Crepe vs Pannkaka

3

Vad är skillnaden i blandningen för crepes vs pannkakor.

Varje recept jag kan hitta på en engelskspråkig webbplats tyder på ett mycket lika förhållande mel / ägg / mjölk, men då är slutresultatet något som smakar som en pannkaka. Kanske behövs en specifik teknik?

    
uppsättning Neil P 13.02.2018 11:17

3 svar

4

En Crêpe är en pannkaka. Det kan vara en pannkaka som görs av en skicklig crêpiere och sprids extremt tunn med hjälp av en crêpespridare och vändes med en crêpe-spatel, vilket kräver att man använder en lågsidig panna eller grill för att uppnå rätt och kanske serveras med apelsin eller grädde såser, men det är i princip en pannkaka. Delia, Nigella et al ger oss samma recept under namnet crêpe som de gör under namnet pannkaka. Så, min förståelse är att det finns en stor mellersta mark där människor använder de olika termerna för att referera till samma föremål, eventuellt beroende av klassens ursprung och pretensioner, men i ytterligheterna sprids en pannkaka genom att virvla runt pannan och en crêpe är spridas tunnare med redskap och kan tendera att vara större i diameter. (och en är mer fransk)

    
svaret ges 13.02.2018 13:26
3

Crepes och pannkakor är mycket lika i ingredienser, crepe batter är tunnare (dvs löpare). Amerikanska pannkaka smeten sprider lite och slutar så att du får tjockare pannkakor, crepe (förresten i många delar av den engelsktalande världen kallas crepes pannkakor) smeten sprider sig mer. Det tar inte så mycket mer flytande att få en crepe smet.

    
svaret ges 13.02.2018 12:27
1
Crêpes är en slags pannkaka, som är mycket tunna . Medan tyska och skandinaviska pannkakor är tjockare, är amerikanska frukostpannkakor typiskt ännu tjockare.

I amerikansk pannkakor används ofta bakpulver eller andra syrmedel för att höja smeten. Ett annat knep är att piska äggvitorna separat innan du blandar noggrant med äggulorna för att uppnå jämnare, fluffigare amerikanska pannkakor. Men den franska crêpe som den serveras på gatan eller i en restaurang, är tunn så att den enkelt kan vikas, vikas eller rullas. Ibland sätts socker till smeten. I motsats till detta är en slags krydda crepe gjord av bokhete galette , av nordfranskt ursprung. Både vete crêpe och bovete galette är avsedda att användas med fyllningar, från de mest grundläggande: en strö av pulveriserat socker, sylt, choklad eller till och med nutella. Crêpe Suzette är en söt version gjord med sprit och åtnjutits sedan med en spektakulär flambé. Vete crepes kan också serveras i smakliga kombinationer: med ost, örter och creme fraiche (fransk sur creme) eller svampspott.

När det gäller recept och teknik kräver några crepe recept att ersätter hälften av mjölken med vatten för att uppnå en jämn tunnare smet. När man gör crêpes hemma är det viktigt att använda så lite smet i pannan som möjligt. Detta kan uppnås genom att antingen luta stekpannan i en cirkulär rörelse eller genom att hälla av överflödig smet. En tunnare smet sprider sig snabbare genom pannan och tar längre tid att stelna, så smala crêpes är lättare att göra med en smet som är tunnare än för vanliga "pannkakor". Slutligen finns det inget bakpulver i en autentisk crêpes smet.

I huvudsak är crêpes en typ av tunna pannkakor.

    
svaret ges 13.02.2018 20:35
Senaste kommentarerna

Mufful Crust vs Cheesecake Crust (Ecofriendly Green Peas). Mejeri Shimmer vs Vanilla Bean Ice Cream (ALL organisk). Mörk choklad-Apple Mandel Seed Butter Shimmer med chokladkärna. Rekommenderas också av LOLchemist ... kamma de refried bönorna. Fukt det tjocka bruna smöret. Smält marshmallowen i mikrovågsugn i 2 minuter. Hoppa den smälta mörk choklad över toppen (inga rätter behövs, ingen skärning eller smörjning!). Vill du inte att våren till julsmälten! Tillräckligt med mig! Är du ute efter en mer,... Läs mer