Två pass med "olika" namn [duplicera]

1

Jag har 2 pass med samma namn men olika förnamn och efternamn, jag måste använda båda i min nästa resa.

391.133

Kommer jag att få problem vid incheckning eller vid invandring?

    
uppsättning Mandrek 18.08.2018 21:36

1 svar

3

Utan att veta detaljerna är det omöjligt att ge dig ett absolut svar. Eftersom du har taggat denna fråga som dubbel nationalitet antas det att du har ett pass för varje nationalitet, och de borde vara båda giltiga (ett ogiltigt pass är ett annat problem).

Först och främst är medel och efternamn vanligtvis inte ett problem. Ibland blir de förkortade eller utelämnade ens. Ditt förnamn matchar i båda fallen och det är också ditt andra efternamn, så det vore rättvist att säga att det inte skulle finnas några tvivel om att dessa inte är för samma person, särskilt sedan din födelsedatum och födelseort (om det anges) matchar också.

Det viktigaste är att invandring sällan ber om att se mer än ett pass på en given punkt. Du kan till och med kunna resa med bara en, men om båda faktiskt behövs för en viss resa, visar du en till invandring i ditt hemland (när du lämnar ut och går in på din väg tillbaka) och den andra på ditt destinationsland (på väg och ut). Du visar också passet för ditt hemland vid incheckningen, men det är att validera att du kan släppas in på destinationen. Några länder har inget utvandringssteg, så inget att visa där.

    
svaret ges 18.08.2018 22:18