Kan jag löda galvaniserat stål till rostfritt stål?

2

Jag har flera stainless steel plates och jag vill lödda galvanized steel rör till dessa plattor.

Är detta möjligt?

Jag frågar för att jag har en kille som gör allt mitt lödarbete, men i allmänhet säljarens regelbundna eller galvaniserade stål till vanligt eller galvaniserat stål.

Skulle han kunna lödda eller löda rostfritt stål till galvaniserat stål på samma sätt som han gör detta vanliga arbete?

    
uppsättning rbhat 10.03.2018 17:05

2 svar

4

JA Du kan svetsa eller svepa galvaniserad men först måste zinken tas bort eller det kommer inte att klara sig bra med någon metod och svetsning på galvaniserade metaller släpper ut otäcka ångor som om de andas påverkar levern. Jag slipar vanligtvis zinket bakom en tumssvets och använder sedan en kallprocesgalvaniseringsspray för att bli kappa, det fungerar bra, jag håller på med att bygga mina stora barn en gunga med hjälp av galvaniserad rör / kanal och har gjort mycket saker med hjälp av den här metoden.

    
svaret ges 10.03.2018 18:57
2

Ja @ rbhat, du kan absolut. Jag arbetade som svetsare i åratal och arbetade underhåll vid kraftverk och arbetade avbrott i hela Texas och till och med på ett raffinaderi i Beaumont Texas och det är möjligt, men som Ed Beal sa måste du slipa galvaniseringen först. Jag har svetsat med den på och med den avmarkerad. Tro mig, marken är bättre, sätt bättre. Den röken kommer att kväva käften ur dig. LOL Ok, med det sagt, här är affären, galvaniserat stål är vanligtvis bara vanligt gammalt vardagligt kolstål som har blivit varmgalvaniserad. Så att svetsa slätt gammalt kolstål till rostfritt, måste du använda 309 rostfria svetsstänger som antingen är TIG-svetsade eller min favorit, stavsvetsade. Rostfritt 309 är endast för svetsning av kol till rostfritt. Vi har gjort det många, många gånger. Som Ed sa, slipa galvaniseringen om en tum och låt en svetsare gå på den. (-: Hopp som hjälper, en svetsbutik borde kunna haka upp. Bara min åsikt, jag skulle inte TIG det, men de orenheterna från den galvaniseringen kommer att pinnehåla skiten ur din svets. svetsning det är bättre.

    
svaret ges 10.03.2018 23:36