How kan Jaffa se ut ur sitt cobra huvudbonader?

13

Jaffas huvudbonader står högt på bärarens huvud, och bärarens ögon verkar vara ungefär halvvägs uppåt i cobrahjälmens hals. Först trodde jag kanske att de kan titta igenom en öppning i ormens mun eller något. Men som du kan se i detta collage av skärmdumpar som visar hjälmöppningen, visar bild # 3 tydligt Teal'cs ögon fördunklade av nackarmen tills nackdelen glider ner ytterligare för att avslöja mer av ansiktet.

Hur kan någon se någonting ur hjälmen när den är stängd, än mindre ge någon taktisk fördel, även om de på något sätt har begränsad syn? Jag kände alltid att någon rädsla / skrämmande av huvudbonaden var väldigt uppvägt av hur opraktiskt det är i strid.

    
uppsättning iMerchant 02.07.2016 05:08

2 svar

9

Efter att ha kollat lite ... Konsensus verkar vara att för skådespelarna finns det en slits mellan några av de plattor som kan ses av. Om man tittar på bilder i frågan ser det ut att det inte skulle fungera vid första anblicken, men titta noga på dem mellan övre vänster och nedre vänster, den undre delen har flyttat runt 2 tum jag skulle gissa. Om du skulle matcha avstånden upp skulle jag satsa på att slitsen är i exakt samma position som Teal'cs ögon när du återvänder hela längden som försvinner.

Så långt som i universum. Det finns flera motstridiga svar, men sannolikt är det att ögonen fungerar som kameror och projekterar en holografisk skärm framför dem eller materialet är sådant att det är ungefär som en enkelriktad spegel. Den förra är mer sannolikt vad skaparna förutsåg. Det senare är det som skulle riktas in i verkligheten, eftersom den förstnämnda verkligen skulle få lite att vänja sig vid, om de alls kunde.

Det finns självklart också möjlighet att det inte finns någon annan teknik som är inblandad och i universum ser de bara genom slitsen. Hjälmar som riddare bar ofta verkar ha löjligt låg sikt för oss, men de arbetade fortfarande.

    
svaret ges 02.07.2016 12:07
4

Det finns en scen i ett avsnitt där du får en vy från insidan av hjälmarna. Tyvärr kan jag inte hitta det som jag inte vet vilken årstid det var eller vem det var men jag kan säga att de jobbar mycket som en periskop skulle vara på en ubåt. Med ögonen är där de ser från och då reflekteras det då ner till där ögonen är.

    
svaret ges 02.07.2016 11:25