonic; Det här är främst för när du vill att dom ska komma ihåg det faktiska namnet, och speciellt om namnet är komplext. Du kan undvika komplexa namn, men enkla namn kan vara olämpliga eller saknar rätt smak. Också om allt de kommer ihåg är titeln så kommer de så småningom bara att prata karaktären opersonligt som "kapten" eller "smiley" eller vad som helst.

    
svaret ges 26.11.2015 01:19
1

Jag provar för närvarande med ett Org-diagram. Självfallet är det bara märkbart att NPC: s formulär är en hierarki, eller någon form av relationsgrafik. Men de borde bilda en relationsgrafik, otehrwise har du NPC: er som inte relaterar.

I mitt spel är det viktigt att spelarna kommer ihåg vem en dubbel handfull eller andra personer i organisationen är.

Jag gav dem alla Org-diagrammen (så de kan anteckna), och där finns en kopia på väggen i rummet vi spelar in (uppenbart inte tillämpligt över onlinespel).

Det spelar ingen roll om de kommer ihåg namnet Sophie Dervish , men de måste komma ihåg att hon har ansvaret för Hårda tillgångar och en del av Science Division, och överträffar dem (om sidled).

    
svaret ges 26.11.2015 06:10
0

Det liknar när du läser böcker. Jag kämpar med Time Series-serien, som har fler tecken som andra böcker jag har läst och alla har konstiga och ofta liknande namn. Vad författaren, Robert Jordan, har gjort är att associera karaktärerna med vissa egenskaper, egenskaper och egenskaper. och vanligtvis när han nämner ett namn beskriver han också karaktären att påminna om föreningen med namnet och det skapar en visuell och levande bild av karaktären; han gör det om och om tills namnet sätter sig i minnet. Det är en ganska effektiv metod enligt min mening.

En annan metod som jag använder när jag kommer ihåg namn på personer jag möter är att säga namnet högt när det introduceras. Så, istället för att säga "Hej, jag heter ..." , skulle jag säga "Hej [namn]! Mitt namn är ..." . På liknande sätt kan du få dina spelare att säga namnet på NPC: erna upprepade gånger, under speluppspelning.

Som du nämnde, är dessa namn inte vanliga för dina spelare, men kan egentligen vara vanliga namn för spelarens tecken. Spelarens tecken skulle också se NPC: n med sina ögon och associera deras namn med hur de ser ut och agerar, och vissa detaljer du kanske inte har tid att beskriva. Således blir det naturligt att karaktärerna lättare skulle komma ihåg namnen än spelarna. Att fokusera spel och göra det mer intressant, snarare än att spelarna blir uttråkade genom att behöva komma ihåg många svåra namn, bara lämna de kort som beskriver NPC: erna. På så sätt behöver de inte heller göra många anteckningar.

    
svaret ges 26.11.2015 03:24
-1

Detta irriterar mig, för det verkar som om spelare visar respekt för min skapelse om de inte kommer ihåg mina NPC-namn, men sanningen är att vissa spelare inte bryr sig. Jag har ett par spelare som är noterare. Om de träffar en NPC i mer än 10 sekunder frågar de mig om namnet och de skriver ner det. Resten av spelarna bryr sig bara inte. Det är "Elven chick" eller "vår guide" eller "som vi skyddar".

Låt det glida

Mitt råd är att låta det glida för det mesta, men att tillämpa konsekvenser när det är viktigt.

Om spelarna inte kommer ihåg vakternas namn eller gästgivaren, kommer det inte att påverka deras karaktärer. Om de inte kommer ihåg namnet på guiden som har varit med dem i en vecka, är det ok. Men om spelarna inte kommer ihåg namnet på den tjänsteman som hanterar sitt fall, då när deras karaktär ber om ett möte på stadsbyrån kommer de inte att komma någonstans. Om spelaren inte skrev ner den lokala linjalens namn så kommer deras karaktärer att vara hemskt skäms över statsmaten.

Min allmänna bestämmelse är: En karaktärs minne är en spelares pappersbit. Om spelaren inte skrev ner den kommer inte tecknet ihåg det. Eller, för att vara mer exakt, om spelaren inte skrev ner den så tar jag det som de tänker på att deras karaktär inte kommer ihåg det.

    
svaret ges 24.11.2015 22:32