Varför skulle Luke ge bort denna information?

11


[Bildkälla]

I början av Force Awakens lär vi oss att Lor San Tekka på något sätt kom i stället för den saknade delen av kartan som i slutändan ledde till att Rey skulle Luke Skywalker.

Den här Star Wars Wiki artikeln säger:

... Lor San Tekka was given a portion of the map by Skywalker.

[Reference: "Star Wars: The Visual Encyclopedia"]


Men för mig verkar det inte passa det vi ser i The Last Jedi , där vi hör Luke säger till exempel:

How did you find me?

You think that I came to the most unfindable place in the galaxy for no reason at all?

I came to this island to die.

I'm not coming back, nothing can change my mind.


Det här låter inte som Luke någonsin velat bli hittat, så varför skulle han ge bort platsen för sin gömställe till någon?


Min fråga:

  • Varför gav Luke kartan till Lor San Tekka (eller är Star Wars Wiki fel) ?
uppsättning Oliver_C 20.12.2017 22:09

2 svar

13

Luke gav det inte till honom, Lor San Tekka fann det.

Med tanke på Lor San Tekka i början av Kraftväckningen , säger Kylo Ren:

The map to Skywalker. We know you found it. And now you're going to give it to the First Order.

Kylo Ren frågar senare Rey och säger:

[ The droid's ] carrying a section of a navigational chart. And we have the rest. Recovered from the archives of the Empire... but we need the last piece.

Så Luke (eller någon som räknat ut sin destination) infiltrerade rikets arkiv och "extraherade" det viktiga stycket som visade Ahch-Tos läge. Den personen gömde sedan kartstycket, och så småningom spårade Lor San Tekka ner det.

Den enda referens som jag kan hitta för Lor San Tekka i den visuella encyklopedin finns på sidan 67, där den beskriver Poe sök efter kartan, slutar med Lor San Tekka - men det säger bara "San Tekka ger äntligen Luke plats till Poe ")

    
svaret ges 20.12.2017 23:58
-1

Den 2: a största felen i The Force Awakens är förbudet att det skulle finnas en "karta till Skywalker". En sådan sak är absurt. Du har ingen karta till en person, du har en karta till en plats. Detta kunde ha blivit löst genom att ändra filmens fokus från sökandet efter Luke till jakten på det förlorade Jedi-templet. Då blir svaret på din fråga mer påtagligt.

Kanske har det varit länge sedan Jedi-templets plats var känd av någon utanför Jedi-ordern (om någonsin). Om riket spenderade tid på att leta efter det, skulle det vara meningsfullt att de hade ofullständig information, och att resten av informationen kunde upptäckas, hittas och / eller ges till någon av Luke. (Återigen kan vi tänka på en eventuell förklaring till de kejserliga arkiven som har någon information om Lukas vistelseort 30 år efter slutet av imperiet? Nej, det är ingen mening.)

Det verkliga problemet med Lor San Tekka är att vi nästan inte vet någonting om honom. Vi vet att han kände Leia och Ben Solo, och han ansåg hennes kunglighet, vilket innebär att han troligen var från Alderaan och en vän till Baal Organa. Som sådan är chansen att han kände Luke, och det finns en chans att Luke säkrat sin kunskap om Jedi-templets plats med denna betrodda allierade. Men, kom tillbaka till din fråga, varför skulle Luke ge den informationen till någon och sedan åka dit för att gömma sig? Det enda svaret jag kan tänka på är att de inte är anslutna. Han gav informationen om Jedi-templets plats till Tekka vid någon tidigare tidpunkt (under 30 års gap) av någon annan anledning. Sedan, efter fiasko med Ben Solo, bestämde han sig för att gömma sig på den mest oföränderliga platsen i galaxen - utan att tro att någon annan skulle kunna hitta den.

Detta väcker naturligtvis andra frågor. Hur vet någon att Luke gick till det förlorade Jedi-templet? Varför behövde de till och med ett komplett navigationsschema? (Om de hade det sista stycket så hade de planetens koordinater, så varför inte bara åka dit?) Hur visste de vilken del av planeten att gå till? (Planetens är enorma!) Etc. Etc.

    
svaret ges 18.01.2018 00:52