Extractorfläktar som inte arbetar med LED-lampor?

3

Jag har 2 badrum, båda med både en fläkt och en takmonterad glödlampa. Fläktarna är Greenwood Airvacs. De är 20 år gamla. Fläktarna har en automatisk körning på cirka 15 minuter efter att lamporna är avstängda med sina respektive sladddragningar. Allt fungerar bra i båda badrummen.

Jag har nu byt lampor för LED-lampor. Fläktarna kör nu bara för alltid efter att ha stängt glödlamporna. Det enda sättet att stänga av fläktarna är via isolatorns brytare.

Sätt tillbaka glödlamporna återställer korrekt fläktdrift. Byte av LED-lampor från badrum till badrum gör att varje fläkt körs för alltid. Det är definitivt något att göra med designen av LED-lampor.

EDIT: När pärlorna släcks, startar strömbrytaren strömbrytaren. Sedan kör de och slutar. De slutar utan glödlampa i uttaget. Så kortfattat fungerar fläktarna korrekt med glödlampor och inga glödlampor. De slutar aldrig med LED-lampor (!?)

En LED-lampa är från ASDA (eget varumärke) och den andra är från Homebase (a Phillips). De ser fysiskt annorlunda ut. Det finns ingen koppling mellan dem som jag kan kontrollera.

Varför stannar min fläktarfläktar aldrig med en LED-lampa i takmonteringen?

    
uppsättning Paul Uszak 06.01.2016 00:33

1 svar

3

Fläktkontrollen övervakar lampkretsen för att veta när lampan stängs av. Det verkar som om det bygger på en låg motståndsväg till neutral genom lampfilamentet för att köra timern.

LED-lamporna har mer avancerad elektronik i dem, så det kan inte vara en direkt väg till neutral om elektroniken inte går.

    
svaret ges 06.01.2016 01:12

Läs andra frågor om taggar