Varför målade Death Star inte denna plats i slutet av "Rogue One?"

31

Under Rogue One såg vi att Death Star kunde rikta och rikta in sig direkt

the city of Jedha.

Så varför, i slutet av filmen, gjorde de inte

fire directly at the archive? They hit what seems to be a location far out in the water, next to the island.

    
uppsättning Jakob Klein Petersen 16.12.2016 08:02

10 svar

48

Jag tror att det var för att de inte ville vänta med att komma in i idealisk position.

Dödsstjärnan steg upp från horisonten och positionerade sig för att attackera. Att slå den stora stridsstationen så, även för få grader, kan ta lång tid (om vi tar hänsyn till bränningen vid rebellerbasen i ANH, där de lyckades distribuera en hel eskadron och förstöra Death Star innan den kunde komma ut bakom planet).

Tarkin visste exakt från tidigare angrepp vad blastradiusen är, och han ville antagligen inte vänta på att komma in i position för att slå målets dödscentrum när han visste att han skulle slå målet ändå.

(ur universums svar: så vi får en mer emotionell slut)

    
svaret ges 16.12.2016 09:11
24

Scarif-skott riktades perfekt. Såg du att skottet gick rakt igenom Scarif-anläggningen jätte antenn och dödade direktör Orson Krennic innan den påverkar havet?

Målet var att Death Star kunde sikta på den ljusa radiokällan som en god approximation av Scarifs arkivplats.

Även om den gröna strålen skulle ha deponerat cirka 40 ton TNT av explosiv energi i antennen, gick det igenom. Tyvärr har filmmakare inte tänkt på den här biten.

    
svaret ges 17.12.2016 00:07
16

Vinkeln var mycket svårare.

Dödsstjärnan skjuter rakt ner på Jedha. Detta var en planerad förstörelse för att visa sin makt och att ta bort några rebeller.

Skottet i arkivet var inte planerat. De visste inte att rebellerna skulle attackera. Du kan se att lasern träffar arkets övre del och fortsätter i platt vinkel mot marken. I vissa scener kan du se explosionen från toppen som du har sett på Jedha, men det var inte utsikten från dödsstjärnan, snarare visades den ovanifrån portalen.

    
svaret ges 16.12.2016 09:21
8

Det finns ett gammalt skämt som går så här

Close only counts in horseshoes and nuclear war

De behövde inte träffa arkiven alls. Bara få det tillräckligt nära och shockwave kommer att göra det för dig

    
svaret ges 16.12.2016 21:11
8

Den här frågan har skett mig. Förmodligen den saken som ger minst mening i filmen (ja, tillsammans med Xwing slår inte en stor tjockt pendel som står på framsidan av basen som de riktar mot. Vänligen).

Jag tror att detta har att göra med reshots. Om du tittar på skärmdumparna på släpvagnarna, tv-annonser och så kommer du snabbt att upptäcka att den första klippningen av filmen inte slutade på samma sätt.

För det första från en scen som inte gjorde det till sista snittet kan du se vad jag tror är arkivbyggnaden utan antennen ovanpå den (på avstånd , längst till vänster):

arkivbyggnad utan antenn på topp http: //www.seat42f .com / wp-content / uploads / 2016/10 / AN1-FF-000073.jpg

Det verkar som om det inte fanns någon antenn på arkivbyggnaden i början.

För det andra finns det många skott av Jyn & gänget kör på sandstränder med dödsstjärnan planer.

Exempel (det finns många andra):

SesakeniJynsvänstrahand?DetahStarplaner.Sådevaruteavarkivbyggnaden,idetöppna,medplanerna.

Fördettredje,somtydligtsynligpådetfortfarandefrånsammaraderadescen,fannsdetåtminstoneenskålantennnågonannanstanspåscarifidenförstaskärningenavfilmen(seiövrehögrahörnet):

Därför min tro på att det i början var två olika platser. Byggnaden var de stjäl planen från och ett kommunikations komplex med antennen som de skickar planerna från. Det skulle förklara varför dödsstjärnan inte riktar sig mot arkivbyggnaden (trots den ovan angivna raden som verkligen talas i filmen - vilket var orsaken till mina första problem med den här scenen eftersom det inte passar det vi ser) , dess mål skulle ha varit längre bort: antennkomplexet. Jag är medveten om att det här inte förklarar allt, men jag tycker fortfarande att det är ganska roligt teori:).

    
svaret ges 20.12.2016 17:19
5

De bestämde sig helt för för Citadel.

I filmdialogen:

General Romodi: Permission to target their fleet?
Tarkin: “Lord Vader will handle the fleet”. "Your target is the Citadel"

    
svaret ges 17.12.2016 03:35
4

Den soldat som är upptagen med inriktningen är Hurst Romodi, samma soldat som drog avtryckaren på Jedha. Efter att ha observerat Battle Stationens destruktiva potential och under press från Tarkin att skjuta så snart som mänskligt möjligt verkar det verkligen bortom verklighetens rike att han helt enkelt tog det skott han hade, factoring i Dödens position Star i förhållande till Citadel.

Meanwhile, Tarkin would put the Death Star to better use by employing it for its stated purpose. He gazed down at Scarif. Such a beautiful place, and he would be among the last to see it.
“You may fire when ready,” he informed Romodi.
The general immediately set to carrying out his world-ending orders.

Rogue One: A Star Wars Story – A Junior Novel

och

“Lord Vader will handle the fleet,” Tarkin said. “The plans must not be allowed to leave Scarif, at any cost.”
Romodi understood. “Yes, sir,” he replied, and began calling orders to his aides.

Rogue One: A Star Wars Story - Official Novelisation

Låt oss vara ärliga här. Missa med tusen mil är inte så stor av en affär när en miss av den här storleken är fortfarande en träff. Och hej lyckades de skjuta upp Citadelens topp. Hur nära vill du få det?

    
svaret ges 25.12.2016 23:36
3

Jag tror att det var ett enkelt fall av bana och vinkel som anges ovan, men också som ett sätt att göra mer skada. Dödsstjärnans förstörande potential är exponentiell, vilket är hur det kan förstöra hela planeten. Att rikta staden direkt skulle förstöra det, men att skjuta i havet skulle förstöra basen och skicka en tsunami för att rensa resterna och allt som finns kvar.

Kort svar - de ville brända snabbt och ändå förstöra Citadel.

    
svaret ges 23.12.2016 03:16
1

Tyvärr har det verkliga svaret inget att göra med logik, kejserlig taktik eller Death Stars förmåga.

Dödsstjärnan sköt brett så att vi kunde titta på explosionsrullen över horisonten när Jyn och Cassian höll varandra på stranden och visste att de skulle dö. De skulle döda hjältar, och vi måste se det hända - långsamt.

Det var otroligt känslomässigt. Varför? För att du såg explosionen som kom direkt på dem - och det gjorde de också.

Tusentals människor dog när Death Star blåste upp Jedha City. Kände du dig för dem? Nej. Eftersom du inte såg dem.

Miljarder människor dog på Alderaan. Meh. Det var bara en planet på en bildskärm.

Över en miljon människor dödades på Death Star 1. Ingen bryr sig om. Samma med Death Star 2.

Det var första gången vi såg en Death Star-explosion som inte var omedelbar död, och det var dramatiskt - men det var ingen mening.

De rättfärdigade det genom att Death Star-strålen förstörde skålen och Krennic. Men, någon TIE Striker, TIE Fighter av AT-ACT kunde ha gjort det tidigare.

Varför skulle Tarkin förstöra alla kejserliga arkitektoniska planer (ingen säkerhetskopieringar) och Scarif-basen, bara för att döda 30 rebeller och en kille som han är arg på? Jag tror inte att det skulle gå bra med kejsaren. Scarif är där imperiet byggt sin krigsmaskin, så säger de.

Tarkin använder endast Death Star, och syftar till att skapa ett filmmoment.

Tänk på att detta är en franchise där kraften inte väcker. Detaljer som detta kommer att driva dig galen om du inte påminner om att det bara var en film.

Du kanske också frågar varför Empire skulle bygga ett arkiv för att lagra TAPES (eller hårddiskar) av arkitektoniska planer - och designa det som ett torn vs. en vanlig byggnad med vanliga hyllor - när vi vet att de har en Imperial dator nätverk ?! Återigen var det bara utformat för en cool actionplats som var rak ut ur ett videospel.

    
svaret ges 24.12.2016 03:14
-1

Codeman har säkert det bästa svaret.

Sammanfattad: Den var i manuset.

Och i gif ovan kan du tydligt se att strålarna inte har en matchande bana. Kanske gunnery crew visste om de otroligt täta atmosfäriska lagren på planeten. Det gör jag inte.

Vad jag vill se, och vad som medförde mig här är visionen av Death Star full frontalkanon i låg omlopp. Det skulle helt suga.

    
svaret ges 24.01.2017 09:17