How kan jag stoppa nytt massivt ekgolv från att suga?

7

Jag hoppas verkligen att någon här kan komma med en idé att få mig ut av den här:

Jag har nyligen lagt ett nytt golv i mitt matsal, det är massiv ek och det ser faktiskt ganska bra ut i det att jag lägger ner det!

Bara problemet är, det är ganska knäppt när du går på det.

Jag frågade några vänner (en entreprenörsbyggare, resten bara amatör DIY'ers som jag) om det bästa sättet att lägga det, och de sa alla att installera det som ett "flytande" golv. Så gick jag ut och köpte en massa fastsättningsklämmor, och när jag gick med, sättade jag ett klipp om varje 3 fot från varandra mellan varje remsa av golv.

Nu är jag inte så säker på om det behövdes, eftersom jag lagde den på befintliga golvbrädor.

Jag är ganska säker på att det är fixeringsklämmorna som gör att golvet ska knyta, men jag tror inte att jag kommer att kunna lyfta upp det hela (utan att skada det hela), som klämmorna håller allt tillsammans ganska snävt. Några idéer om hur jag kan stoppa den knäckande?

    
uppsättning Jaymz 21.07.2010 22:05

2 svar

2

Om du lägger den över befintliga golv, dvs ett originalt lövträ eller laminatgolv, tror jag att det är där dina problem börjar. Vanligtvis installeras flytande golv på en undergolv (plywood) och det finns vanligen någon form av underlag. Tyvärr tänker jag att du kommer att behöva dra upp allt och börja om.

länk

Steg för steg för att hjälpa dig. Beroende på var du fick golvet kan du få hjälp där också.

Vanligtvis är flytande golv också Engineered (laminat) och inte solidt lövträ. Om din trully har en solid lövträ, har du helt felat det.

    
svaret ges 26.01.2012 17:07
3

För ett icke-flytande golv skulle du stå på den knäppta delen medan någon skruvas in genom undergolvet in i den gnistrande delen av golvet.

Jag har aldrig behandlat flytande golv innan, men jag antar att det här inte är ett alternativ eftersom rörelsen kan orsaka sprickor?

    
svaret ges 22.07.2010 17:38