How kan jag göra en majsa / ketchupbaserad sås ut med en konsekvent färg?

2

Jag försöker göra en zesty sås från en Mayo bas / ketchup basblandning. Ibland blir färgen mörk orange, ibland vit, även om jag använder samma recept. Jag tänker på att hur jag gör mayo-basen kan ändra slutproduktens färg. Jag letar efter en blek orange slutlig färg.

Jag har gjort mayobasen med handwisk, canolaolja, vitvinäger, citronsaft och äggulor, och som sagt har jag använt samma process varje gång men inte kan förklara färgskillnaden. Några förslag på vad jag kan göra för att få en mer konsekvent slutproduktfärg?

    
uppsättning James 23.05.2013 02:40

2 svar

4

Jag skulle tro att huvudfaktorn i färgen, förutsatt att du använder samma mängd ketchup varje gång, är äggulans färg.

Det finns ett visst sortiment av äggula färger, som anges på en blommans färgfläkt (PDF) . Färgen varierar beroende på mängden karetonoider i foderet som kycklingarna har ätit. De flesta kycklingfarmar kommer att komplettera foderet med extrakaretonoider för att undvika blekpadder.

Som ägg från snabbköpet kommer sannolikt att variera mycket i källa, och därmed mata, kosttillskott och färg, kan det vara värt att hitta en lokal, liten gård där man kan fråga jordbrukaren om foder och kosttillskott. Om kycklingarna är riktigt fritt, kan de äta mycket insekter, vilket också bidrar till en rik apelsinblomma.

    
svaret ges 23.05.2013 10:41
1

Vissa örter och kryddor har traditionellt använts för att tillsätta färg till rätter - du kan överväga att lägga till en liten del av något som saffran för att anpassa färgen efter eget tycke. (Den uppenbara nackdelen är att saffran är ganska dyr.)

    
svaret ges 14.06.2013 13:34