Can en lång vila följ genast en kort vila för att förnya ett föremål?

7

En situation uppstod nyligen i mitt veckospel där en dator som just upptäckt ett nytt magiskt objekt efter en serie möten tog en kort vila för att identifiera den magiska objektets egenskaper. Per DMG är detta allt som behövs för att identifiera ett magiskt objekts egenskaper så det är inget fel med det.

Det magiska objektet krävde attunement, så jag berättade för honom att det var värdelöst för honom tills han klarade sig med det. Han bad om reglerna för attunement och jag sa till honom att det kräver en annan kort vila. Inga ytterligare korta vilar kom upp under den äventyrsdagen, så festen bestämde sig för att bygga läger.

Frågan kom upp, "Kan jag klara mig under en lång vila?"

Jag bestämde mig utifrån följande utdrag ur DMG att svaret på den frågan är nej:

Attunement
Some magic items require a creature to form a bond with them before their magical properties can be used. This bond is called attunement...
Attuning to an item requires a creature to spend a short rest focused on only that item while being in physical contact with it (this can't be the same short rest used to learn the item's properties). This focus can take the form of weapon practice (for a weapon), meditation (for a wondrous item), or some other appropriate activity. If the short rest is interrupted, the attunement attempt fails. Otherwise, at the end of the short rest, the creature gains an intuitive understanding of how to activate any magical properties of the item, including any necessary command words...
(emphases mine)

Så, naturligtvis, sa spelaren: "Okej, jag tar en kort vila strax före den långa vilan."

Något om detta sitter verkligen inte bra med mig, men jag kan inte hitta en anledning i reglerna för att inte tillåta detta. Självklart är det inte den avsedda användningen av vilar (kort eller lång) baserat på äventyrsdagen, men jag hade verkligen ingen bra grund för att inte tillåta den kortvariga vila.

Som referens har jag inkluderat de relevanta reglerna för korta vilar och långa vilar under.

Short Rest
A short rest is a period of downtime, at least 1 hour long, during which a character does nothing more strenuous than eating, drinking, reading, and tending to wounds...

Long Rest
A long rest is a period of extended downtime, at least 8 hours long, during which a character sleeps or performs light activity: reading, talking, eating, or standing watch for no more than 2 hours. A character can't benefit from more than one long rest in a 24-hour period...

    
uppsättning LegendaryDude 19.01.2017 20:45

5 svar

21

Det ska vara bra, så länge som tiden tillåter.

Ingenting i reglerna säger att en lång vila inte omedelbart kan följa en kort vila. I det här fallet, vad karaktärerna gör under dessa vilar är väldigt olika.

En kort vila och en lång vila är faktiskt vad många verkliga människor gör före sängen: en timmes eller icke-ansträngande aktivitet, som att läsa och sedan gå och lägga sig. Det är inte en sträcka att säga att en D & D-karaktär inte kan spendera en timme att studera sitt magiska objekt och sedan gå och lägg dig.

Den enda tiden där det kan vara ett problem är om tecknen inte har hela 9 timmar.

Olika saker händer under de två vilarna.

Det som verkligen är viktigt här är att aktiviteterna under de två vilarna är annorlunda. I den korta vilopartiet studerar karaktären det magiska objektet, mediterar på det eller vad som krävs för attunement. I den långa vilodelen gör karaktären något annat, till exempel sova. Avstämningsförfarandet är fortfarande aktivt arbete, bara inte aktivt i förhållande till äventyr.

Jag anser att denna distinktion är varför avgörandet är begränsat till kort vila, och varför en karaktär ska kunna kedja dem tillsammans.

    
svaret ges 19.01.2017 21:20
8

Ja, en lång vila kan omedelbart följa en kort vila.

Dessutom bör du kunna anpassa sig till något över en lång vila.

Ej rå?

Håll dig uppe. Här är min fråga till dig: Vad gör karaktären annorlunda under en lång vila, i motsats till en kort vila? Hur som helst, sitter de inte bara och sover?

Kravet på en kort vila är att du sätter dig ner och inte gör något åtminstone en timme, då anses du ha kort vila.

Kravet på en lång vila är att du sätter dig ner och gör ingenting åt minst 8 timmar ... men vänta, har du inte först uppfyllt förutsättningarna för en kort vila först? Så, varför inte redan dra nytta av den korta vilan också?

Vad gör karaktären annorlunda innan tar en kort vila kontra att ta en lång vila, det skulle definitivt bestämma att tiden för att sitta ner de ska göra är den ena eller den andra? Gör de inte ... ja, inget mycket?

Så här är mitt argument. Kort vila mot lång vila är ett meta sätt att tänka på, och att säga en lång vila är inte heller en kort vila, men det är inte meningsfullt i berättelsen.

Mekaniskt är en kort vila en nödvändig förutsättning för en lång vila. Om du tar en lång vila måste du måste också ta en kort vila, för att om du sätter dig ner i 8 timmar inte gör något, måste du också sitta ner i 1 timme först .

Ett annat perspektiv

Om en spelare säger "Jag tar en kort vila" men oavsiktligt överdriver deras karaktär det och vilar i 8 timmar istället (människor kan ändra sig och glömma att förklara sina långa vilar), kommer du inte tillåta dem att har du lång vila?

Om en spelare säger "Jag tar en lång vila" men resten avbryts halvvägs, kommer du inte att tillåta dem att ha fördelarna med en kort vila åtminstone?

Förgreningar

Så vad händer om spelare kan bestämma att de kan ta en lång vila, men inte en kort vila?

Tja, har du hört talas om Sorlock-exploateringen, där en Sorcerer / Warlock multiclass lagrar på stavfel, men aldrig förlorar dem? Detta händer dem nycklarna för att göra exakt det: de kommer att kunna säga "Jag tar en kort vila" för att regenerera Warlock-spelautomaterna, vända dem till Sorcery Points, och göra dem till riktiga stavningsplatser. Sedan, eftersom de tydligt aldrig kommer att förklara en lång vila (och eftersom stavgångarna bara försvinna med en lång vila), kan de utformade stavplatserna aldrig gå undan. Detta gör det möjligt för dem att lagra en oändlig pool av stavningsautomater lagligt och med DM-samtycke.

    
svaret ges 20.01.2017 06:13
3

Ja, eftersom de två vilarna inte är olika "saker"

Som påpekad i frågan är den enda skillnaden mellan de två vilarna hur länge de går. Om tecknen sitter i 2 timmar får de fördelarna med en kort vila . Om de sitter omkring i 10 timmar får de fördelarna med en lång vila . Dessa två termer är huvudsakligen inriktade på vilka resurser och förmågor som regenereras och när.

Nu gäller regeln för att identifiera eller för Attuning en kort vila. Du mottar bara en kort vila i slutet av viloperioden. Så, en krigare kunde fokusera på ett magiskt föremål i 1 timme, och som resten slutade, skulle han känna till objektets egenskaper. Om gruppen tar en 4 timmars lunchpaus får de en kort vila, men krigare skulle behöva hoppa över lunch och fokusera på objektet under alla 4 timmar för att upptäcka samma egenskaper. Detta verkar konstigt.

För att ta den här tanken till ett extremt, om en karaktär var bäddad i en vecka, hade de vid slutet av den tiden tagit en enda lång vila . Det betyder att för hela veckan kunde de varken identifiera eller förnya det magiska objektet. Om de tillbringade en timmes vila för att identifiera, gick ut och gjorde en uppsättning bänkpressar, kom de in, de kunde börja processen Attuning. De kunde stanna i sängen i 7,5 timmar som försöker atta, sedan springa ut för att göra några knep och de skulle vara anpassade. Om han saknar sitt larm och väntar hela 8 timmarna får han emellertid lång vila istället för kort vila och saknar Attunement.

Självklart ställer denna uppfattning trovärdighet! Därför är det väldigt mycket i regelens anda att säga att en kort vila betyder 1 timmars fredlig tid, som definieras i regelns korta vildsektion . Således bör en 2 timmars lunchavbrott tillåta en att både Identifiera och sedan Attune till ett magiskt objekt. En 8 timmars paus kan tillåta en att identifiera, attune och får då fortfarande 6 timmars sömn. (Eh, 5,5 timmar eftersom det tar lite att somna, men jag är säker på att du förstår!)

    
svaret ges 20.01.2017 16:26
3

Om en Kort vila är:

a period of downtime, at least 1 hour long, during which a character does nothing more strenuous than eating, drinking, reading, and tending to wounds,

och om man identifierar ett magiskt objekts egenskaper kan uppnås genom en kort vila kan vi bara dra slutsatsen att identifieringen av ett magiskt objekts egenskaper inte är "mer ansträngande än att äta, dricka, läsa och tenderar att sår".

På samma sätt, eftersom tillnärmning kräver en kort vila, vet vi att avvägning inte är "mer ansträngande än att äta, dricka, läsa och tenderar att sår" heller.

En Long Rest kräver att ett tecken

performs light activity: reading, talking, eating, or standing watch for no more than 2 hours

utanför 8-timmarsperioden, men eftersom aktiviteterna för identifiering och avmätning inte är mer ansträngande än att äta eller läsa, kräver det inget signifikant logiskt hopp för att finna att dessa aktiviteter också kvalificeras som "ljusaktivitet" med hänsyn till en lång vila. Därför kan tiden på de två korta vilarna vara en del av 8-timmarsperioden för den långa vilan, förutsatt att de återstående 6 timmarna är alla sovna.

Med andra ord, mitt svar är att inte håller med din ursprungliga dom som spelaren inte kan klara under en lång vila , förutsatt att avstämningen förbrukar en av de två timmar karaktären kan spendera på "ljusaktivitet" under Long Rest.

Min grupp har alltid spelat så här, och det har aldrig orsakat några problem.

    
svaret ges 19.09.2017 20:06
-2

Äventyrsdag är 15 min ändå, gott om tid kvar.

Om det inte finns något pressmaterial för att stoppa ett tecken från vila hela dagen, kan du göra alla korta vilar du vill. Du kan bara dra nytta av en lång vila per 24-timmarsperiod men.

    
svaret ges 20.09.2017 05:32