Hur kan jag stoppa min skilsmässa?

Tack vare lagstiftningen om äktenskapsskillnad finns det inget lagligt sätt att stoppa en skilsmässa när processen börjar. Enligt lag om äktenskapsskillnad har en individ rätt att få skilsmässa utan att behöva bevisa skäl för skilsmässa eller få tillstånd för en make.

Med andra ord lever vi inte längre på femtiotalet där en make var tvungen att bevisa otrohet eller våld i hemmet för att utvinna sig från ett dåligt äktenskap. Enligt lagen anses äktenskapet vara ett avtal och lagar inrättas för att skydda den som vill bryta avtalet, inte den som vill fortsätta i avtalet.

Om din motivation att vilja stoppa din skilsmässa är att återställa äktenskapet har du inget lagligt tillvägagångssätt. Du kan göra lagliga manövrer som kan stoppa din skilsmässa och dra ut den, men så småningom kommer din make att kunna skilja sig från dig.

Men om du och din make bestämmer dig för att förena kan den rättsliga processen avbrytas genom att dra tillbaka ansökan om skilsmässa. Detta måste göras av makan som lämnade in den ursprungliga skilsmässans framställan.

Det är möjligt att stoppa en skilsmässa via försoning om du kan visa din make att du har förändrats, är villig att arbeta med problemen i äktenskapet och din makas hjärta är öppen för att "försöka igen."

Om du verkligen vill stoppa en skilsmässa som redan är i processen kan följande råd hjälpa. Men bara om din make fortfarande har en känslomässig investering i äktenskapet och villigheten att försöka.

3 sätt att svara och förhoppningsvis bromsa din skilsmässa

1. När du lär dig om skilsmässan, temperera ditt svar. Svara inte ilsket eller med fientlighet. Visa oro för att din make känslomässigt har kommit så långt att han / hon känner att skilsmässa är deras enda lösning.

Du kan inte fixa ett trasigt äktenskap genom att bete dig på ett sätt som bryter det ytterligare. Om din make har dragit sig tillbaka från dig och äktenskapet till en ansökan om skilsmässa, måste du svälja din stolthet och skada känslor för att vara öppen för vad din make kan behöva från dig för att de ska överväga att återställa äktenskapet.

Att spela trevlig doggy och rulla över med någon som har gått bort från deras äktenskap är inte lätt, men om din önskan är att rädda äktenskapet är det något du måste vara villig att göra.

2. Ta ansvar för din roll i problemen i äktenskapet. Ge din make möjlighet att berätta för dig hur de känner och vad de anser vara problemen och svara på genom att validera sina känslor och erbjuda att arbeta med dem för att hitta lösningar på problemen.

Det innebär att du kan se situationen ur din makas perspektiv. Du kanske hör vad din make har att säga och blir förbluffade, tycker att de är galna eller till och med drar ursäkter ur luften, men det är deras perspektiv och att ogiltigförklara hur din make känner kommer dig inte närmare att återställa ditt äktenskap.

3. Be din make ställa skilsmässan i beredskap tills ni två har arbetat med en äktenskapsterapeut. Förklara för din make att du känner att det inte har gjorts tillräckligt med arbete för att reparera problemen i äktenskapet och att du känner att det bara är rättvist och respektfullt för dem att göra lite arbete innan du går ut.

Huruvida du kan stoppa din skilsmässa beror i hög grad på hur allvarliga äktenskapsproblemen är och hur känslomässigt tillbakadragen din make har blivit.